Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İmam Buhari Vakfından Bu Akşam Seminere Davet ve Canlı Yayın

ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ne alakası var vakıfla kardeşlik hukukunun ,vakıf olmadan ihtiyaçlar karşılanamıyor mu?


konu ile alakalı yaptığım bazı araştırmalar....

VAKIF

kendimden ilaveten de... Ashab-ı suffa tasadduk edilen mallarla ayakta ayakta tutulup yardımseverlerin infaklarıyla müctehid alimler yetişmiştir...ki hala onlardan bize naklolan hadislerle yolumuzu buluyoruz
 
A Çevrimdışı

asdasd

Üye
İslam-TR Üyesi
Taif'e hicretten sonra.Peygamberimizin (s.a.s.) başına gelenler Mekke'de duyulmuştu. Onun için mü'minlerin tavsiyesi üzerine, Peygamberimiz (s.a.s.) kâfirlerden Mut'ım b. Adiyy'in himâyesini istedi. Onun kabul etmesiyle Kâbe'ye gidip namaz kıldı. Mut'ım, kâfir olarak Bedir Harbinde öldü.Hatırladığım şimdilik ; Ahmet Efe Siyer , Said Havva , Ramazan El-Buti 'nin kitapların da geçen bu olay Vakıf veya Derneklerin İslam'dan taviz vermemek suretiyle İslam ile yönetilmeyen bir diyarda olsa orada kurulabileceğine delil teşkil ediyor.Çünkü İslam'ı davet ve sürdürülebilirliliği söz konusudur. Daha iyisi olana kadar.

sen 21. yüzyıl müçtehidlerinden misin?yoksa bir alimden mi naklediyorsun
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
*Andolsun ki; Biz, bu Kur'an'da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş ise, tartışmadır.KEHF - 54 ( fii zilal meali)

*Andolsun ki; Biz, bu Kur'an'da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş ise, tartışmadır. KEHF - 54 (ibni kesir meali )

*Şüphesiz biz, bu Kur'ân'da insanlara çeşitli mânâları türlü misallerle açık olarak verdik. İnsan ise, her şeyden çok mücadelecidir.KEHF - 54 ( elmalılı sadeleştirilmiş meali )

*Andolsun, bu Kur'an'da insanlar için biz her örnekten çeşitli açıklamalarda bulunduk. İnsan, her şeyden çok tartışmacıdır.KEHF - 54 ( ali bulaç mali )

Hakikaten biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü misali sayıp dökmüşüzdür. Fakat tartışmaya en çok düşkün varlık insandır.KEHF - 54 ( diyanet vakfı meali )
 
Nasr Çevrimdışı

Nasr

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
sen 21. yüzyıl müçtehidlerinden misin?yoksa bir alimden mi naklediyorsun

1.Olarak bilmediğinizi belirtmişsiniz yanıtını. Vakıf kurmak caizmi sorusuna, ki onuda siz sordunuz.Ama yanıtları seçebiliyor iseniz bana Hadisden ayetten değil bi isim ver hoca ismi müçtehid ismi dediğinize göre size isim de versek sonra diyeceksiniz ki ama Muteber bir alim olacak , sizin muteber anlayışınız tekfirde aşırı giden kardeşlerden uzak olmayan bir görüşü anımsatıyor.
2.Olarak Müçtehid değilim ben eğer öyle lanse ettiysek bizim kabahatimizdendir . Hakkını helal et kardeşim. Ayrıca mütevazi de yapmıyorum :)

Ben Dar-ul Harp denilen bir yerde bir tür dernek vakıf gibi yapılanmalarının sistem ile bağlantısı noktasın da caiz mi değilmi gibi soru anladığım için bu şekilde aklımda kaldığı kadarıyla yazdım ki bu da öğrenebildiğimiz kadar hocalarımızdan aldığımız notlar vesilesi ile.
Misal Kul Sadi Yüksel dernekleri mevcut , Muhammed emin Akın , Şahmandıran hoca (tam olarak aklımda değil ama zatının derneklerle iletişimi olan kişileri evine misafir ettiği sohbet ettiğini biliyorum),Hasan Karakaya hoca , ya da Ahmet Kalkan bunların ben dolaylı ya da bizzat derneklere laf söylemediklerini bildiğimle beraber bu tür faaliyetlerde yer aldığına şahit iken sanırım siz caiz değil diyorsunuz da nediye insanların aklına fitne veriyorsunuz anlamadım .
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
sohbeti netden dinledim oldkça güzeldi sadece sohbette kullanılan mikrofon daha güzel olur ise netde dahada net dinleyebileceğiz sesler çok cracklı geliyor microfonlara daha büyük sünger takılabilirse çözüm olabilir yatkili kardeşler iletabilirse hayra geçer .emekleri geçenlerden ALLAH azze ve celle razı olsn.
 
S Çevrimdışı

Salman Raduyev

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ilk seminerde hiç cızırtı yoktu donmada yaşanmadı bu sefer özellikle hasan hoca sırasında bnde devamlı donmalar oldu bilmiyorum belkide sırf bnm sistemden kaynaklıydı...
 
Lalekai Çevrimdışı

Lalekai

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Giden kişiler neden burada anlatıp amellerini ortaya döküp anlatıyorlar ki?
 
laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
İnş.2 Şubat konferansı na bende gelmeyi düşünüyorum.İstanbulada gittiğim de hep kayboluyorum ama şubatta kaybolmam inş :)
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Giden kişiler neden burada anlatıp amellerini ortaya döküp anlatıyorlar ki?

1. Burada çalışma yapan islam davetçilerinin şevkini ve azmini arttırmak için.
2. sitede islamla yeni tanışmış veya namaza yeni başlamış kardeşlere ''bakın sohbetlere gidilebiliyor buradan da gidenler var '' şeklinde örnek teşkil etmek için.
3. orada yapılan sohbetin alınan dersin ''piyasada islamı anlatma adına bidatleri ve birçok zırvaları anlatanlaın dışında'' ne kadar faydalı olduğunu anlatmak için.
4. dini kendi kendine yaşamaya çalışıp bocalayıp duran ve aynı akideye sahip kardeşleri ile bir arada bir çatının altında buluşmaya vesile olmak için.
çoğalt gitin...
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
BU AKŞAM !


<tbody>


</tbody>

İmam Buhari Vakfından Seminere Davet :

964902_1932.jpg


Rehberimiz Kur'andır Deyip Sünneti Bir Tarafa İten,
Yalnızca Kur'anın Hükümlerini Alıp,
Sünneti Seniyyeyi Tahrif Etme Çabası Güdenler
Hakkında Olacak Olan Seminerimiz; Zafer Mert'in Anlatımıyla
İslamın iki Rehberi olan Kur'an ve Sünnetin Ehemmiyeti
ve Halihazırda Yapılan Pervasızlıklara Karşı Bir Cevap Teşkil Edecek Programımız.
2 Şubat 2013 Cumartesi Saat: 20.00 - 22.00 ' Yapılacaktır.

Not: Tüm Seminerlerimiz Belirtilen Tarihlerde Sitemizden Naklen Yayın Yapmaktadır.

Canlı Yayın :
mam Buhari Vakf
 
Üst Ana Sayfa Alt