Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Cenâze Töreninde Şeytân Âyini

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Cenâze Töreninde Şeytân Âyini
29912


Kraliçe'nin tabutu, Buckingham Sarayı'ndan Westminster Sarayı'na bir geçit töreniyle götürülecek. Burada katafalka konulacak tabut, üç gün boyunca günde 23 saat halk tarafından ziyaret edilebilecek.

Kraliçe II. Elizabeth'in resmi cenaze töreni Londra'daki Westminster Manastırında 19 Eylül pazartesi günü yapılacak.

Bafomet İsmi
İsim, Fransız Haçlı Seferleri tarihçilerine göre, 1100’lü yıllar civarındaki Engizisyon ve Tapınak Şövalyeleri’nin işkencesine kadar geçmişe dayanıyor.
Bazı akademisyenler “Bafomet’in” basitçe “Mahomet’in” (Muhammed Rasul ) kötüleştirilmiş hali olduğuna inanıyorlar.
Fakat yıllar geçtikçe Tapınakçılar etrafındaki gizem ve spekülasyon büyüdü, bu yüzden kelimenin tabiri ve manası da büyüdü.
Detaylı bir izah, Dan Brown’un tarihi gerilimi Da Vinci Code’da hikaye konusu oldu. Burada Bafomet kelimesinin şifreleri çözülerek “Sofya” ya da bilgelik anlamına geldiği ifade edildi.

İki-parmak Selamı
Sağ eldeki iki parmak yukarı bakıyor ve soldaki ikisi aşağı bakıyor. Anlamı “Aşağıdaki yukarıdakine, yukarıdaki de aşağıdakine benzer. Bütün parçaya, parça bütüne benzer.”
Bu kelimeler ve eşlik eden el hareketi okültislere tanıdıktır. Rönesans ve Reform sırasında yazıları popüler olan Hermes Trismegistus’un eski çalışmalarında çizilmişlerdir.
İfade aynı zamanda Evren ve tanrı konusunda bilim ile de ilişkili olarak kullanılır, fakat Levi bunu el hareketini yaparak yazdı, onun Bafomet’i “merhametin adalet ile mükemmel harmonisini” ifade ediyor.



qwqq.jpg
qwqqs.jpg

29915


29916

29917

29918

Kâfir ülkenin kâfir Kraliçesinin 96 yaşında ölümü sebebiyle halkı müslümanlardan olan bazı Arab ülkelerind Yas (matem) ilan edildi. Bunlar

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın talimatıyla Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatı dolayısıyla ülkede 7 gün yas ilan edildiği belirtildi.

Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt ise üç gün boyunca kraliçe için yas tutacak.

Umman resmi ajansı ONA'da yer alan habere göre, Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Kraliyet ailesine ve İngiltere halkına taziyelerini sundu.
Bin Tarık, yas sebebiyle bugün kamu ve özel sektörün yanı sıra yurt dışındaki büyükelçiliklerde bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.
 
Hawkeye Çevrimdışı

Hawkeye

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SubhanAllah, Acaba bunlar ne zaman akledecekler ? Gerçi akledemezler çünkü nefislerini heva edinen mi akledecek ?
Allah razı olsun hocam yazınız için ellerinize sağlık. Rabbim sizin ayaklarınızı sabit kılsın.
29919
29920


Baphomet'in kelimesinin kökeni

Çevirisi;
Birinci Haçlı Seferi'nin vakanüvisi Aguilersli Raymond, ozanların Muhammed için Bafomet ve bir cami için Bafumaria terimini kullandıklarını bildirir. Bafometz adı daha sonra 1195 civarında ozan Gavaudan'ın Senhors, per los nostres peccatz adlı Oksitanca şiirlerinde ortaya çıkmıştır. 1250 civarında Austorc d'Aorlhac tarafından Yedinci Haçlı Seferi'nin yenilgisine ağıt yakan bir şiirde Muhammed için yine Bafomet kullanılmıştır. De Bafomet aynı zamanda Ramon Llull'un bilinen en eski eseri olan Libre de la doctrina pueril'in Oksitanca çevirisinin günümüze ulaşan dört bölümünden birinin başlığıdır.
Baphomet adı 19. yüzyılda Tapınakçıların bastırılmasının nedenleri üzerine yapılan tartışma ve spekülasyonlar sırasında popüler İngilizce kullanımına girmiştir. Modern akademisyenler Baphomet adının "Muhammed" adının Eski Fransızca'da bozulmuş hali olduğu konusunda hemfikirdir; bu yorum, Tapınakçılardan bazılarının Outremer'deki uzun askeri işgalleri sırasında İslami fikirleri inanç sistemlerine dahil etmeye başladıkları ve bunun Engizisyoncular tarafından sapkınlık olarak görülüp belgelendiği şeklindedir.Ancak Alain Demurger, Tapınakçıların düşmanlarının doktrinlerini benimsemiş olabilecekleri fikrini reddetmektedir. Helen Nicholson suçlamaların esasen "manipülatif" olduğunu yazmaktadır - Tapınakçılar "masal Müslümanları olmakla suçlanmışlardır." Ortaçağ Hıristiyanları Müslümanların putperest olduklarına ve Muhammed'e tanrı olarak taptıklarına inanıyorlardı, "mahomet"İngilizce'de mammet'e dönüşmüş ve put ya da sahte tanrı anlamına gelmiştir (Buraya dikkat edin! Abdulmuizz Hocamızın kastettiği de budur) (ayrıca bkz. Ortaçağ Hıristiyanlarının Muhammed hakkındaki görüşleri). Bu puta tapıcılık birçok chansons de geste'de Müslümanlara atfedilir. Örneğin, 1300 yılında tamamlanan Aziz Honorat'ın hayatını konu alan Provençal bir şiirde Bafum ve Travagan tanrılarına rastlanmaktadır.1235'ten önce yazılan Chanson de Simon Pouille'de bir Sarazen putu Bafumetz olarak adlandırılmaktadır.

29921


Mammet kelimesinin etimolojisi.

Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/Baphomet
 
Son düzenleme:
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Gizli mektup birakmis graliçe
2085 de acilsin diye.
91 yasinda oluyom o zaman ben ya.
Kim ole kim kala
Biri ne yazmis caktirmadan baksa
Ölürůz biz ya o zamana kadar.
 
Repentant Çevrimdışı

Repentant

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Katafalk mı kaldı kurban olim ya,azalarak bitin artık bilader antik çağ medeniyeti misiniz :rolleyes:
 
Üst Ana Sayfa Alt