Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Iraklı Şii lider: "Takiyye zamanı geçti, Ebubekir ve Ömer'e lanet edin"

Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Irak'ın Kerbela şehrinde Hz. Hüseyin Türbesi'nin vaizi Şii molla Murtaza Kazvini, Şiilere takiyyeyi bırakmaları ve açıktan Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'e lanet etmeleri çağrısında bulundu.

Kerbela'da Hz. Hüseyin Türbesi'nde çok geniş bir Şii topluluğa hitap eden Kazvini Irak'ta Şiilerin hakim olduğuna değinerek Irak Şiilerine takiyye zamanının geçtiğini, gerçek inançlarını açığa vurmaları gerektiğini söyledi.

Kazvini Şiilerin Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer hakkındaki gerçek inançlarını açıkça bildirmelerinin artık şart olduğunu, takiyyeli ve kinayeli sözlerle yetinmenin bu şartlarda doğru olmayacağını kaydetti.

Kazvini Irak'ta eğitim müfredatının da Şiiliğe göre ayarlanmasının şart olduğunu belirterek Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'e lanetin eğitim müfredatında da yer alması çağrısı yaptı.

bqaieqvcyaa3ky9.jpg

Kazvini, Haşdi Şabi'nin tesis edildiği dönemde silah ve kamuflajla poz veriyor. Haziran 2014

Murtaza Kazvini Irak yönetiminin ve Irak Şiilerinin dini lideri sayılan Necef Havzası lideri Ali Sistani'nin görevlendirmesi ve onayıyla Kerbela'daki Hz. Hüseyin Türbesi'nin vaizliği makamında bulunuyor.

Ali Sistani kimdir?
Ali Sistani kimdir?


Hz. Hüseyin Türbesi her sene milyonlarca Şii tarafından ziyaret edildiğinden buranın Şii vaizi Şiiler arasında en itibarlı isimlerden sayılıyor ve konuşmaları Şiiler arasında en çok etkiye sahip olan konuşmaların başında geliyor. Türbenin denetimi Sistani Ailesi'nin elinde bulunuyor. Bu açıdan Kazvini, Irak'ta Şiilerin en önde gelen isimleri arasında gösteriliyor.

91 yaşındaki Murtaza Kazvini (1930-) Irak'ın Kerbela şehrinde İran'ın Kazvin şehri kökenli İranlı Fars bir ailede doğdu. Irak'ta aldığı dini eğitimle Şii molla ve vaiz oldu. 1971'de Irak yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Irak'ı terk edip Kuveyt'e yerleşti.

Murtaza Kazvini 1979'da İran Devrimi'nin gerçekleşmesinin ardından İran'a yerleşti. Burada aldığı ideolojik eğitimlerin ardından İran tarafından ABD'deki Şiilerin sevk ve idaresi için 1985'te ABD'nin Los Angeles şehrine gönderdildi. 2003'te ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin ardından Irak'a dönerek Kerbela şehrine yerleşti ve Kerbela'daki Hz. Hüseyin Türbesi'nin vaizliğine getirildi.


Kaynak: Mepa News
 
طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Süper Moderatör
Sözde vahdetçilere gelsin..

"Ey iman edenler! Sizden olmayanları yakın dost edinmeyin. Onlar size fenalık yapmaktan geri durmazlar. Sizin sıkıntıya düşmenizi isterler. Kinleri ağızlarından ortaya çıkar, sinelerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer anlıyorsanız şubhesiz ki âyetlerimizi sizlere açıkladık."
Âl-i İmrân 118
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Takkiye zamanının geldiğini nasıl anlamış acaba? Mehdi geldi de kulağına mı fısıldadı?
 
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
konu dışı ama bunlar neden kerbela dışında konuşacak bir şey bulamıyor
hayatlarını bu vaka üzerine kurmuşlar tek öğretileri bu
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
konu dışı ama bunlar neden kerbela dışında konuşacak bir şey bulamıyor
hayatlarını bu vaka üzerine kurmuşlar tek öğretileri bu
heriflerde saplantı haline gelmiş artık başka bir şey gelmiyor akıllarına

Kinlerini diri tutmak için Kerbela üzerinden prim yapıyorlar. Türbe, matem, anma programları...
 
Never Give Up Çevrimdışı

Never Give Up

Üye
İslam-TR Üyesi
Ebubekir de Ömer de iyi insanlardır. İyilikten başka bir şeyle anmam ikisini de.. Ali bin Ebu Talip'i de Hz. Ayişe'yi de çok severim...Abdullah ibni Mesud, Ebu Zerr, Ammar, Hz. Bilal onların hepsi iyi insanlardır..

Ancak sahabeden en sevdiğim Muhammed Bin Ebubekir'dir.. O ne yiğit oğlu yiğit, kahraman oğlu kahramandır.. Zulme direnen, böylesine aktif, hakkı lafta değil ayrıca kılıcında da taşıyan yiğitlere selam olsun.. :) Doğru bildiği yolda ölüme giden insanları severim.. :)

Devlet filan değil esas olan gerçekler ve doğrulardır..
İmamet tarzı teoriler, din adam sınıfı oluşmasına neden olur. Bu da insanların eşitliğine olan inancımızı bozar.
Herkesi yaratan Allah ise, hata yapabilen ölümlü açıkçası bir çoğu da cahil insanları Ayetullah filan diye kutsamanın ne anlamı var..

Bu resmen İslam'ı hristiyanlaştırmaktır..
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt