Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hizbullah Liderinden İslami Cemaatlere Çağrı

F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hürseda Haber Merkezi - Hizbullah lideri Edip Gümüş, İslami Cemaat ve Hareketlere Suriye ile ilgili çağrıda bulundu.Hizbullah lideri, Milliyetçilik, Tekfircilik, Mezhepçilik ve ulusal sınırları kutsayan Bölgecilik gibi fitne ateşini körükleyen sınıflandırmaların sona ermesi gerektiğini hatırlattı.
Gümüş mesajında, özellikle Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili olarak,'Hamas ve Lübnan Hizbullahı liderliğinde; Fas, Tunus, Cezayir, Mısır ve Malezya’dan Endonezya’ya, Türkiye’den Irak, İran, Pakistan’a kadar bütün İslam coğrafyasında Kur’an ve sünneti kendisine referans almış ve aldığını ilan eden hareket, yapı ve cemaatlerin bir araya gelerek ortak çözüm bulmaları gerektiği' konusunu vurguladı.
İşte o metnin tamamı…
İSLAMİ CEMAAT VE HAREKETLERE ÇAĞRI

“Öyle bir fitneden sakının ki, sizden sadece zulmedenlere isabet etmeyecektir. Biliniz ki gerçekten Allah, azabı çok şiddetli olandır.” (Enfal 25)
İslam ümmeti olarak uzun bir süredir tarihin kötü bir dönemini yaşadık. Bundan kurtulma adına İslam coğrafyasının birçok yerinde gerek ferdi ve gerekse cemaat olarak hizmet edilmiş, kıyam hareketleri başlatılmış, büyük acılar yaşanmış ve buna mukabil Müslümanlar kıyımlardan geçirilmiştir. Tam olarak istenilen olmamışsa bile bu gayret, çalışma ve çıkışların sonucu olarak bu gün elhamdulillah güzel gelişmeler de olmaktadır. Ancak Müslümanların ufuklarında her ne zaman bir kurtuluş ışıltısı belirirse, şeytan ve avanesi, bu beliren nuru söndürmek için fitneye sebep olan unsurlara sarılmakta ve ümmetin bütün umut ve beklentilerini boşa çıkarmak istemektedirler.
Şer Odakları Fitne Ateşini Körükleme Uğraşında
Bugün İslam ümmeti, –son bir asırlık dönemde yakalayamadığı–bir başarı trendi yakalamış ve Allah (c. c)’ın lütuf ve inayetiyle küfür ve tuğyanın bütün plan ve desiselerini boşa çıkarmıştır. İslam coğrafyasının önemli bölgelerinde dünya istikbarının hesaplarını alt üst etmiş, zalimlerin zulüm sistemlerini alaşağı etmişlerdir. İslam ümmetinin bu gelişmelerle bir nebzecik olsun yüzü gülmeye başlamışken, şeytan ve avanesi, Müslümanların umutlarını ve sevinçlerini kursaklarında bırakmak ve tekrar umutsuzluğa mahkûm etmek için zaman zaman yaptıkları ve birçok yerde muvaffak oldukları gibi yine fitne ateşini körüklemektedirler.
Kuşkusuz bu fitnelerin en etkili ve öldürücü olanları milliyetçilik, ulusal sınırları kutsayan bölgecilik, mezhepçilik ve tekfirciliktir.
İslam ümmeti ve coğrafyasının karşı karşıya olduğu sorunların temelinde bu unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar; kimi yerde milliyetçilik, kimi yerde mezhepçilik, kimi yerde tekfircilik, bazı yerlerde bunlardan ikisi, bazı yerlerde bunların tümü şeklinde kendisini göstermektedir.
Şu anda Kudüs, Afganistan ve Çeçenistan işgal altında ise, Somali’de, Irak’ta Pakistan’da Müslümanlar bir birlerinin kanını döküyorsa, Suriye’de günde onlarca, bazen yüzlerce Müslüman katlediliyorsa, Bahreyn’de, Patani’de, Moro’da Müslümanların başına gelenlerden dünya Müslümanları habersiz ise veya ilgisiz kalıyorlarsa, Guantanamo’da Müslümanlar yıllarca sorgusuz-sualsiz zindanlarda tutuluyorsa, despot yönetimler on yıllardır iktidarlarını sürdürüyorlarsa, kendi coğrafyamızda Müslüman Kürtler yüz yıla yakın inkar ve asimilasyon ile karşı karşıya kalıp Laik Kemalist Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar yüz binlerce insanın kanı dökülmüşse ve halen dökülmeye devam ediyorsa tüm bunlar, yukarıda saydığımız bu dört fitne unsurunun neticesidir.
İslami Cemaat ve Hareketler Duyarlı Olmalıdır
Bütün bu durumlardan kurtulmak için; Kuran ve Sünneti kendilerine ölçü alıp referans kabul eden yapıların, hareketlerin ve cemaatlerin kendilerinden beklenen duyarlılığı gösterip silkinmeleri, şartlarını zorlayarak bir araya gelmeleri, ümmeti bu halden kurtarmak için arayışa girmeleri, programlar ve çalışmalar ortaya koymaları gerekmektedir.
İslam coğrafyasının birçok yerinde işgal sürmesine ve Müslümanların birbirlerinin kanını dökmesine rağmen, günde onlarca, hatta bazen yüzlerce Müslüman’ın katledildiği Suriye, bu anlamda bütün bunların önüne geçmiş ve ümmetin öncelikli sorunu haline gelmiş olup, üzerinde ivedilikle durmak gerekmektedir.
Batılı Ülkeler İslam Coğrafyasında Çözüm Üretemez
Yönetim ve yapılarını milliyetçilik, bölgecilik, mezhepçilik ve tekfircilik unsurları üzerine bina eden ülkeler Suriye Müslüman halkını bu durumdan kurtaramazlar. Bütün amaçları saltanatlarını korumak olan müstekbir yöneticiler, ABD, BM, NATO ve onların kontrollerinde ve paralellerinde hareket eden uluslararası kurumlar Suriye’yi bu durumdan kurtaramazlar. Bu iş bunlara havale edilirse Müslümanların kanları oluk oluk akmaya devam edecektir.
Bugüne kadar birçok hareket, yapı ve cemaatin bu konuda açıklama ve tavırlarını ortaya koyucu beyanları olmuştur. Bu açıklama ve tavırların doğruluk ve yanlışlıklarına bakmaksızın şunu diyebiliriz ki, bugüne kadar yapılanlar ve ortaya konulanlar yetersiz olup, Müslüman Suriye halkının derdine derman olacak somut bir neticeye ulaşmadığı da ortadadır.
Fas, Tunus, Cezayir, Mısır ve Malezya’dan Endonezya’ya kadar, Türkiye’den Irak, İran, Pakistan’a kadar İslam coğrafyasında Kur’an ve sünneti kendisine referans almış ve aldığını ilan eden hareket, yapı ve cemaatlerin, HAMAS ve Lübnan Hizbullah’ının öncülüğünde bir yerde bir araya gelip Suriye olayları üzerine bir noktada buluşarak, ortak bir karar almaları ve bu kararı görevlendirecekleri bir heyet vasıtasıyla taraflara iletip Müslüman Suriye halkını bu halden kurtarma teşebbüsünde bulunmalarını istiyor ve bu talebimizi buradan ilan ediyoruz.
Çözüm Noktasında Desteğe Hazırız
Eğer şartlarımız el verseydi, böyle bir buluşmaya kendi coğrafyamızda ev sahipliği yapmayı da çok arzulardık. Zor şartlar altında olmamıza rağmen böyle hayırlı bir girişime sonuna kadar destek oluruz.
Rabbimizden dileğimiz Müslümanların Kuran ve Sünnet çizgisinde, hayırlı amellerde yardımlaşarak birlik ve beraberliklerini güçlendirip ümmetin izzet ve kurtuluşuna vesile olmalarıdır.
Allah'a emanet olun, Allah yar ve yardımcınız olsun. Bizleri dualarınızdan eksik etmeyin.
Kardeşiniz Edip GÜMÜŞ
yorumsuz
 
Y Çevrimdışı

Yavuz_Selim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Adam Suriye'deki İslam düşmanı Nusayri-Baas rejiminin ve ALLAH düşmanı Beşşar Esed kafirinin yaptığı müslüman katliamlarını bile açıkça kına(ya)mamış!

Sözde İslami hareket bu... Bu ''Hizbullah'' hareketi malesef İran'ın güdümündedir. Ve bu hareketin medya organlarında aylardır Suriye direnişi karalanmaya ve Beşşar Esed kafiri temize çıkartılmaya çalışılıyor. Bu hareket gerçekten Hizbullah mı ? Yoksa Hizbuşşeytan mı ?
 
B Çevrimdışı

bergaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Birisi kendine Hizbullah adını takmışsa şimdi Kuran'da bahsi edilen Hizbullah mı oluveriyor? Haşa! Bu adam ve örgütü tamamen İran boyunduruğu altında.Onların talimatlarıyla kalkıp oturan,Hamenei'ye biat etmiş ve İranın uzaktan kumandası niteliğindedir.Baştan sona laf cambazlığı yaparak ustaca ve sistemli bir şekilde Suriye meselesini mezhep-milliyetçilik ve dış müdahalelere bağlayarak ve İslamla ilintileyerek yorumlamış.Onun bu metnini de İran istihbaratınca hazırlandığından eminim.Metni basın kuruluşlarına gönderen bu İran ajanı,Suriyede 15 binden fazla insanı katleden,insanları diri diri gömen.tecavüzlere girişen mallarını talan eden Firavun Esed ve çetesine en ufak bir eleştiride bulunmamış.hal böyle iken sen nasıl İslamdan,birlikte ve dinden dem vuruyorsun.Bu söyledikleri İranın ,Rusyanın ve Lübnandaki Hizbuttağutun görüşünü yansıtmaktadır. Suriyede işlenen tüm cinayet,vahşet ve terörde İran,Hizbuşşeytan ve Iraktaki Es-Sadr münafıkları da fiilen içindeler.
 
R Çevrimdışı

RAWAHA

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
YAZIKLAR OLSUN SANA.GÜZELİM EHLİ SÜNNET ORTADA İKEN SEN GİDİP BİD'AT VE HURAFELERDEN MEYDANA GELMİŞ VE BİR ÇÖP YIĞININI ANDIRAN MEZHEBE Mİ İLHAK OLDUN? BU HERİFİN CEMAATİNE BAĞLI VE İRANIN VERDİĞİ PARAYLA ONLARCA HABER-YORUM-ANALİZ VE KÜLTÜR SİTESİ AÇMIŞ.ÇAĞRI TV,HÜRSEDA,HÜSEYNİSEVDA,İNZAR,DOĞRUHABER,KELHA AMEDÊ,NİSA NUR..VE ONLARCA YEREL SİTE..TÜMÜ İRAN İSTİHBARATI SAVAMA TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR VE YÖNLENDİRİLİYOR.TÜMÜNDE ŞİİZM DOKTRİNİ ÇERÇEVESİNDE PROPAGANDA YAPILIYOR VE SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE S.ARABİSTAN,KATAR,AKP ŞAHSINDA SÜNNİLERE SALDIRILIYOR.BU İRAN AJANI VE ŞİİLEŞMİŞ CEMAATİN ORGANLARINDA MÜTEMADİYEN İRAN HALKA BEĞENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR VE GÜYA YER YÜZÜNDE EMPERYALİZM VE SİYONİZME KARŞI SAVAŞAN,MÜSLÜMANLARIN HAMİSİ DİYE TEK İSLAM DEVLETİ ŞEKLİNDE ANONS EDİLİYOR.BU SATILIK KİŞİNİN YAYIN ORGANLARINDA FİRAVUN ESED,HİZBUŞŞEYTAN VE İRAN PROPAGANDASI YAPILIRKEN DE ESED'İN MUHALİFLERİNİ ABD-NATO VE HATTA İSRAİL UŞŞAKLARI ŞEKLİNDE VERİYOR.
EY KARDEŞLER; LÜBNAN'DAKİ BİDAT VE HIYANET LİDERİ NASRUTTAĞUT İLE YUKARIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPAN İRAN PASPASÇISI ŞİMDİ HİZBULLAH MIDIRLAR? PEKİ SİZE SORUYORUM: AYETLERE RAĞMEN HZ RESULULLAH (SAV)İN HALİFELERİNE,AŞERE-İ MUBEŞŞEREYE,HZ.AİŞE'YE (RA) VE CEMİ-İ SAHABİYE KÜFÜR EDİP HAKARET EDEN BU HERİFLERDEN HİÇ HİZBULLAH OLUR MU? KURANDA BAHSI GEÇEN "HİZBULLAH" KAVRAMI EHLİ SÜNNET WEL CEMAAT ÜZERE OLAN HZ.RESULULLAH (SAV) İLE ONUN SAHABİLERİ İÇİN KULLANILMIŞTIR.BUNLAR İSE EHLİ BİD'AT,EHLİ NAR VE EHLİ FİTNEDİR.BUNLARIN MEZHEBİ YAHUDİLER TARAFINDAN KURULMUŞTUR.UTANMADAN SIKILMADAN GERÇEK SÜNNİ OLAN HZ ALİ (Kv) İFTİRA ATARAK ONUN YOLUNDA GİTTİKLERİNİ İDDİA EDERLER.İŞTE PİSLİĞİN VE MÜNAFIKLIĞIN EN DORUK NOKTASI.HZ ALİ NE ZAMAN VE NEREDE SAHABİLERE ,HALİFELERE VE HZ AİŞE'YE İFTİRA ATIP VE SÖVMÜŞTÜR? SİZİN BAĞRINIZA BASIP ÖVGÜLER DİZDİĞİNİZ FİRAVUN BEİAR GİBİ HZ ALİ VE EHLİ BEYT NE ZAMAN MÜSLÜMANLARIN ÇOCUKLARINI ÖLDÜRÜP,MALLARINI TALAN EDİP VE NAMUSLARINA TECAVÜZ ETMİŞTİR? İŞTE BUNLARIN GERÇEK YÜZÜ BUDUR!
BAKIN BU HAİN İRAN MAŞASI ESED'İ BİR KELİMEYLE BİLE ELEŞTİRMEMİŞ VE KINAMAMIŞ.ESEDİN CİNAYETLERİNİ VE VAHŞETİNİ TAMAMEN ÖRTBAS EDİP ES GEÇMİŞTİR.BİR DE İSMİNİ BIRAKMIŞLAR HİZBULLAH.BUNLAR TEK KELİMEYLE HİZBUTTAĞUT-HİZBUŞŞEYTAN VE HİZBULDECCAL'DIRLAR.
 
Y Çevrimdışı

Yavuz_Selim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
HAMAS ve Lübnan Hizbullah’ının öncülüğünde bir yerde bir araya gelip Suriye olayları üzerine bir noktada buluşarak
Hem bu Edip Gümüş denen İran ajanı hangi yüzle ve hangi hakla Suriye'deki İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine hem askeri hem de siyasi olarak tam destek veren Lübnan'daki Hizbullat'ın Suriye konusunda hakem ve öncü olmasını önerebiliyor?!

Bu adam hangi cüretle utanmadan böyle bir şey diyebiliyor ya?!

Hizbullat teröristleri, Suriye'li müslümanları katlettiği halde Suriye halkı böyle bir şeye razı olur mu?

Bakalım Suriye halkı Hizbuşşeytan ve Hizbuşşeytan lideri Hasan Nasrullah (NasrulEsed de deniyor buna) hakkında ne düşünüyormuş?


Şam , Duma beldesi...

''Lebbeyk , lebbeyk , lebbeyk ya ALLAH !''

''İran'a hayır , Hizbullah!!! a hayır !''

''Biz, ALLAH'tan korkan yönetici istiyoruz...''



Humus, Dir Balabe beldesi...

'' ALLAH'tan başkasına boyun eğmeyiz !..''

'' ALLAH'ın laneti üzerine olsun , ey Nasrullah !..''

 
M Çevrimdışı

mawal

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Beyefendi şimdi İranın Bid'at merkezi olan Qum kentinde kalıyor.İranın talimatlarıyla ve iran gizli servisi İttilaat/Savama tarafından kendisi için hazırlanan metin medya kuruluşlarına servis ediliyor.İranın verdiği para karşılığında Şiizme geçmiş olan bu herif, Şiizmin ve İranında lideri olan Ayetullah Hameney'e biat etmiş.Yani Hameney'i yer yüzünde tek imam tek rehber ve aynı zamanda şiizm öğretisi olan "VELAYET-İ FAKİH" i de mezhep olarak benimsemiştir.Para,pul,mevki ve rant için ahretini dünyaya satan bu herifin İslamdan,dinden,birlik ve beraberlikten dem vurması ne kadar tuhaf değil mi?
Senin biat ettiğin o imam (Hameney) "HER BİR ŞİİYE SÜNNİNİN MALI,CANI VE NAMUSU HELALDİR" diye fetva vermiş; Nur Suresinin 11 ve 26. ve Tevbe Suresinin 40.ayetine rağmen Hz Ebubekir ve anamız Hz Aişe'ye iftira atıp küfür ediyor.Halifelere ve tüm sahabilere hakaret ediyor.Kuranın değiştirildiğini iddia ediyor.ashab ve tüm islam tarihini değiştirmiş ve ayrıca Ehli Sünnetin kabul ettiği hiçbir hadis-i şerifi habul etmiyor.Bu kadar İslam ve pırıl pırıl Ehli Sünnet imamları ortada dururken,küflenmiş,şuaradan buradan toplama ve hurafelerden oluşmuş Şiizmi kabul ettiğine utanmıyor musun?
Tüm müslümanlar bilsin ki Suriyede ve her yerde müslümanları katleden aslında İran ve onun kanlı tetikçisi Hizbuttağut'tur.İran,tarih boyunca hep müslümanlara karşı savaşmış,onları arkadan hançerlemiş ve devamlı Şark-Garp emperyalizmine ve Siyonizme hizmet etmiştir.Afganistanda 16,Pakistanda 7,Irakta 42 Sünni direnişçi müslümanı Guantenamo'ya götürülsünler diye İran CIA'ya teslim etmedi mi? İran ülkenin doğusundaki Belucistan eyaletinde 8 Sünni alimi idam etmedi mi? İran istihbarat servisi SAVAMA/İTTİLAAT'ın yanlarında götürdüğü belge,patlayıcıları Sünnilerin ev ve iş yerlerine atarak "SİZLER İSRAİL,SUUDİ ,KATAR ve CIA AJANISINIZ" Diye yüzlerce Sünni müslümanı tutukladı.Bunlardan 23 tanesi meşhur "EVİN ZİNDANIN'da" şehit oldu.Geriye kalan 300 kişi tam 7 aydır ailereiyle görüştürülmüyor ve bilinmeyen yerlerde en vahşi işkenceler altında tutuluyorlar.Ben defalarca İrana giden Farsça ve Arapça'yı da bilen biriyim.Oraları çok iyi biliyorum.Vallahi Sünnilere Sırpların bir zamanlarda Boşnaklara yaptığı muamelenin aynısı Sünnilere yapılıyor.Sünninin hiçbir hak ve hukuku yok.2.Sınıf vatandaş kategorisinde bile kabul edilmiyor.Ehli Sünnet isimleri nüfusta yasak,camilerde dışarıya ezan vermek yasak.Devlet hiçbir Sünni Camisini yapmıyor,onarmıyor ve imama maaş da bağlamıyor.Yani kısacası: Şimdi Rusya ve Çindeki müslümanlar İran'daki Sünnilerden daha çok özgürdürler.
Bunlara Hizbullah demek günah ve haramdır.İslamın yarısını tevil eden,Kuranın değiştirildiğini iddia eden,ayetlere rağmen Hz Peygamber (sav) halifelerini ve ashabını sövenler,sünnileri zevk için öldürenler,bebekleri katleden,iffetli imanlı hanımlara tecavüz edenler,sünnilerin camilerine işeyenler ve "Esed benim Rabbim" değildir dediği için diri diri sünnileri gömenler nasıl Hizbullah ola bilir? Kim bilerek bunlara Hizbullah sıfatını yakıştırıyorsa,günahkar olur.Bunlar tek kelimeyle Hizbulşeytan,Hizbul bidat ve Hizbulirandır.
Herife bakın: Esed'i bir kelimeyle olsa bile hedef almamış. Böylesi zalim ve münafıklardan ne hayır gelir? İrana süpürgecilik yapandan bir bereket ve iyilik gelir mi? Bu adam cemaatiyle birlikte tamamen İran hegemonyası altındalar.İran tüm Sünni ülkelerinde olduğu gibi,Türkiyede de Lübnandaki Hizbuşşeytan,Iraktaki Es-Sadr ve El Bedir,Bahreyn'deki El-Wifak gibi örgütleri teşkil ediyor.Yani İranın İslamiyetle veya İslamiyeti yaymakla falan bir alakası ve derdi yok.Bunlar sadece ŞİİZMİ yayıyor ve halkı Şiileştirmek derdindeler.Bu yüzden hiçbir fitne İranınkinden daha büyük değildir.İslam ümmeti için en büyük tehdit İrandır!
 
E Çevrimdışı

Ebu Cihad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bazıları gene coşmuş,hizbullah ın ne şiiliği kalmış ne ajanlığı...Müslümana yakışan söylediklerini isbat edecek deliller getirmesidir..hade bekliyorum akşam gelip cevap verecem...
 
Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
akhiler bu şii ajanı esed kafirini eleştirmek bir yana
Somali’de, Irak’ta Pakistan’da Müslümanlar bir birlerinin kanını döküyorsa
cümlesiyle aşağılık nasroşeytanın mücahidleri tekfir eden yazısını hatırlattı bana demek somalide müslümanlar! birbirini öldürüyormuş nasro ne demişti şeyh şerif islami demişti! gerçek ne peki şeyh şerif aşağılık bir zındıktır orda ki mücahidler ise eş-şebabtır(Allah onları korusun ve zafere ulaştırsın amin)
 
Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bazıları gene coşmuş,hizbullah ın ne şiiliği kalmış ne ajanlığı...Müslümana yakışan söylediklerini isbat edecek deliller getirmesidir..hade bekliyorum akşam gelip cevap verecem...

zahmet edip forumda az bi inceleme yaparsanız delilleri görürsünüz ne kadar alışkınsınız herşeyin önünüze hazır gelmesine
 
Y Çevrimdışı

Yavuz_Selim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
akhiler bu şii ajanı esed kafirini eleştirmek bir yana cümlesiyle aşağılık nasroşeytanın mücahidleri tekfir eden yazısını hatırlattı bana demek somalide müslümanlar! birbirini öldürüyormuş nasro ne demişti şeyh şerif islami demişti! gerçek ne peki şeyh şerif aşağılık bir zındıktır orda ki mücahidler ise eş-şebabtır(Allah onları korusun ve zafere ulaştırsın amin)
ahi, benim de dikkatimi çekmişti o bölüm.

bilmeyenler için NasrulTağut'un o kunuşmasının linkini ekleyeyim:


https://www.islam-tr.org/guncel-hab...am-dunyasina-iliskin-carpici-aciklamalar.html
 
Y Çevrimdışı

Yavuz_Selim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye'deki hizbullah iran'ın etkisi altındadır.Ve rafizileri müslüman sayarak onların yaptığı pislikleri gizleyerek gerçek yüzünü göstermiştir.Hizbullah örgütü kendini mezheplerüstü bir yapılanma olarak tanımlamaktadır.Ama şiiliğe daha yakındır.Şia propagandası yapmaktadır.Türkiye'de Hz Muaviye'ye küfür eden şiileşme yolunda çok sayıda kandırılmış insan vardır.Bu insanlar ehli sünnet çizgisinden hızla uzaklaşıyorlar.
 
E Çevrimdışı

Ebu Cihad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
zahmet edip forumda az bi inceleme yaparsanız delilleri görürsünüz ne kadar alışkınsınız herşeyin önünüze hazır gelmesine

Aşagıdaki iddiaların cevabını bulamadım sitede..sende başkasının cevap vermesine alışık değilsen buyur cevap ver..
bergazın iddiası:
Bu adam ve örgütü tamamen İran boyunduruğu altında.Onların talimatlarıyla kalkıp oturan,Hamenei'ye biat etmiş ve İranın uzaktan kumandası niteliğindedir.
ravahanın iddiası:
YAZIKLAR OLSUN SANA.GÜZELİM EHLİ SÜNNET ORTADA İKEN SEN GİDİP BİD'AT VE HURAFELERDEN MEYDANA GELMİŞ VE BİR ÇÖP YIĞININI ANDIRAN MEZHEBE Mİ İLHAK OLDUN?
hizbullahın veya yöneticilerinin şia olduğunun delilini getir...
mawal ın mavalı:
Beyefendi şimdi İranın Bid'at merkezi olan Qum kentinde kalıyor.İranın talimatlarıyla ve iran gizli servisi İttilaat/Savama tarafından kendisi için hazırlanan metin medya kuruluşlarına servis ediliyor.İranın verdiği para karşılığında Şiizme geçmiş olan bu herif, Şiizmin ve İranında lideri olan Ayetullah Hameney'e biat etmiş.Yani Hameney'i yer yüzünde tek imam tek rehber ve aynı zamanda şiizm öğretisi olan "VELAYET-İ FAKİH" i de mezhep olarak benimsemiştir..

Muhammed yusuf yukarıdaki iddialara cevap ver ama edeplice ilmi mantıklı şeyler söyle...
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Bazıları gene coşmuş,hizbullah ın ne şiiliği kalmış ne ajanlığı...Müslümana yakışan söylediklerini isbat edecek deliller getirmesidir..hade bekliyorum akşam gelip cevap verecem...

Ebu Cihad kardeş sen sanki türkiyede yaşamıyorsun !

Şehidler kervanı,mızgıni ya İslam adlı kasetlerinizde humeyni yi iranı açıkça ve net bir şekilde desteklediği ortada hatta istersen parçanın ismini bile yazayım sana ?
 
F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bazıları gene coşmuş,hizbullah ın ne şiiliği kalmış ne ajanlığı...Müslümana yakışan söylediklerini isbat edecek deliller getirmesidir..hade bekliyorum akşam gelip cevap verecem...
kardeş türkiyeye hoş geldin yani yeni geldiğin için sana yardim olmamiz lazim forum daki kardeşlerden ricam allah için yardim edin kardeşimize:)
 
E Çevrimdışı

Ebu Cihad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Cihad kardeş sen sanki türkiyede yaşamıyorsun !

Şehidler kervanı,mızgıni ya İslam adlı kasetlerinizde humeyni yi iranı açıkça ve net bir şekilde desteklediği ortada hatta istersen parçanın ismini bile yazayım sana ?
Hizbullah şia ya sizin kadar antipatik bakmıyor bu doğru..ancak biz kabul etmesekte bunun delilleride vardır.ha bu delilleri getirirken isabetli bir görüşe varıyorlar mı?o da tartışılır..ama şu bir gerçektirki şia meselesinde ümmetin alimleri ihtilafa düşmüşlerdir ve herkes te kendi doğrusu üzerine amel ediyor..selefi alimlerin de ekserisi şia yı tekfir etmiyorlar..hal böyleyken bu cemaatin şia yı sizin kadar kötü görmemesi bu kadar zemmedilmelerini gerektirmez..
 
E Çevrimdışı

Ebu Cihad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
linki göremediniz galiba...ordan kopyala yapıştıra gerek duymadım buyrun okuyun...
kardeş verdiğin linkte edip gümüşün para karşılığı şia olduğunun delili yok,iranın Qum kentinde yaşadığına dair bir bilgi yok,hamaneye biat ettiğine dair bir delil yok,iran istihbaratının verdiği metni medya kuruluşlarına dağıttığına dair bir delil yok.
azrail; ben 30 yıldır türkiyedeyim de sen nezamandan beri dünyasında bi de espiri yapmayı öğrenmişsin?
 
rasas Çevrimdışı

rasas

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
şii köpeklerinin neyini konuşuyorsunuz ..boşa zaman harcamayın
 
Üst Ana Sayfa Alt