Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Her Güne Bir Ayet

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"De ki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var"
(Furkan suresi 77.ayet)
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"ALLAH ve Rasulu bir şeye hükmettikleri zaman mümin erkek ve mümine kadının kendi işlerinde artık başka birşeyi seçmeye hakları yoktur.Kim Allaha ve Rasulune karşı gelirse apaçık bir sapkınlığa düşmüştür." Ahzap 36
 
İSTİŞHAD Çevrimdışı

İSTİŞHAD

الله لا ينسى أحداً ، هذا أمر كاف ليطمئن قلبك
Admin
"Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir."

ENFAL 46
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
namazı dosdoğru kıl. şüpesiz namaz,insanları hayasızlıktan,çikin işlerden ve kötülükten alıkoyar"(ankebut29-45
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Mallarını gece ve gündüz gizli veya açıktan infak edenler - hayra harcayanlar var ya, işte bunların yaptıklarının karşılıkları ALLAH katındadır. Böylelerine korku yoktur ve böyleleri üzülmeyeceklerdir de [BAKARA 274
 
La Yezal Çevrimdışı

La Yezal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
...İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda?
Der ki: 'Keşke hayatım için, (önceden bir şeyler) takdim edebilseydim.'

Fecr 23-24


O gün, zulmeden, ellerini (hınçla) ısırarak (şöyle) der: 'Ah keşke, elçiyle birlikte bir yol edinmiş olsaydım,'
'Vah yazıklar bana, ne olurdu da filanı dost edinmeseydim.'

Furkan 27-28


...Kişinin kendi ellerinin önceden takdim ettiklerine bakacağı gün, kafir olan: 'Ah, keşke ben bir toprak oluverseydim' diyecek.

Nebe 40


Yüzlerinin ateşte evrilip çevrileceği gün, derler ki: 'Eyvahlar bize, keşke Allah'a itaat etseydik ve Resûl’e itaat etseydik.'

Ahzab 66
. . .

 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
Bismillâhirrahmânirrahîm.

1. Elif Lâm Mîm.
2. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
3. Onlar gaybe2 inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
4. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.
5. İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
Ey iman edenler! Hepiniz topluca bar
ış ve güvenliğe (İslâm’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin.Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.
Bakara Sûresinin 208.
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
"Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen)yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir."

A'raf suresi 146. Ayet
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِينَ
"Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir."

Zariyat :55
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ey müminler, Allah'tan gerektiği gibi korkunuz ve mutlaka müslüman olarak ölünüz....

Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız sakın ayrılığa düşmeyiniz, Allah'ın size bağışladığı nimeti hatırlayınız. Hani bir zamanlar düşman olduğunuz halde O, kalplerinizi uzlaştırdı da O'nun bu nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Hani siz bir ateş kuyusunun tam kenarındayken O sizi oraya düşmekten kurtardı. Allah size ayetlerini işte böyle açık açık anlatır ki, doğru yolu bulasınız.

(ALİ İMRAN 102 103 )
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ey iman edenler Allah'ın yardımcıları olun. Tıpkı Meryem oğlu İsa'da havarilere: `Allah yolunda benim yardımcılarım kimdir?" dediğinde Havariler: "Allah yolunun yardımcıları biziz" demeleri gibi İsrail oğullarından bir zümre inandı, bir zümre inkar etti. Biz de inananları, düşmanlarına karşı destekledik, onlar üstün geldiler.(saf 14)
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
1,2,3,4,5,6. De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlâh’ına sığınırım.”

NAS Suresi
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
1,2,3,4,5,6. De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlâh’ına sığınırım.”

NAS Suresi


Allah razı olsun kardeş.
 
ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
AL-İ İMRAN
190 - Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için gerçekten açık, ibretli deliller vardır.

191 - Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Ve "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, Sen yücesin, bizi ateşin azabından koru." derler.

192 - "Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur".

193 - "Rabbimiz! Biz, 'Rabbinize iman edin' diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, bizleri sana ermiş kullarınla beraber yanına al".

194 - "Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin".

195 - Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden, hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet edilenler, savaşanlar ve öldürülenler... Onların günahlarını elbette örteceğim ve Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları altından ırmaklar akan cennetlere de koyacağım. En güzel mükafat Allah katındadır".

196 - Kâfirlerin diyar diyar dolaşmaları sakın seni aldatmasın.

197 - Bu, az bir geçimliktir. Sonra onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir yataktır orası!

198 - Fakat Rablerinden gereğince korkanlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Onlar orada ebedî olarak kalacaklar, Allah katından ağırlanacaklardır. İyiler için Allah katındakiler daha hayırlıdır.

199 - Kitap ehlinden öyleleri var ki, Allah'a inanırlar, size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah'a boyun eğerek inanırlar. Allah'ın âyetlerini az bir değere değişmezler. Onların mükafatı da Allah katındadır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir.

200 - Ey iman edenler! Sabredin, düşmanlarınıza karşı sebat gösterin, nöbet bekleşin, Allah'dan gereğince korkun ki, kurtuluşa eresiniz.
 
S Çevrimdışı

Sadat-ı Kiram

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ey iman edenler! ALLAH yolunda yürüdügünüz vakit, her şeyi iyice anlayın. Size, müslüman olduğunu bildirene, "Sen mümin değilsin" demeyin. Siz dünya hayatının geçici menfaatine göz dikiyorsunuz. OySa ALLAH katında çokca ganimetler vardır. Daha önce sizde böyle idiniz de ALLAH size iyilikte bulundu. O halde iyice araştırıp anlayın, ALLAH işlediklerinizden ş8phesiz haberdardır. (Nisa Suresi 94. Ayet)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder, ayaklarınızı savaşta sabit kılar.(Muhammed 7)

FİZİLAL TEFSİR

Yüce Allah'ın bir şeriatı ve hayat sistemi vardır. Bu şeriat birtakım temellere, ölçülere, değerlere, bütün varlık alemine ve hayata dair düşünce sistemine dayalıdır. Allah'a yardım, O'nun şeriat ine ve sistemine yardım edilerek şeriatının istisnasız tüm hayata hakem kılınma girişimi ile gerçekleşir. Bu da hayat sahnesinde Allah'a yardım demektir.
 
elfida17 Çevrimdışı

elfida17

Üye
İslam-TR Üyesi
"başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. bununla beraber Allah çoğunu affeder"

Şura 30

SUBHANALLAH VELHAMDULİLLAH VALLAHUEKBER
 
elfida17 Çevrimdışı

elfida17

Üye
İslam-TR Üyesi
" Kim Allahı zikretmekten gafil olursa , yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz. Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar, kendilerinin doğru

yolda olduklarını sanırlar. O şeytan dostu kimse en sonunda bize gelince : keşke benimle senin aranda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı. ne kötü arkadaşmışsın! der. "

ZUHRUF suresi 36,37 ve 38. ayetler
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt