Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İmam gelsin diye , toplu duaya çıktılar

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
6198.jpg

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı 375 nüfuslu Kıraç köyü halkı, 3 yıldan beri köyde imam olmadığını belirterek, köye imam atanması için kar üzerinde dua etti.

Köy meydanında toplanan köylüler, köy ortasındaki çeşmeden abdest alarak ellerine aldıkları 'İmam İstiyoruz' pankartı ile caminin yolunu tuttular. Köylüler, namaz için geldikleri camide kapının açılmaması üzerine fahri imam Saim Kerim'in arkasında ceketlerini çıkararak karların üzerinde dua etti. Cuma namazlarını imam olmadığı için bir tülü kılamadıklarını belirten Saim Kerim, “Bir imam istiyoruz. Yetkili yerlere bir sürü dilekçe verdik, nüfusumuzun az olduğundan dolayı bir sürü bahane uyduruyorlar. Bize imam şu ana kadar gelmedi. 3 sene oldu, Cuma Namazı kılamıyoruz. İmam verilse bile, yerimiz ilçeye uzak olduğundan dolayı gelmiyorlar. Sadece vakit namazlarını kılabiliyoruz” dedi.

Haber Editör

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Cuma namazı kılamıyoruz şafisen 40 kişi...hanefiysen 3 kişi nüfus yeterli fahri imamda var cemaat da var...vakit namazlarını cemaat halinde kılıyorlar...yaff cemaat herşeyiniz tamam...cumayı niye kılmıyorsunuz..neyiniz eksik cuma kılmak için

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Habibullahın harbiden pili bitti yada ....Akhi yi ben bugün anlayamıyorum :) Üstad Ne Dyon Allah Aşkına Sen Yaf :)

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cuma namazı kılamıyoruz şafisen 3 kişi...hanefiysen 40 kişi nüfus yeterli fahri imamda var cemaat da var...vakit namazlarını cemaat halinde kılıyorlar...yaff cemaat herşeyiniz tamam...cumayı niye kılmıyorsunuz..neyiniz eksik cuma kılmak için
bi yanlışlık yok mu?sanırım şafii mezhebine göre kırk kişi gerekli...

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Sorry Sorry İts My Mistake...My Answer Changed

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Deniz Tutmasın Akhiyi :) Akhi Dön oralardan Sana zararı var yararı yok

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
lol kullanma sana sevinirim...pek de hayırlı bir anlamı yok ...bu arada mean in bir anlamıda pinti,cimri demek...türk halkı olarak genelde bu personality terimini cebinde akrep var dediğimiz insanlara karşı kullanırız

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
lol ingilizcede gülmekten yarıldım...çok güldüm anlamına geliyor...ama bizim türkler lol kelimesini ezük büzük bebe çömez...ve daha bir çok anlamda kullanıyorlar :)

Üst Ana Sayfa Alt