kewell;194834' Alıntı:öncelikle selamlar
18 yaşındayım hayatımda hiç namaz kılmadım. artık kılmak istiyorum fakat kılmadığım namazları ödemek zorunda mıyım? tövbe etmem yeter mi? anlıyacağım dilden bilgilendirene Allah razı olsun iyi forumlar
Akhi yukarıdaki mesajınızda kişi kendini kafir kabul ederse geçmiş namazları kılmaz,eğerki kabul etmez ben müslümanım derse namazlarını kaza etmesi kelimesi hayli korkunç geldi..zira hiç bir günah yokturki şirk hariç affedilmesin,onun için dünya kadar günah işlesekde Rabbimizden umutmu keseceğiz,dahi kolaya gidip biz zaten müslüman değilmişiz diye kendimizi addedip yeni müslüman kişi gibi sıfırdanmı başlayacağız..oysaki ömür bir anlık ölüm belki o kısa zaman içerisinde gelirse ne olacak ebedi cehennemlik halimiz,mezhep imamlarının namaz hususundaki küfür kelimesi mucibi itibariyle dinden çıkma(mürted) olduğuna değil namazın asla asla terk edilmemesi manasında çok ağır bir günah olduğuna işarettir,çünkü ahirette kişinin ilk çekileceği hesabında namazdan olması bu ibadetin diğer ibadetlerimizden apayrı bir konumda olduğu,Namaz da yaptığımız fiillerle günde en az beş defa Rabbimizin huzurunda eğilip ,onun mutlak varlığına teslim olduğumuz,ondan başka bir ilah tanımadığımızın fiili eylem göstergesi olup bunun idrakı içerisinde yaparız ibadetimiziki ,burada Rabbimizin büyüklüğünü hem tasdik ederiz hemde kendi acziyetimizi itiraf ederiz o huzura çıkışda..onun için kişi hiç bir zaman bunları düşünmez,Rabbinden umudu kesmeden nasuh tövbesi ile namazına devam eder,kazasınıda kılar vesselam.."İslam dinine yeni girmiş kişi" veya "geçmişte namaz kılmayan" ya da "namaz kılan kimlik müslümanı (!) kişi"; tevhidi şuura vararak İslamı benimseyip namaza devam eder ve bunun sonucunda "ben daha önceden müslüman değilmişim (kafirmişim)" diyebiliyorsa geçmiş namazlarını kaza etmesi gerekmez!
Geçmişinde de kendini müslüman görüyorsa kaza etmesi gerekir. (Ayrıca her halukarda kaza etmez , pişmanlığının tövbesini yapar, dua eder görüşüde mevcuttur. Aşağıya her iki görüşün delilleri tek tek sunulacaktır.)
Kişi günah işlemekle ne zamandan beri dinden çıkıyor,eğerki kişi bunları işliyorsa ve ben müslümanım diyorsa bunun adı fasık müslüman olur,dinden çıkmaz..ama tevhdi yaşayan ve uygulayan müslümansa buda takva sahibi müslüman olur..eğer kişi ben daha önce kafirmişim dese o anda kafir hükmündedir...Misal olarak 30-40-50 sine kadar Dinle alakası olmayan şirk içerisinde birisi, sarhoş, ayyaş, kumarbaz, zinakar biri, sonradan imana (tevhide kavuşub) gelip bunlara tevbe etse, eskiden dinle alakası olmayan bu kişiye musluman mı diyecektik?
Namaza başlasa, eski hali musluman idiyse kaza kılar, yok ben itikad olarak herhangi bir kafirden farkım yokmuş, yeni musluman oldum, tevhidi öğrendim diyorsa kaza kılması gerekmez. Yeni dine giren gibidir.
Üstelik ben bunu eskiden nurcu iken , sofi iken sonradan Allahın nasib etmesiyle tevhidi itikade sahib olunca söyleyenlere bile şahid oldum.
Herkes kendi cahiliyye dönemini, yaptıklarını ve din(sizliğ)ini daha iyi bilir.
bu ifadeden nasılda anladınız kişinin islam olmadığını..?öncelikle selamlar
18 yaşındayım hayatımda hiç namaz kılmadım. artık kılmak istiyorum fakat kılmadığım namazları ödemek zorunda mıyım? tövbe etmem yeter mi? anlıyacağım dilden bilgilendirene Allah razı olsun iyi forumlar
Misal olarak 30-40-50 sine kadar Dinle alakası olmayan şirk içerisinde birisi, sarhoş, ayyaş, kumarbaz, zinakar biri, sonradan imana (tevhide kavuşub) gelip bunlara tevbe etse, eskiden dinle alakası olmayan bu kişiye musluman mı diyecektik?
Demekki kendi itikadında da bir problem var ki, islama hiç girmemiş kimsenin dinini savunuyorsun? Kardeşim, İslama girmemiş adam, helal veya haramla mı musluman veya kafir oluyor? Adamın İslamla bir bağı yok, 40'ından sonda ölüm var, cehennem var diyerek , Allahın hidayetiyle İslamı araştırıp ibadetlere başlıyorsa bu kişi önce kafir, sonra muslim olmuştur. Kaza gerekmez.
Fakat kişi geçmişi döneminde İslama inancı ve saygısı var, fakat tembelliğinden dolayı namaz kılmıyor, kılacağım diyor ve bir zaman sonra kılacaksa, gunahkar da olsa mumindir, kaza kılabilir.
Herkes kendi din(sizliğ)ini bilir. Kendi karar verecek.
Bundan sonra benim yazdığım bir yazının altına sakın ola yazı yazmayasın!