HTŞ ve Cevlani'yi Tekfir Edenlerin Aşırılıkları

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
"Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Şu olay mesela 2017 den buradakilere birşey sormak istiyorum ışidi ilk biat bozduğu zaman aşırı bulma sebebiniz neydi?

Cehalet özrünü kabul etmemesi mi? Bu zaten yıllardır tartışılan bir mesele
El kaide yi tekfir etmesi mi? Bu 2014 de yoktu hatta türki bin'ali (ışid şer'i si) zevahiriyi tekfir edenlere had cezası uyguluyordu
Biat bozması mı? Bunu htş de yaptı ama kimseden ses çıkmadı
El kaide ye saldırması mı? Bunu şuan htş direkt ABD ile birlikte yapıyor
Yaptıklarının kâfirlerin işine yaraması mı? Emin olun bu konuda htş ve ışid birbiri ile yarışır
Mufteri, verilen süre içerisinde iftirasını isbatlayamadığından forumdan atıldı

Yusuf B. Rebia Çevrimdışı

Yusuf B. Rebia

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Es Selamu aleykum ve rahmetullah

Ahmed Şara'nın yaptığı açıklamalardan ufak bir kesit. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Konuya nasıl yaklaşmamız gerekir ağabey @Abdulmuizz Fida ?

Abdulmuizz Fida:
Tesettür emrini çiğneyen video/resim kaldırıldı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yusuf B. Rebia Çevrimdışı

Yusuf B. Rebia

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Es Selamu aleykum ve rahmetullah

Ahmed Şara'nın yaptığı açıklamalardan ufak bir kesit. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Konuya nasıl yaklaşmamız gerekir ağabey @Abdulmuizz Fida ?

Abdulmuizz Fida:
Tesettür emrini çiğneyen video/resim kaldırıldı
Hakkınızı helal edin. Konuya odaklandığım için düşünemedim. Yazılı olarak ileteyim.

Suriye CB Ahmed Şara:

El Kaide'nin politikalarına katılmıyordum. Katılsam onlarla birlikte devam ederdim. Onların insanlara hizmet ettiğini düşünmüyorum. Bu yüzden farklı bir siyasi yola girdim ve bu yol cani rejimin devrilmesine vesile oldu. Devam eden çatışmalar bölgeyi olumsuz etkiliyor. İran'ın balistik füzeler ve nükleer bomba üretmeye çalışma ve diğer ülkeleri etkilemeye çalışma gibi bir problemi var. Askeri güç yerine müzakereleri öneriyoruz.
İran, eski rejimin Suriyelileri yerinden etmesine yardım etti ve Suriye halkına karşı yürütülen çatışmanın ön saflarında yer aldı.Tahran'daki İran ile değil, Şam'daki İran ile bir sorunumuz var.Şimdiye kadar İran ile ilişkiler kurmada temkinli davrandık.Herhangi bir tarafça doğrudan hedef alınmadığımız sürece, devam eden çatışmanın dışında kalacağız.

Bu konuşmalar ile yalnızca İslam düşmanlarının ve de sarı kafalı şeytanın süslü sözlerine mazhar olunabilir. Allahualem.

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hakkınızı helal edin. Konuya odaklandığım için düşünemedim. Yazılı olarak ileteyim.

Suriye CB Ahmed Şara:

El Kaide'nin politikalarına katılmıyordum. Katılsam onlarla birlikte devam ederdim. Onların insanlara hizmet ettiğini düşünmüyorum. Bu yüzden farklı bir siyasi yola girdim ve bu yol cani rejimin devrilmesine vesile oldu. Devam eden çatışmalar bölgeyi olumsuz etkiliyor. İran'ın balistik füzeler ve nükleer bomba üretmeye çalışma ve diğer ülkeleri etkilemeye çalışma gibi bir problemi var. Askeri güç yerine müzakereleri öneriyoruz.
İran, eski rejimin Suriyelileri yerinden etmesine yardım etti ve Suriye halkına karşı yürütülen çatışmanın ön saflarında yer aldı.Tahran'daki İran ile değil, Şam'daki İran ile bir sorunumuz var.Şimdiye kadar İran ile ilişkiler kurmada temkinli davrandık.Herhangi bir tarafça doğrudan hedef alınmadığımız sürece, devam eden çatışmanın dışında kalacağız.

Bu konuşmalar ile yalnızca İslam düşmanlarının ve de sarı kafalı şeytanın süslü sözlerine mazhar olunabilir. Allahualem.

El Kaide’nin siyasetini kabullenip kabullenmemek haddizatında itikadi bir mesele değildir, tekfir ve tefsik sebebi değildir, kaldı ki El Kaide’nin içinde bile 11 eylül saldırılarını siyaseten doğru bulmayanlar vardı diye hatırlıyorum, Allahu alem, fıkhi açıdan ve siyasi açıdan bu meseleyi ihtilaflı görmek itikadi bir sapma değildir. İnsanlara hizmet etmediği cümlesi biraz ağır olmuş yoksa siyasetini ve fıkhını benimsemeyebilirsin, bu sözünde Cevlani aşırıya kaçmış eğer gerçekten öyle dediyse.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt