Bana göre her hoca dinlenir(acik sapiklar haric) ama her görüs alinmaz bunun icin temelin üst düzeyi akidevi bilgi gerektirir.
İşte görüş budur.Kardeş senin bu itadalli ve orta yollu yorumlarını seviyorum.Bu sitedeki ender Doğru mantık kullanan kişilerden birisisin.Kendi cephemde örnek vermek gerekirse ; Açıkça sapıtanlar bellidir.Örnekse ; Cübbeli Ahmet,şirkin göbeğinde olduğu gibi , Edip Yüksel Sapığıda Tüm hadisleri inkar etmektedir.Bu adamlar tek başına metod olmasada bunlar gibileri dinlemek Tevhidin Gerçek manada T'sini bilenler için zaten doğru olmaz.Bununda dışında mesela bir Ebubekir Sifil neden dinlenmesin.Tasavvuf çu diye mi ? Oysa ki Ben Çoğu sitede ki kardeşlerin bildiği üzere olan Tüm akidevi konulardaki Hatalarını Red ederek Yine bu Hocadan faydalanıyorum ve fayda ettiğim kısımlar için ona dua ediyorum.İşin özü bence şudur.ve Şuna benzemektedir.Toptan red etmek yerine eleme usulünü kullanabilmek.Bunun içinde neye niçin inandığını ve bu yolda hangi önemli kritiklere bağlı olduğun önemli.Bunları belirlediğin taktirde Kimseye Hangi hocayı Dinlemem gerekir diye bir soruyu yöneltme ihtiyacı duymassın.Bir Yandan Bin baz'ın Fetvalarını Dinler ve öğrenirken,Diğer yandan Sifil gibilerin Şia tehlikesine karşı yazdığı İlmi Reddiyeleride okuyup kendine birşeyler katabilirsin.Önemli Olan sağlam bir temel oluşturabilmektir.