Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü İslam Devletini Kurduktan Sonra Murtedleri Cezalandırmamanın Hükmü Nedir?

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum hocam,

Sorum şu, İslam devletini kurduktan sonra laikleri, nusayrileri ve çeşitli mürtedleri cezalandırmamanın hükmü nedir (tabii ki üç gün boyunca İslam’a davet edildikten sonra)? Taliban’ın, laikleri yakalayıp tövbeye davet ettiğini, tövbe etmedikleri takdirde cezalandırdıklarını duymadım henüz veya Suriye, İslam devleti olduktan sonra savaşmamış olan Nusayrilere ne olacak? Cevlani’nin açıklamasına göre azınlıklar (nusayriler, rafiziler) koruma altında olacak, bu İslam’a uygun mu? Tam bir imkana ve güce sahip olmadıkları için, onlara cezayı uygulamamak caiz olur mu?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Es selamu aleykum hocam,

Sorum şu, İslam devletini kurduktan sonra laikleri, nusayrileri ve çeşitli mürtedleri cezalandırmamanın hükmü nedir (tabii ki üç gün boyunca İslam’a davet edildikten sonra)? Taliban’ın, laikleri yakalayıp tövbeye davet ettiğini, tövbe etmedikleri takdirde cezalandırdıklarını duymadım henüz veya Suriye, İslam devleti olduktan sonra savaşmamış olan Nusayrilere ne olacak? Cevlani’nin açıklamasına göre azınlıklar (nusayriler, rafiziler) koruma altında olacak, bu İslam’a uygun mu? Tam bir imkana ve güce sahip olmadıkları için, onlara cezayı uygulamamak caiz olur mu?

Âleykum selam we rahmetullah kardeşim;İslam nizamının egemen olduğu veya İslam ahkamının yürürlükte olduğu ilan edilen diyarlarda şeriatın tüm konularını, hükümlerini tatbik edebilmek zaman / güç gerektiren durum söz konusu olabilir. Bu sebeble ilim ve hikmetle hareket etmek gerekebilir. Davet, tebliğ, sabr ile muamelede bulunmak önemlidir. Hele ki günümüzde her anın dünyanın her tarafındaki tağutlar tarafından haberdar edildiği ve gözlemlenebildiği devirde daha bir ölçü ve ihtimam gerektiren bir durumdur. Bundan dolayı Suriye'den önce Afganistan da şeriat tam anlamıyla tatbik edildiği söylenemez (2024). Rabb'im (c.c.) ahkâmını en güzel şekilde tatbik edileceği diyarları ummete göstersin.
İslam devletinde bulunan kâfirlere ve murtedlere (İslam’dan dönenlere) yapılacak muamele, Kur’an ve Sünnet’in ışığında belirlenmiştir. Bu muameleler, adalet, merhamet ve toplum düzenini koruma ilkelerine dayanmaktadır. Suriye fethi konusunda

1. İslam Devletinde Bulunan Kâfirler :

İslam devleti sınırları içinde Kâfirler farklı statülerde bulunabilirler:

Zimmîler (İslam devleti vatandaşı olan gayr-ı muslimler),
Muvâhadlar (anlaşmalı) ve Musteminler (geçici olarak koruma altındaki yabancılar).

İslam devleti hakimiyetindeki kâfirlere muamelede Adalet ve merhametle hareket edilir. Keyfi cezalandırma, zulûm ve haksızlık Kur’an ve Sünnet’te kesin olarak yasaklanmıştır.
"Allah, Sizinle din konusunda savaşmayan ve Sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve Onlara adaletle davranmanızı yasaklamaz. Şubhesiz ki Allah, adaletle davrananları sever." (Mumtehine, 8)
"Eğer Onlar barışa yanaşırlarsa, Sen de ona yanaş ve Allah’a tevekkül et." (Enfal, 61)

a) Zimmîlerin Hakları ve Yükümlülükleri

İnanç Özgürlüğü:

"Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla sapıklık birbirinden ayrılmıştır." (Bakara, 256)
"Kim bir zimmîye zulmederse, Ona güç yetirilemeyecek bir yük yüklerseniz, rıdası dışında bir şey alırsanız, Ben kıyamet gününde Onun hasmı olurum." (Ebu Davud, Cihad, 31)

Can ve Mal Güvenliği:
"Eğer Allah, insanların bir kısmını diğer bir kısmıyla savmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah’ın adı çokça anıldığı mescitler yıkılıp giderdi." (Hac, 40)
"Ehl-i Kitab’tan Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Rasulu’nün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, küçük düşürülmüş bir hâlde kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." (Tevbe,29)

b) Muvâhadlar (anlaşmalı) ve Musteminler

Anlaşmalara Bağlılık:
"Anlaşma yaptığınız muşrikler, Size karşı dürüst davrandıkları sürece Siz de Onlara karşı dürüst olun. Şubhesiz ki Allah, takva sahiblerini sever." (Tevbe, 7)

Geçici Koruma Altındaki Kişiler (Musteminler):
"Eğer muşriklerden biri Senden sığınma isterse, Ona sığın ki Allah’ın sözünü işitsin. Sonra Onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Çünkü Onlar bilmeyen bir topluluktur." (Tevbe,6)

İslam Devletinde Kâfirlere (zimmî, muvâhad ve musteminler): İslam devleti, gayr-ı muslimlere can, mal ve inanç güvenliği sağlar. Ancak devlete bağlılık ve vergi yükümlülüğü (cizye) beklenir.

2. Murtedlere (İslam’dan Dönenlere) Muamele

Tövbe Çağrısı ve Afvedilme İmkanı:
"Şubhesiz ki Ben, tövbe eden, iman edip salih amel işleyen ve sonra doğru yolda olan kimseyi bağışlarım." (Tâhâ, 82)

Murtedlerin Ahiretteki Durumu:
"İçinizden kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, Onların amelleri hem dünyada hem ahirette boşa gider ve Onlar cehennemliktir. Orada ebedî olarak kalacaklardır." (Bakara, 217)

Murtedin Cezası:
"Dinini değiştiren kişiyi öldürün." (Buhârî, Cihad, 149)

Tövbe Fırsatı Verilmesi:
Abdullah b. Abbas’tan (r.anhuma) rivayet edildiğine göre, Rasulullah (s.a.v.), murted olan kişilere önce İslam’a dönmeleri için süre tanımış ve Onları tövbeye davet etmiştir.

İslam Devletinde Murtedlere: Tövbe etmeleri için süre tanınır. Eğer tövbe etmezler ve toplumsal düzeni bozan bir fitneye sebeb olurlarsa, cezai mueyyideler uygulanabilir.

ebu Muhammed Cevlanî ( أبو محمد الجولاني ) yada gerçek Adıyla Ahmed eş Şara terör listesindeki HTŞ (
Heyetu Tahrîri'ş-Şâm) lideri olarak Türkiye ile anlaşarak hareket ettiği anlaşılıyor.
2011 yılında Irak'taki Işid'in emri Bağdadi'nin emriyle Suriye'ye gönderilen; Bağdadi ile ters düşünce el Kaide'ye yanaşan, el Kaide ile ters düşünce Şam'ın Fethi Cephesi daha sonra da 2017 de Heyetu Tahrîri'ş-Şâm ilan edilen ; 2024 e kadar İdlib'de kalıp Türkiye (Smo - Öso) ile eş zamanlı operasyona başlayıp Emevi Caminde Mit Başkanı İbrahim Kalın'ın özel şoförlüğüne evrilme yaşayan bir Cevlani görüyoruz. Bugün HTŞ'den dolayı Türkiyede terörle mucadele altında yargılananlar mevcud iken, HTŞ emiri Mit başkanına şoförlük yapması nasıl normal olabilir.
Tüm bunlara rağmen Suriye'de bir Afganistan düzeyinde İslami bir yönetim (şimdilik) beklemiyorum. Kuvvetle ihtimal ki terör listesindeki HTŞ'ye sessiz kalınıp kurulacak hükümet ve yönetime farklı etnik unsurlara sus payı olarak koltuk verileceği ve şeriatın eksik olarak tatbik edileceği bir yönetim düzenlenecek gibi.
Her ne olursa olsun, bir zalim tağut sökülüp atıldı ve Halk bir zâlimden ve zulmunden kurtuldu.
Şeyh Muhammed Asım el Makdisi'nin de dediği gibi önümüzde yönetim olarak çok kötü bir Bosna tecrubemiz var. İnşeAllah orada devlet kurulduktan sonra müslumanlar ve mucâhidlerin başına gelenler burada tekrar etmez Bize düşen mucâhid ve müslümanlara dua etmektir. Zaten elimizden başka bir şey gelmiyor. Yarın hayal kırıklığına uğramamak için şimdiden mümkün olabilecek yönetimi ve hayallerimizin (beklentilerimizin) yere sağlam basması gerektiği, aksi taktirde hayal kırıklığı yaşanması kuvvetle muhtemel. Rabb'im (c.c.) İslam ummetinin yardımcısı olsun ve ahkâmının tatbik edileceği Dâr'ul İslam'ı bizlere bir an önce nâsib eylesin. Allahumme Âmîn.

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hocam, Cevlani‘nin „bireysel özgürlüklere müdahale edilmeyecek“ sözüne ne dersiniz? Bunu da güç ve imkanın bulunmaması sebebiyle ceza uygulamayacağız şeklinde anlamamız mümkün mü zira sizin de bildiğiniz gibi şüphelerle hadler düşer, mefsedetin maslahata galebe çaldığı durumlarda cezalar düşer veya ertelenebilir. Yani şimdilik güç ve şiddet uygulamayacağız mı demek istiyor. Ben Cevlani’nin bu kadar tevriye kullanmasından rahatsızım. Net bir şekilde şeriatı uygulayacağız ancak imkan ve gücün bulunmaması sebebiyle bazı hükümleri henüz uygulamaya geçiremeyeceğiz dese yine kabulümdür ama liberalizm ve demokrasiyi andıran cümleler kurmasını hoş göremiyorum.

Allah yardımcımız olsun

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Hocam, Cevlani‘nin „bireysel özgürlüklere müdahale edilmeyecek“ sözüne ne dersiniz? Bunu da güç ve imkanın bulunmaması sebebiyle ceza uygulamayacağız şeklinde anlamamız mümkün mü zira sizin de bildiğiniz gibi şüphelerle hadler düşer, mefsedetin maslahata galebe çaldığı durumlarda cezalar düşer veya ertelenebilir. Yani şimdilik güç ve şiddet uygulamayacağız mı demek istiyor. Ben Cevlani’nin bu kadar tevriye kullanmasından rahatsızım. Net bir şekilde şeriatı uygulayacağız ancak imkan ve gücün bulunmaması sebebiyle bazı hükümleri henüz uygulamaya geçiremeyeceğiz dese yine kabulümdür ama liberalizm ve demokrasiyi andıran cümleler kurmasını hoş göremiyorum.

Allah yardımcımız olsun
Şu anda yoruma açık yuvarlak ifadeleri şerh etmek sıkıntı ve yanıltıcı olabilir. Fakat bir müslümanın açıklamalarını içinde bulunduğu ortam ve şeraiti göz önünde bulundurarak husn-u zan ile değerlendirmek ve zanda bulunmamak , iş icraata dökülüp İslam emirliği güven ve emniyette halini, söz ve amellerini o zaman değerlendirmek gerekir. Allah'a emanet olun.

Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Allah yardımcımız olsun

BUNUN REJİM MENSUBU TARAFINDAN YAPILAN BİR YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Telegramdan 1.9K olan bu kanalı takip edin.
İnşaALLAH güvenilir.

Aynı isimle açılmış bu aşağıdaki kanal da üstteki hesabı taklit eden fitneci bir hesaptır.
Burayı da ALLAH için şikayet edin.

İnşaALLAH delillendiremediğiniz, oradan buradan ne idiği belirsiz sayfalarda gördüğünüz şeyleri buradan veya başka yerlerden paylaşmayın. Önce işin iç yüzünü araştırın. Çünkü bu bir FİTNEDİR!

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
BUNUN REJİM MENSUBU TARAFINDAN YAPILAN BİR YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Telegramdan 1.9K olan bu kanalı takip edin.
İnşaALLAH güvenilir.

Aynı isimle açılmış bu aşağıdaki kanal da üstteki hesabı taklit eden fitneci bir hesaptır.
Burayı da ALLAH için şikayet edin.

İnşaALLAH delillendiremediğiniz, oradan buradan ne idiği belirsiz sayfalarda gördüğünüz şeyleri buradan veya başka yerlerden paylaşmayın. Önce işin iç yüzünü araştırın. Çünkü bu bir FİTNEDİR!
Beyaz minare de paylaşmıştı bu videoyu. O yüzden çok gündem oldu zaten. Ancak bu yalan haberi paylaşan kişi yakalandı.

Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Beyaz minare de paylaşmıştı bu videoyu. O yüzden çok gündem oldu zaten. Ancak bu yalan haberi paylaşan kişi yakalandı.
Bu videoyu paylaşan sahte beyaz minare kanalıydı.
Videoyu paylaşarak bunu yazmıştı.

📌📌📌Başkent Şam'da barlar tekrardan dükkanlarını açtılar.📌📌📌

İndependent'a röportaj veren bir meyhane sahibi, HTŞ fertleri ile konuştuğunu, kendisine meyhaneyi açmasında sıkıntı olmadığını, normal hayatına devam edebileceğini, hiçbir şeyin değişmeyeceğini ifade ettiklerini söylüyor.

Fakat orijinal hesap da bu şekil değil aşağıdaki yazıyla paylaşıldı.

#SONDAKİKA
Şam'da bir barın HTŞ'nin izni ile tekrardan açıldığına dair video paylaşan rejim mensubu kişinin yalan söylediği ortaya çıkıp emniyet güçleri tarafından yakalandı.
----------

Fitne bulaşıcı virüs gibidir, insanın kalkanı sağlam olmazsa ALLAH korusun bulaşır.
Sahte kanalı takip etmeyin.

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
Bu videoyu paylaşan sahte beyaz minare kanalıydı.
Videoyu paylaşarak bunu yazmıştı.

📌📌📌Başkent Şam'da barlar tekrardan dükkanlarını açtılar.📌📌📌

İndependent'a röportaj veren bir meyhane sahibi, HTŞ fertleri ile konuştuğunu, kendisine meyhaneyi açmasında sıkıntı olmadığını, normal hayatına devam edebileceğini, hiçbir şeyin değişmeyeceğini ifade ettiklerini söylüyor.

Fakat orijinal hesap da bu şekil değil aşağıdaki yazıyla paylaşıldı.

#SONDAKİKA
Şam'da bir barın HTŞ'nin izni ile tekrardan açıldığına dair video paylaşan rejim mensubu kişinin yalan söylediği ortaya çıkıp emniyet güçleri tarafından yakalandı.
----------

Fitne bulaşıcı virüs gibidir, insanın kalkanı sağlam olmazsa ALLAH korusun bulaşır.
Sahte kanalı takip etmeyin.
Twitter hesabında gördüm diye hatırlıyorum ben,çünkü telegrama girmiyorum

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Türkiye (Smo - Öso) ile eş zamanlı operasyona başlayıp Emevi Caminde Mit Başkanı İbrahim Kalın'ın özel şoförlüğüne evrilme yaşayan bir Cevlani görüyoruz. Bugün HTŞ'den dolayı Türkiyede terörle mucadele altında yargılananlar mevcud iken, HTŞ emiri Mit başkanına şoförlük yapması nasıl normal olabilir.

abi bu operasyondan yaklasik 2 hafta önce kadar hts ile alakali davalar türkiyede düsürüldü ( aksisi olan varsa bilemem.) Simdi rusya talibani terörden cikardi muhtemelen bir kac hafta icerisinde hts tamamen terör listesinden hatta abd`de bile terör listesinden cikabilir.

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin

bu tür videolar fitne amacli maksatli cikarilmaktadir, adamlar savas halinde biri de cikip icki satiyorum diye reklam edercesine gidip izin mi isteyecek yani insanlar can pazarindayken bir de....Kardesler bu tür videoları paylasmak da ayni amaca hizmet eder.

Müslümanlar, hüsnü zan sahibi olun, henüz birsey yapilmadi ama böyle fitne konularini gündem etmekten kacinalim. Orada islam devleti, şeriat kurulmasa bile oradan devamla islam devleti seriatin gelecegine inanıyorum ve bu yönde dua ediyorum.

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
abi bu operasyondan yaklasik 2 hafta önce kadar hts ile alakali davalar türkiyede düsürüldü ( aksisi olan varsa bilemem.) Simdi rusya talibani terörden cikardi muhtemelen bir kac hafta icerisinde hts tamamen terör listesinden hatta abd`de bile terör listesinden cikabilir.
Amerika ve cevlani için 10 milyon dolara para ödülünü kaldırmış. Türkiye de terör listesinden çıkaracak diye okudum ki hakan fidan bu konuda mesja vermişti zaten

Üst Ana Sayfa Alt