Şimdi ilk soruda denilmiş ki biz demokrasiye güç vermek için mi geldik buraya? Ama asıl soru kişisel olarak bu kişinin demokrasiyi isteyip istemediği değil ki htşnin gidişatı hakkında soru sorulmuş.
Had cezalarının ertelenmesi konusunda insanların ayaklanmasından korkuyoruz denilmiş maslahat denilmiş. Bu herhangi birini tatmin eder mi? Türkiyede zinanın suç olmaktan çıkarılmasında bile “boşanma davasında zina boşanma sebebi olarak sayılmıştır bu yeterlidir sonuçta bir şekilde cezalandırılıyor zina eden taraf” denilmişti bana. Nereye evriliyor bu işler bi sormak lazım.
Rusyadaki bireylerin gücüyle htşnin gücü bir mi? Çok saçma bir arguman bu. Beni rahatsız etti.
İbn Hazm müziğin haram olmadığını savunuyormuş, suriyenin resmi kurumu sigaranın haram olmadığını savunuyormuş. Önce bu konuda karar verip ondan sonra çıkan hükmü uygulamak gerekmez mi? Yani haram diyorsanız haramdır gereğini yaparsınız helal diyorsanız gereğini yaparsınız. Yer yer kişiye göre uygulama yaparsanız tabi köylüler hukuk sistemine adaletinize güvenmez de ayaklanır.
Yazilanlardan anladigim kadariyla Abdullah bin Zübeyr peygamberimiz sas‘in isteğini yerine getirmiştir. Bunun üzerine tekrar tekrar yıkmaya ne gerek var? Imam Malik de gayet isabetli şekilde gerek yok demiş. Şimdi bunu “İşte Kabe’nin bugünkü hali, İmam Malikin görüşü ile Muhammed (sas)’in İSTEĞİNE RAĞMEN ve doğrunun hilafına olarak eski temelleri üzerinde kalmıştır.” Ne demektir?? Bu çok yanlış bir çıkarım. Bir kere yıkılıp temizlenmiş zaten peygamberimiz sasin isteği yerine gelmiş daha ne? Konu ordan Ömer bin Abdulaziz ve oğluna nasıl geldi? Hiç anlamadım.
Fars topraklarının fethiyle suriye savaşı karşılaştırması da bana yersiz geldi birinde islamla yeni tanışacak bir toplum diğerinde bin yılı aşkın islam coğrafyası söz konusu. Ne alaka yani?
“Küfür olan şey, müslümana karşı kafirle birlikte savaşmaktır. ÖSO kafir değildir, ancak bu haricilerin sözlerini bir an doğru kabul edip ÖSO'nun kafir olduğunu varsaysak dahi neticede bir kafirle başka bir kafire karşı savaşmış oluyoruz.” Belki de sorun kafire kafir dememenizdir? Ösonun şeriat gibi bir gailesi var mı? Benim izlediğim bir belgeselde gayet de demokratik bir hedefleri olduğunu söylüyorlardı.
"Mezhep imamlarından İmam Ahmed ve Şafii namazın terkini küfür olarak görüyorlar. Ancak şimdi bir kişi ortaya çıkıp, İmam Ahmed'in görüşüne dayanarak ben namazı terkedeni kafir olarak görüyorum derse ben bu kişiye harici derim." Herkes harici mi o zaman yani? Haydaa. Pes pes pes güzel bir şey okuyayım diye başladım ama her parağrafta irkildim. SubhanAllah!
"Fakat bundan sonraki süreçte Ahraru'ş Şam'ın koalisyonla işbirliği içerisinde IŞİD'e karşı savaşması İslam'ı bozan bir sebep değildir. Neden? Çünkü onlar artık IŞİD'i tekfir ediyorlardı.IŞİD'i tekfir eden şeyhler vardı, Ahraru's Şam içindeki şeyhlerden bahsetmiyorum, cihadi kesimin içinden Dr. Hani es-Sibai gibi IŞİD'i tekfir eden kimseler vardı." müslüman müslümanı öldürüyorum demeyecek tabi ya harici diyecek ya tekfir edecek ama bu kimi vebalden kurtarır ki? Yani işler tam tersine dönmüş. Yani tek müslüman biziz kafirle ortak olup kafiri öldürüyoruz! Ne denilebilir ki Allah ıslah etsin veya helak etsin. Her iki taraf da Nusayrilerin piyonluğunu yaptığının farkında değil mi? Sözde kafire saldırmak için kafirle iş birliği yapıyor iki taraf da ama asıl kafir iki tarafı da kullanıyor.
"Fakat onu vurmaya (engellemeye) gücüm yetmiyor, burada güç yetirmekten kastım bir merminin ya da bir roketin devriyeyi vurması değil elbette. Çünkü böyle bir olay daha büyük zararlara yol açacaktır. Böyle bir olay cereyan ettiği takdirde meydana gelebilecek birçok zarardan dolayı onlara karşı koyamayacağımı takdir ettim. Küfür bunun neresinde?" küfür değildir de bunun dünyadaki milyonlarca müslümanın durumundan farkı yok ki. bizim de gücümüz yetmiyor o zaman suriyedeki yıllarca süren cihad ne işe yaradı? milyonlarca kişinin ölmesine sebep oldu ona bakarsan maslahat yönünden bıraksınlar bu işi daha fazla kişi ölmesin. mantık bu mudur?
"Hariciler şöyle veya böyle olur gibi tanımlamalara takılıyorlar."
takılıyorlar dediği de hadis
e takılmayalım o zaman. estağfirullah ya.
"Biz demokrasi istemiyoruz, biz şeriat istiyoruz" diyorlar." o zaman neden htş veya başka bir gruba katılmayıp başından beri çarpık kişilerin topluluğu olarak bilinen bir çatı altında varlıklarını sürdürüyorlar?
bana çok çok itici geldi bu yazı. bir tane bile elle tutulur iyi demiş dediğim kısım çıkmadı. akibetlerini Allah bilir. isteyenleri doğru yola iletsin Rabbim. amin.