Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Işid Bir Ihanet Örgütüdür

E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
eğerki bu itiraf doğru ise ki,ben doğru olduğu kanaatımla kısaca ISİD özetlenmiş,oraya cihad sevdasıyla düşen ve yanlış yolda olan kardeşlerimize dua edelim,Rabbim onlarada çıkış yolu göstersin inşaAllah..eğerki bu çıkışlarında ölüm gelirseki bilsinlerki onlarda ŞEHİD lerdendir,onlar doğru yola geçişte hicret edenler gibidir..

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Hanif müslim belki İslam devleti olarak gördüğü yerden yazıyordur / nereden biliyorsun ?

Islam devleti marmara bölgesine kadar geldi mi? Ip taramasinda türkcellin ipsini kullandigini gördüm hangi sehir oldugunu yazmiyorum. Bu kadar hüsnü zanni dün isid Allah icin savasan mucahidlere gösterseydi bugün durum belkide böyle olmayacakti.

Bi çok Muhabir gibi Umit Erdoğanda tagutun bir ajanidir.
Meslektaslari gibi sırf Islama;cihada zarar olsun diye yaziyor böyle yazıları...

Delil falanda istemeyin, adamin yazilarina bakın anlarsınız zaten...

Nami diger nick YasinD, @Ebu Yusuf un sizleri tanimlayan güzel kelimeleri var ancak ramadan ayindan dolayi bu güzel yakistirmalari sana yapmayacagim ve bu iftirani ahirete birakiyoruz, tekrar tekrar kovuldugun yere gelmek sizlerin psikolojisini de gözler önüne seriyor.

Def ol...
Anlamiyorsunuz tekrar diyorum. Def ol... Farkli farkli iplerden gelip yazmaya kalkma. Defol.

not: hakkimizda iftira atarak günahimizi yüklendiginizden dolayi ramadan günü ayrica tesekkür ederim.

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ben ipsini göremiyorum cevap veren arkadaş da göremiyordur galiba

ben işid hüsnü zan etmesin mi diyorum

yaptığı hataları kabul ediyorum

ama yazıya delil koyması gerektiğini söylüyorum

YOKSA BU TÜR FİKİR İÇEREN VE SADECE GAZETECİ KİMLİĞİ İLE ORADA BULUNAN KİŞİLERİN ŞAHSİ FİKİRLERİ ile işler daha da karmaşıklaşır , kaybeden biz oluruz , o arkadaş kendi sitesinde haber olarak verebilir , buraya yazıyorsa delillerini de getirsin ..

mesela takiye yaptıklarını nereden anlamış bu kardeş ?

konuya işidi savunmak amaçlı bakmıyorum // anlamak için yazıya delil istiyorum sadece

------

ayrıca YasinDemirtas ile bana aynı anda cevap vermişsin /// ben sanki aynı ipden farklı kişilermiş gibi giriyorum anlaşılmış

ben işten sabit ip ve evden avea ile ve aynı isimle siteye giriyorum ..

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
sizin daha önce siteye baska bir nickle üye olsaydiniz zaten bu yaniti vermenize müsade etmezdim. isid hakkinda delil istemende ayrica cok komik. cevap vermek zaman kaybi.

selametle.

Ü Çevrimdışı

Ümit ERDOĞAN

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Her yazdığımıza video,ses kaydı,şahit isteyen olursa versin beni mahkemeye ben de yazdığım her cümlenin faillerini götürürüm mahkemeye.

Hatta ve hatta mahkemeye delil olarak başka şer'i mahkemelerin alınmış ve mahkemenin kendi elemanları tarafından kabul edilmeyen resmi kararlarını da götürürüm.

Ayrıca ben gazeteciyim.Ne mücahidim,ne de bir cihad hareketinin mensubuyum.Fakat IŞİD'in Suriye Halkının devrimini çalmaya ve zarar vermeye hakkı yoktur.

İkinci mesele ise : Bu devrim Suriye Halkına aittir.Kimseye zorla sen İslam dinin kabul edeceksin diye baskı kuramayız.Halk daha sadece isim'de müslüman iken daha şeriatın "ş" 'sini bilmiyor iken zorla yaptıramaz kimse.

E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sitede kaynak istemek hastalık olmuş,yahu neyin kaynağını istiyorsun haber paylaşımı yapan kardeşimiz bizzat orada bulunmuş,orada bulunan bir mücahidin hissiyatını dile getirmiş.. bu arada buna katılır veya katılmazsın ama kaynak nerede diye sorup komik olmazsın..ha kaynağı soruyorsan yinede söyliyeyim KENDİSİ..

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
  • Fakat IŞİD'in Suriye Halkının devrimini çalmaya ve zarar vermeye hakkı yoktur.

Suriye halkının devrimi ? Çok fazla batılı bir söylem . Ayrıca bu haliyle suriyeli müslümümanlar müslüman diğerleri mesela ıraktakiler süslüman gibisinden bir durum doğurmakta .İçeriğinde müslümanları fırkalrra bölücü bir söylem var . AKİT daha 2 gün evvel Talibana darbe yapıldı 8 i öldürüldü diyordu. El Nusra'yı İran kurdu deyişi de sitede bulunuyor. Buna karşılık AKİT yazarlarının Öcalan için Aileden biri deyişide malum. Öte yandan adını hatırlamıyorum terlek bi vatandaş vardı siz nasıl ÖSO 'ya ABD ci dersiniz deyip Tayyip'in adı ile hutbe okunmalıdır diyen o da AKİT de idi değil mi ? AKİT'in halife adayı zaten belli yani Tayyip. Yeri gelince terlekin suriye den haber geçip El Nusra sonradan çıkma bir ihanet örgütüdür demeyeceği /( ya da belki demiştirde haberim yoktur) ne malum ?

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Her yazdığımıza video,ses kaydı,şahit isteyen olursa versin beni mahkemeye ben de yazdığım her cümlenin faillerini götürürüm mahkemeye.

Hatta ve hatta mahkemeye delil olarak başka şer'i mahkemelerin alınmış ve mahkemenin kendi elemanları tarafından kabul edilmeyen resmi kararlarını da götürürüm.

Ne yazık ki şeri bir mahkeme burada yok
Hesaplar ahirete kalıyor ve hesap görücü olarak Allah herkesin kalbini biliyor

Ayrıca ben gazeteciyim.Ne mücahidim,ne de bir cihad hareketinin mensubuyum.Fakat IŞİD'in Suriye Halkının devrimini çalmaya ve zarar vermeye hakkı yoktur.

İkinci mesele ise : Bu devrim Suriye Halkına aittir.Kimseye zorla sen İslam dinin kabul edeceksin diye baskı kuramayız.Halk daha sadece isim'de müslüman iken daha şeriatın "ş" 'sini bilmiyor iken zorla yaptıramaz kimse.

Bunların bu konu ile bağlantısı yok // bunları zaten savunmadığımı söyledim //

ama sen yazındaki

-Türkiye ve diğer ülkelerden geçiş yaparken omurgasızca “tağut” olarak isimlendirdikleri kişiler karşısında eğilip bükülmeleri hiçte etik değildir.

-Türlü türlü hileler ile diğer gruplar ve halkın arasına gizlenerek “şia” da olduğu gibi takiyye yapmaları kafalarda ki soru işaretlerini artıyor.

-Kendine muhalif ve rakip olarak gördüğü direniş gruplarının içine sızarak geceleri habersizce ve kendilerine emanet edilen teçhizatları alıp kaçan elemanlara sahiptir.

gibi iddalarının sana ait olduğu izlemini verdin // ben öyle algıladım

Bunları kafandan uydurdun ise Allah biliyor // yok bunları bizzat gördün ve İslam ümmetinin faydasına olsun diye yazdın ise Allah onu da biliyor

-------------------

her şeye delil istemeyen bir toplum içindeyiz // zaten şu an medya ne söylüyorsa halk ona inanıyor

neden sorgulamayalım
kendisi gazeteci zaten
halktan ya da mücahidlerden biri olarak fikirlerini söylemiyor ki
adamın işi bu değil mi gazeteci olarak ..

TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
: ...Bu devrim Suriye Halkına aittir...

Bu senin CİHAD a bakışını gösteriyor.

Batılı empalist ve TAĞUTların çizmiş olduğu sınırlara ne kadar da güzel riayet ediyorsunuz. Madem Suriye Suriyelilerindir o zaman Nusradaki ve diğer guruptaki Muhacirler Ne diye savaşa devam ediyor???

Sizin hesabınıza göre İslam Devleti Kurulacak olsa dahi (Allah muhafaza)MİLLİ bir devlet olacak.

Ve yine sizin hesabınıza göre Dünya'da birden fazla İslam Devleti olması normaldir. (Ha burada diyebilirsiniz tarihte var, Ya da şu ayet bunun delilidir vesair bunlara girmeye gerek yok). Yani bir tane Suriye de İslam devletimiz olsun bir tane Irak da İslam devletimiz olsun ama sınırlar ayrı halklar ayrı farklı milliyetlerde ise dilleri de ayrı... Bununla beraber bu İslam Devletlerinin yanıbaşında Tağut Türkiye gibi Suud gibi devletlerde varlıklarını devam ettirsin...

SuphanAllah Basiretsizlik Böyle bir şey...

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

bu nasıl bir düşüncedir böyle?nereden tutsan elinde kalıyor?

bu yazıdaki yanlışlıkları ve sapık görüşleri halen daha bünyende barındırıyorsun sonrada kimse müdahale etmiyor bile?

birincisi devrim değil cihad,ikincisi suriye halkına falan ait değil bütün ümmete ait.Sadece suriye halkı öncülük ediyor.Üçüncüsü ve en berbat olanı ise zorla şeriatı uygulayamayız söylemi.Şeriat gerekirse zorla da uygulanır.Eğer halkın keyfine kaldıysa bu iş kıyamete kadar uygulayacağını sanma.Bu demek değil ki tebliğ ve eğitim çalışmaları yapılmaz.Tabiki yapılır ve gereklidir de. Ama bunun sonucunda halk istemese dahi şeriat gerekirse yine de zorla uygulanır.Allah'ın emrinin yanında halkın görüşünün ve isteklerinin hiçbir önemi bile yoktur.Sıfırdır.Eğer aksini iddia edersen bu şirke kadar gider.Allah korusun ama şirke kadar gider.Bu senin dediğin İslami demokrasi tarzı uyduruk bir sistemin tarifi.Gerçek islam böyle olmaz.Işid nasıl ki aşırılığa, tekfirciliğe ve müslüman kanına bulaştıysa sende mürcie'liğe neredeyse bulaşacaksın bu nedir?ikisi de aşırılıkta gevşeklikte aynı sonucu gösterir.İkiside kınanmıştır.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu nasıl bir düşüncedir böyle?nereden tutsan elinde kalıyor?

bu yazıdaki yanlışlıkları ve sapık görüşleri halen daha bünyende barındırıyorsun sonrada kimse müdahale etmiyor bile?

birincisi devrim değil cihad,ikincisi suriye halkına falan ait değil bütün ümmete ait.Sadece suriye halkı öncülük ediyor.Üçüncüsü ve en berbat olanı ise zorla şeriatı uygulayamayız söylemi.Şeriat gerekirse zorla da uygulanır.Eğer halkın keyfine kaldıysa bu iş kıyamete kadar uygulayacağını sanma.Bu demek değil ki tebliğ ve eğitim çalışmaları yapılmaz.Tabiki yapılır ve gereklidir de. Ama bunun sonucunda halk istemese dahi şeriat gerekirse yine de zorla uygulanır.Allah'ın emrinin yanında halkın görüşünün ve isteklerinin hiçbir önemi bile yoktur.Sıfırdır.Eğer aksini iddia edersen bu şirke kadar gider.Allah korusun ama şirke kadar gider.Bu senin dediğin İslami demokrasi tarzı uyduruk bir sistemin tarifi.Gerçek islam böyle olmaz.Işid nasıl ki aşırılığa, tekfirciliğe ve müslüman kanına bulaştıysa sende mürcie'liğe neredeyse bulaşacaksın bu nedir?ikisi de aşırılıkta gevşeklikte aynı sonucu gösterir.İkiside kınanmıştır.
[.Şeriat gerekirse zorla da uygulanır.
tek bi cümle ile geçilemeyecek konu. Zorla derken kime karşı, ve bu zorlamanın dozu nedir.
Kullandığın cümle kafa karıştırıyor. Sadece paranteziçi bilgi. Konuyu saptırmayın benim yüzümden]

Haberi yapan arkadaş , yazınızı ben de hiç beğenmedim.

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeriatın zorla uygulanmasından kasıt örneğin islam devleti ilan edildi diyelim(önceki mücadele dönemini ve merhaleleri şimdi anlatmıyorum) öncelikle tebliğ edilir kurallar,cezalar ve sistem tanıtılır.Sonrada şeriat uygulamasına geçilir.Tabi bu süreçte tebliğ ve eğitim çalışmaları devam eder.Şeriata karşı gelen yani istemeyenler yada eleştiren(uygulama biçimini değil şeriatın kendisini) bunlara karşı da savaşılır.Gerekirse de silah zoruyla şeriat uygulaması desteklenir.Kasıt bu.Yoksa tekfircilerin yaptığı gibi değil tabi(şeriatı isteyen müslüman gruplarla savaşmak değil).İslamın sınırları içinde davranılır peygamberin dönemindeki uygulama biçimi ve sahabelerinin uygulamaları örnek alınır.Gevşeklik veya aşırılık yoktur.Açıklayıcı oldu mu bilmiyorum.Sitedeki ilim ehli abiler müdahale etmeliler.Benim bazı şeylere dilim dönmüyor.Onlar daha iyi açıklayabilirler.Hem ilim yönünden benden daha iyiler var burada.Benim bilgim çok sınırlıdır. fakat bununla bile bir yanlışlık olduğunu anlayabiliyorum ben.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeriatın zorla uygulanmasından kasıt örneğin islam devleti ilan edildi diyelim(önceki mücadele dönemini ve merhaleleri şimdi anlatmıyorum) öncelikle tebliğ edilir kurallar,cezalar ve sistem tanıtılır.Sonrada şeriat uygulamasına geçilir.Tabi bu süreçte tebliğ ve eğitim çalışmaları devam eder.Şeriata karşı gelen yani istemeyenler yada eleştiren(uygulama biçimini değil şeriatın kendisini) bunlara karşı da savaşılır.Gerekirse de silah zoruyla şeriat uygulaması desteklenir.Kasıt bu.Yoksa tekfircilerin yaptığı gibi değil tabi(şeriatı isteyen müslüman gruplarla savaşmak değil).İslamın sınırları içinde davranılır peygamberin dönemindeki uygulama biçimi ve sahabelerinin uygulamaları örnek alınır.Gevşeklik veya aşırılık yoktur.Açıklayıcı oldu mu bilmiyorum.Sitedeki ilim ehli abiler müdahale etmeliler.Benim bazı şeylere dilim dönmüyor.Onlar daha iyi açıklayabilirler.Hem ilim yönünden benden daha iyiler var burada.
ben seni daha cevabımı yazmadan anlamıştım. Ama kastettiğim, yanlış anlaşılabilecek bir cümle . söylenip geçilecek türden değil Ondan azıcık dikkat çektim. bu konuyu kapatalım. Gerçek konuya dönün siz. Haber ile ilgili kısma

W Çevrimdışı

wert

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu senin CİHAD a bakışını gösteriyor.

Batılı empalist ve TAĞUTların çizmiş olduğu sınırlara ne kadar da güzel riayet ediyorsunuz. Madem Suriye Suriyelilerindir o zaman Nusradaki ve diğer guruptaki Muhacirler Ne diye savaşa devam ediyor???

Sizin hesabınıza göre İslam Devleti Kurulacak olsa dahi (Allah muhafaza)MİLLİ bir devlet olacak.

Ve yine sizin hesabınıza göre Dünya'da birden fazla İslam Devleti olması normaldir. (Ha burada diyebilirsiniz tarihte var, Ya da şu ayet bunun delilidir vesair bunlara girmeye gerek yok). Yani bir tane Suriye de İslam devletimiz olsun bir tane Irak da İslam devletimiz olsun ama sınırlar ayrı halklar ayrı farklı milliyetlerde ise dilleri de ayrı... Bununla beraber bu İslam Devletlerinin yanıbaşında Tağut Türkiye gibi Suud gibi devletlerde varlıklarını devam ettirsin...

SuphanAllah Basiretsizlik Böyle bir şey...
..

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
eğer beni kastediyorsan ben ışidçi değilim kardeş.Işid'i artık desteklemeyeceğimi foruma bildirdim(açıkladım).Benim buradaki itirazım ümit erdoğan adlı şahsın verdiği cevap yani suriye devrimi suriyelilere aittir ve şeriat halkın keyfine göre uygulanır anlamına gelen söylemleri.

W Çevrimdışı

wert

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
eğer beni kastediyorsan ben ışidçi değilim kardeş.Işid'i artık desteklemeyeceğimi foruma bildirdim(açıkladım).Benim buradaki itirazım ümit erdoğan adlı şahsın verdiği cevap yani suriye devrimi suriyelilere aittir ve şeriat halkın keyfine göre uygulanır anlamına gelen söylemleri.
aynısından bende akhim :)

portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Biz bile aramızda tartışırken aklıma şu geliyor; Allah işid i ümmetin tam da çift katlı tuvalet kağıdı gibi yumuşadığı dönemde hizaya getirsin diye gönderdiyse?

Üst Ana Sayfa Alt