Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Her Güne Bir Ayet

Şimal Çevrimdışı

Şimal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Sen ne biliyorsun,belki o (senden öğrendiğiyle) arınacak (nefsini tezkiye edecek) veya öğüt alacaktı da o öğüt kendisine fayda verecekti!"(Abese suresi 3,4)

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
10947256_1578825439025941_2553407038996182458_n.jpg

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
"Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah dilediğine kat kat artırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir.”
(Bakara 261)

"Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükafatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar." Bakara 274.

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

Lâ Tahzen,İnnâllahu Mêana
İslam-TR Üyesi
Allah mü'min erkekler de mü'min kadınlara da _içlerinde ebedi kalmak üzere_altından ırmaklar akan cennetler vaad etti.Bir de Adn cennetlerinde hoş meskenler.....
Allah'ın rızası ise hepsinden daha büyüktür.en büyük başarı işte budur .(Tevbe 72.)

Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı CİHAD et ve SERT ol! Onların yerleri cehennemdir.O,ne kötü bir dönüş yeridir!(Tevbe 73).

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
Ayetlerle Cennet Kimler İçin Hazırlanmıştır ?
  1. İman edip salih amel işleyenler. (Nisa 57,Yunus 9)
  2. Allah'a ve Rasulü'ne itaat edenler. (Nisa 13)
  3. Muttakiler (Allah'tan Sakınanlar). (Al-İ İmran 133 , Ra'd 35)
  4. Görmediği halde Rahman'dan korkanlar. (Kaf , 33)
  5. Allah'a yönelmiş bir kalp ile gelenler. (Kaf 33)
  6. Namazlarında huşu içinde devamlı olanlar. (Mü'minun 2,9 )
  7. Boş ve yararsız şeylerden yüz çevirenler. (Mü'minun 3 )
  8. Zekat verenler , İffetini koruyanlar (Mü'minun 4,5 )
  9. Emanet ve ahit(söz)lerine riayet edenler. (Mü'minun 8 )
  10. Günahlarından sonra tevbe edip salih amel işleyenler. (Meryem 60 )

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
''İnkar edenlere de ki; yaptıklarına son verecek olurlarsa , geçmiş (kötülükleri) bağışlanır.Eğer tekrar geçmişe dönerlerse eski

işlediklerinin hükmü yürürlüğe girer.

Fitne ortadan kalkıncaya kadar ve din tüm olarak Allah için oluncaya kadar onlarla savaşınız.Eğer vazgeçerlerse ,hiç şüphesiz,Allah onla

rın yaptıklarını gözetleyendir. Eğer yüz çevirirlerse ,biliniz ki Allah koruyucunuzdur.O ne güzel koruyucu (mevla) ne güzel destekleyicidir.

( ENFAL,38-40)

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
لِيُكَفِّرَ اللّٰهُ عَنْهُمْ اَسْوَاَ الَّذ۪ي عَمِلُوا وَيَجْزِيَهُمْ اَجْرَهُمْ بِاَحْسَنِ الَّذ۪ي كَانُوا يَعْمَلُونَ؛

Çünkü Allah, onların önceden yaptıkları amelin en kötüsünü bile keffaretle örtüp, işlemekte bulundukları güzel amellerin en güzeline göre mükafatlarını kendilerine verecektir.
Zumer,35

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
''Allah'ın kitabını okuyanlar,namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarfedenler ,asla zarara uğramayacak

bir kazanç umabilirler.Çünkü Allah ,onların mükafatlarını tam öder ve lütfundan onlara fazlasını da verir.

Şüphesiz O, çok bağışlayan ,ŞÜKRÜN karşılığını bol bol verendir.''

(Fatır:29-30).

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
''Zalimlerin yaptığından Allah'ı gafil sanma...O, sadece onları, gözlerin dehşetten donup kalacağı bir güne erteliyor.O gün onlar gözleri

belermiş,boyunları bükük ve birbirlerine bile bakamaz halde olurlar.Yürekleride bomboştur.''

(İbrahim,42-43)

''O gün (kıyamet günü) bir takım yüzler parlak,güleç ve sevinçlidir.Ve yine o gün bir takım yüzleri de keder bürümüştür ki,hüzünden

kapkara kesilmiştirler.İşte onlar günahkar kafirlerin ta kendileridir.''

(Abese,40-42)

M Çevrimdışı

Muvahhid Hanif

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
“Öyle bir günden korkun ki, o gün kimse kimsenin yerine ceza çekmez, kimsenin şefaati kabul edilmez, kimseden fidye alınmaz ve kimseye yardım edilmez.” (Bakara 48)

De ki: Şefaat yetkisi sadece Allah'a aittir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O'nundur. Sonunda O'na döndürüleceksiniz. (Zümer 44)

O (Allah) ki gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları altı günde yarattı; sonra Arş'a istiva etti. Sizin O'ndan başka veliniz ve şefaatçiniz yoktur. Düşünüp öğüt almıyor musunuz? (Secde 4)

Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur'an'la ikaz et. Onların Allah'tan başka velileri ve şefaatçileri yoktur. Umulur ki korkup sakınırlar. (Enam 51)

M Çevrimdışı

Muvahhid Hanif

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İyi bil ki gerçek din Allah'ındır. O'ndan başka veliler edinenler "Biz onlara sadece bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz" derler. Doğrusu Allah ihtilafa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Muhakkak ki Allah, yalancı ve kafir olan kimseyi hidayete eriştirmez. (Zümer 3)

Rabbinizden size indirilene (Kur’an’a) uyun. O’ndan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz! (Araf 3)

Yoksa onlar Allah’tan başka veliler mi edindiler? Hâlbuki gerçek veli Allah’tır. O, ölüleri diriltir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir. (Şura 9)

Kâfirler beni bırakıp da kullarımı veliler edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi kâfirlere konak olarak hazırladık. (Kehf 102)

M Çevrimdışı

Muvahhid Hanif

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hiç kuşkusuz bu Kur'an insanları en doğru yola iletir ve iyi ameller işleyen mü'minlere, kendilerini büyük bir ödülün beklediği müjdesini verir. (İsra 9)

Biz bu Kur'ân'da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini arttırmıştır. (İsra 41)

Biz bu Kur'an'da her türlü örneği verdik. Yine de onların çoğu kâfirlikte direndi. (İsra 89)

Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan (Kur'an'dan) sorumlu tutulacaksınız. (Zuhruf 44)

Onlar Kur'an'ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalpleri mi kilitli? (Muhammed 24)

Nereye Gidiyoruz? Çevrimdışı

Nereye Gidiyoruz?

Ey Rabbimiz! Nurumuzu tamamla, bizi bağışla.
İslam-TR Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim

Ey Kafirler,

• Ben sizin kulluk ettiklerinize/taptıklarınza, kulluk etmem/tapınmam. (ki sizler Allah dışındakilere kulluk eder tapınırsınız)
  • Siz de benim kulluk ettiğime tapanlar değilsiniz.(Allah'a ibadetle ilgili emirlerine, şeriatına uymazsınız)
  • BEN sizin ibadet ettiklerinize tapacak değilim.(asla, tümüyle, her detayı ile tapmayacağım, bu benim için mumkun değil)
  • Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.(zanna ve nefislerinizin hevasına uyup kendiliğinizden uydurduklarınıza sarılmaya devam edeceksiniz)
  • SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANA. (Sizin küfür olan dininiz sizin, islam dini de benimdir. Küfür tek millettir. Ahiret hayatı da buna göre belirlenecektir.)

RABBİM TEALA'nın KELAMI Kafirun Suresi Meali.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Muvahhid Hanif

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
De ki: Ben size "Allah'ın hazineleri yanımdadır" demiyorum. Ben gaybı da bilmiyorum. Size "Ben meleğim" demiyorum. Ben sadece bana vahyedilene/Kur'an'a uyuyorum." De ki: Körle gören bir olur mu? Hiç düşünmüyor musunuz? (Enam 50)

De ki: "Allah'ın dileği dışında benim kendime bile zarar ya da fayda vermeye gücüm yetmez. Her ümmetin belirli bir eceli vardır. Onların ecelleri gelince, artık ne bir saat ertelenebilirler, ne de öne alınabilirler." (Yunus 49)

"De ki: 'Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Sadece bana vahy olunana (Kur'an'a) uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim." (Ahkaf 9)

M Çevrimdışı

Muvahhid Hanif

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sadece O'na yönelin ve O'ndan korkun. Namazı kılın ve Allah'a şirk koşanlardan (müşriklerden) olmayın. (Rum 3)

Allah! İlah yok O’ndan başka! Yalnız Allah’a güvenip dayanır iman sahipleri. (Teğabün 13)

Sadece Sana kulluk ederiz ve sadece Senden yardım (medet) isteriz. (Fatiha 5)

"Allah'ı bırakıp da kendisine kıyamete kadar cevap veremeyecek kimselere dua edenden (yalvarandan) daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, onların dualarından habersizdirler." (Ahkaf 5)

"Allah’ı bırakıp, sana fayda da zarar da veremeyecek olan şeylere yalvarma! Eğer böyle yaparsan kesinlikle zalimlerden olursun!" (Yunus 106)

"Yuh olsun size ve Allah'tan başka kulluk ettiklerinize! Siz hiç akıllanmayacak mısınız?" (Enbiya 67)

Gerçek dua sadece O'nadır. O'nun (Allah'ın) dışında çağırdıkları/dua ettikleri/yalvardıkları ise onlara hiçbir şekilde karşılık veremezler. Tıpkı suya avuçlarını uzatan, ancak ağzına hiçbir şey ulaşmayan kimse gibidir. Kafirlerin duası boşunadır. (Rad 14)

Allah ile beraber başka bir ilaha yalvarma! Yoksa azaba uğrayanlardan olursun. (Şuara 213)

Allah'ın dışında yalvardıklarınız/dua ettikleriniz size yardım edemezler. Onlar kendilerine bile yardım edemezler. (Araf 197)

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
''Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sayma.Aksine onlar Rabb'leri katında rızıklanan dirilerdir.Allah'ın ,keremiyle kendilerine verdiği

bağışlarla sevin içindedirler.Arkalarında henüz (şehid olup) kendilerine yetişemeyenlere de korku olmadığı ,onların üzüntüye

uğramayacakları müjdesiyle sevinmektedirler.Allah'ın ni'meti ve keremi ile Allah'ın mü'minlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesi ile sevinirler.

(Al-i İmran,169-171)