İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Resimİmam Şafiî El Fıkhu'l Ekber'den İstiva vb. Konular Hakkında Kesit
4 Mezhebe gore de aslinda Allahin arşa istiva ettigi söylenmiş.
Peki neden şu an ehli sunnet icinde "Allah mekandan munezzehtir "fikri var?
Yani ben hep Allah arşa istiva etmiştir ve ilmi ile her yerdedir/ heryerden haberdardir. Şeklinde biliyorum.
Yani ben hep Allah arşa istiva etmiştir ve ilmi ile her yerdedir/ heryerden haberdardir. Şeklinde biliyorum.
Bu durum, sıfatları iptal eden mutezilenin kendisine "Ehli Tevhid" demesine benziyor. Güya Allahın sıfatlarını iptal ederek Allah'ı birliyorlar. Ehli sünnetin hiçbir zaman "Allah zamandan ve mekandan münezzehtir" gibi bir akidesi olmamıştır. Kendisine ehli sünnet diyenlerin böyle demesi bir şey ifade etmiyor. Nitekim mutezile de kendisine "Ehli Tevhid" diyordu.
Bu durum, sıfatları iptal eden mutezilenin kendisine "Ehli Tevhid" demesine benziyor. Güya Allahın sıfatlarını iptal ederek Allah'ı birliyorlar. Ehli sünnetin hiçbir zaman "Allah zamandan ve mekandan münezzehtir" gibi bir akidesi olmamıştır. Kendisine ehli sünnet diyenlerin böyle demesi bir şey ifade etmiyor. Nitekim mutezile de kendisine "Ehli Tevhid" diyordu.