Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru İlim Tahsili için Sırasıyla Kitap Listesi

M Çevrimdışı

mebumuaz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın aleyküm verahmetullah,

Yaşça gencim, oturduğum semtte biraz kötü biryerdeyim. Kendi başıma bir kaç kitap alıp selef ve sünneti öğrenmeye çalışıyorum, ama sırasız ve dağınık bir okuma yaptığımdan dolayı tesirinin olmayacağını söyledi bir kaç dostum.

İlim tahsili için sırasıyla okunması gereken kitapları yazabilir misiniz?

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ve Aleykumusselam ve rahmetullahi ve berekatuh

Selef akidesini öğrenebileceğiniz türden iki öneride bulunayım:

Ebu Bekr el-Hallal, Kitabu's-Sunne

İbn Teymiyye, el-Akidetu'l-Vasitiyye

Bunlar çok kalın kitaplar değildir güzelce istifade etmeyi Allah nasib etsin.
Sünnetler hususunda da bu forumda 1000 sünnet vs gibi kitaplar görmüştüm onlara bakabilirsiniz. Forumda var mı bilmiyorum ama Şifa-i Şerif gibi kitaplar bulursanız onlar da güzeldir bayağı.

İkinci olarak da yaşadığınız yer dinî anlamda kötüyse, eğer imkanınız varsa veya olursa İnşaAllah daha iyi bir yere gitmeye ve orada yaşamaya yönelin, zira kötü ortam bir Müslümanı çok zor durumlara sürükleyebilir. Peygamberimizin sav ilk yapmaya çalıştığı şeylerden birisi Müslümanların dinlerini güzelce yaşayabileceği bir yere hicret etmesini sağlamaktı ve birçok rivayette de Rasûlullah sav Muminleri, müşriklerle beraber yaşamaktan sürekli onlarla bulunmaktan ve hatta onlarla evlenmekten bile men etmiştir. Zira üzüm üzüme baka baka kararır. Mumin onlarla otura otura veya onlarla yaşayarak dini yaşantısına zeval gelmeye başlar. Eğer başka yere gidemiyorsanız İslami ortamlar bulmaya çalışın İnşaAllah.
Allah yardımcımız olsun, Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:
Üst Ana Sayfa Alt