M
Selamun Aleyküm aşağıda geçen hadisin kaynağı var bu hadis sahih mi ?
40- Edeb Bölümü
Oyuncak Bebeklerle Oynamanın Hükmü
4931... Hz. Âişe'den dedi ki: Ben kız (şeklinde yapılmış oyuncaklarla oynardım. Bazen (bu bebeklerle oynarken) yanımda küçük kızlar da bulunurdu. Rasûlullah (s.a.) de yanıma giriverirdi. O girince (beni yalnız bırakıp) dışarı çıkarlar. (Rasûlullah yanımdan) çıkınca da, (içeri ) girerlerdi.
4932... Hz. Aişe'den dedi ki: Rasûlullah (s.a.) Tebük ya da Hayber savaşından gelmişti. (Aişe'nin) sofasın(ın önünde) de bir perde vardı. (Tam o sırada) rüzgar esip Aişe'ye ait oyuncak bebeklerin üzerinden (sözü geçen) perdenin bir ucunu açıverdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber:
- "Bu(nlar) da ne ey Aişe?" dedi.
Hz. Aişe de:
- Bunlar oyuncaklarım, cevabını verdi. (O sırada Hz. Peygamber) bebekleri arasına bir de çaputtan (yapılmış) kanatlı bir at gördü ve:
"Bebekler arasında gördüğüm bu (oyuncak) da nedir?" dedi,
Hz. Aişe:
- Attır, cevabım verdi.
(Bunun üzerine) Hz. Peygamber:
- "(Peki) bunun üzerindeki(ler) nedir?" dedi,
Hz. Aişe de:
- Kanatlarıdır, karşılığını verdi.
Hz. Peygamber:
- "Atın kanatları olur mu?" dedi,
Hz. Aişe:
- Sen Hz. Süleyman'ın kanatlı atları olduğunu duymadın mı? cevabını verdi.
Hz. Aişe rivayetine devam ederek dedi ki, Bunun üzerine (Hz. Peygamber öyle bir) güldü (ki) azı dişlerini bile gördüm.
http://www.enfal.de/ebudavud/edep/1.htm#_Toc145601658
40- Edeb Bölümü
Oyuncak Bebeklerle Oynamanın Hükmü
4931... Hz. Âişe'den dedi ki: Ben kız (şeklinde yapılmış oyuncaklarla oynardım. Bazen (bu bebeklerle oynarken) yanımda küçük kızlar da bulunurdu. Rasûlullah (s.a.) de yanıma giriverirdi. O girince (beni yalnız bırakıp) dışarı çıkarlar. (Rasûlullah yanımdan) çıkınca da, (içeri ) girerlerdi.
4932... Hz. Aişe'den dedi ki: Rasûlullah (s.a.) Tebük ya da Hayber savaşından gelmişti. (Aişe'nin) sofasın(ın önünde) de bir perde vardı. (Tam o sırada) rüzgar esip Aişe'ye ait oyuncak bebeklerin üzerinden (sözü geçen) perdenin bir ucunu açıverdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber:
- "Bu(nlar) da ne ey Aişe?" dedi.
Hz. Aişe de:
- Bunlar oyuncaklarım, cevabını verdi. (O sırada Hz. Peygamber) bebekleri arasına bir de çaputtan (yapılmış) kanatlı bir at gördü ve:
"Bebekler arasında gördüğüm bu (oyuncak) da nedir?" dedi,
Hz. Aişe:
- Attır, cevabım verdi.
(Bunun üzerine) Hz. Peygamber:
- "(Peki) bunun üzerindeki(ler) nedir?" dedi,
Hz. Aişe de:
- Kanatlarıdır, karşılığını verdi.
Hz. Peygamber:
- "Atın kanatları olur mu?" dedi,
Hz. Aişe:
- Sen Hz. Süleyman'ın kanatlı atları olduğunu duymadın mı? cevabını verdi.
Hz. Aişe rivayetine devam ederek dedi ki, Bunun üzerine (Hz. Peygamber öyle bir) güldü (ki) azı dişlerini bile gördüm.
http://www.enfal.de/ebudavud/edep/1.htm#_Toc145601658
Son düzenleme: