Ahiler size tevhidi bir bakış açısıyla olayları şöyle özetleyim; Son bir senedir hükümet ve hizmetçi'ler arasındaki olayları medyadan yakından takip ediyorum,benim anladığım şu; RTE ve FG arasında 10 sene boyunca bir karşılıklı rant ilişkisi vardı.Biri diğerini cemaatinin oylarıyla besledi, diğeri öbürlerine makam mevki verdi,polislik sınavında cemaate soruları elden sızdırdı,vs...Bu karşılıklı çıkar ilişkisi tam 10 sene sürdü(2002-2012).Dikkat edin bir senedir araları bozuldu,ilişkiler çatırdadı.Bunu medyayı az çok takip eden herkes anlar.Sonra anladığım kadarıyla RTE baktıki bunlarla baş gelemiyor ve bunlarla baş edemiyor.Çünkü malumunuz taviz tavizi doğurur.Adamlar ahtapot gibi ve örümcek ağı gibi sistemin her tarafını sardılar.Ve adamlar hükümeti bile devirebilecek seviyeye ulaştılar.Tabi RTE de saf değil ya; ÇÖZDÜ BUNLARIN NE NANE ÇEVİRECEKLERİNİ...Son gezi olaylarında da asıl müsebbiblerden biri bunlar.Hizmet'in polislere bazı evlere halkı tahrip edip galeyana getirip sokağa döküp hükümeti devirmek için sis bombası ve biber gazı vs..attılar.Tabi bunların hepsi RTE'nin kulağına geldi ve bunların ipini en sonunda çekmeye karar verdi.İŞTE ONDAN DOLAYI KAÇ AYDIR DERSHANE KAPATMAYI GÜNDEME GETİRİYORLAR.RTE BUNLARIN EN BÜYÜK EKMEK KAPISININ DERSHANECİLİK SEKTÖRÜ OLDUĞUNU BİLİYOR. DEDİKİ BELKİ DE KENDİ KENDİNE; LAN BEN DERSHANELERİ KAPATIRSAM BUNLARIN DA İŞİNİ BİTİRİRİM VE BUNLARDAN DA KURTULURUM.
Şöyle bakıyorum da,ikisini kıyaslıyorum da tevhidi bir bakış açısıyla; RTE FG'nin yanında yünmüş yıkanmış kalıyor....