İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ey iman edenler! Eğer Allah’tan korkarsanız O, size iyi ile kötüyü ayırdedecek bir anlayış verir, suçlarınızı örter ve sizi bağışlar. Çünkü Allah büyük lütuf sahibidir.
enfal 29.ayet.
Yalnız ayeti bu şekilde Türkçeye çeviren hiç kimse olmamış o yüzden biraz şaşırdım kardeşim... Hani defalarca okudum, ben okurken niye hiç denk gelmedim bu ayete gibilerinden...Bilgi için sağolasın
Ey inananlar yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin.
Onlar birbirlerinin dostudur
Sizden kim onları dost edinirse o da onlardandır.
Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.
Maide 51
Yalnız ayeti bu şekilde Türkçeye çeviren hiç kimse olmamış o yüzden biraz şaşırdım kardeşim... Hani defalarca okudum, ben okurken niye hiç denk gelmedim bu ayete gibilerinden...Bilgi için sağolasın
EsSelâmu aleykum ablacım, Kur'ân'ı arapçasından anlayan biri olarak söylemek istiyorum meallerde çok farklı çeviriler görüyorum artık mesela taifetul mansura kardeşin paylaştığı ankebut 6 da bildiğim kadarıyla çevirisi öyle değil ama maalesef internet sitelerinde özellikle kuranmeali.org da yanlış veriliyor dikkatli olmak gerekiyor
Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. (Nur Suresi 32.Ayet)
De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir. (Zumer Suresi 53.Ayet)