Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale İslam Düğünlerimizin Neresinde?

Muhal Çevrimdışı

Muhal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde?
İslam düğünlerimizin neresinde?

Bu yazım sorumluluk sahibi olan kimseleredir.
Düğünümüze peygamber efendimizi davet eder miydik?

Kur'an okumayla başlayan ama raks ile biten düğünlerimiz İslam'a ne kadar uygun?
Evden dualarla, salavatlarla, tekbirlerle, Kur'an köprüsü altından geçerek başlayan düğün, birbirini tanıyan ya da tanımayan kadınlı erkekli, kızlı erkekli halaylarla, danslarla ve karşılıklı oyunlarla bitiyor.

İmam nikahına önem verdiğimiz kadar islami düğüne önem veriyor muyuz?

Evet, düğünlerimiz islami değil. Hele ki, son yıllarda ahlaki de değil. Hatta milli ve manevi örf ve geleneklerimize de uygun değil.

Düğünde insanlar kendisini kaybeder oldu. Eşini normalde bir erkekle kol kola görmeye tahammül edemeyen beyler, düğünde bunu görmüyorlar.

Bir gün sordu bir vatandaş. Hocam, düğünde halay çekmek niye uygun değildir? Bugün mutlu günümüz. Cenaze değil ya?

Açıkça sordum. Eşinin bir erkekle oynamasına göz yumar mısın? Ya da kızının? Ya da gelininin?

Hayır dedi. Ama düğünde oynuyorlardı. Hocam haklısın dedi. Ama ne yapalım herkes yapıyor... Dedi.

Düğünlerde kimi zaman başı örtülü kızlar geçici olarak başını açıyor. Gelinler de öyle... Bunlar yanlıştır. Bazen bir tel saçını göstermekten haya eden kızlar düğünde dekolte giyiyor. Şeffaf ve dar kıyafetler giyiyor.

Artık herkesin telefonu var. Düğünde olan, düğünde kalmıyor. Herkes bir vesile ile düğündeki halayı, olayı, raksı, dansı, oyunu, eğlenceyi ve dozu alınmamış oynamaları paylaşıyor. Yani yarın, utanacağınız, aa bu ben miyim diyeceğiniz resimler ve videolar ile karşılaşabilirsiniz.

Düğün salonları malesef İslam'a göre değil. Böyle masiyet ile başlayan bir düğünün akıbeti meçhuldür.

Gücü yeten genç kız ve erkeklere söylüyorum. Buna karşı çıkın.
Kız babalarına sesleniyorum. Lütfen kızınızı verirken böyle bir düğüne izin vermediğinizi şart koşun.
Anneler, babalar buna izin vermeyin.

İslami düğün demek cenaze düğünü değildir. Gayet güzel organizasyonu olan islami düğünler var.
Evet, bugün azlar. Zira rağbet görmüyorlar. Rağbet gelirse inşallah hem şık, hem zarif, hem eğlenceli, hem de İslam'a uygun düğünlerimiz artar.
İslami bir düğün yapmak için örtülü olmak gerekmiyor. Yani bu sorumluluğu sadece örtülü ya da dindar ailelere yüklemiyorum.

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, böyle bir düğün davetiyesi alsa asla düğüne katılmazdı. Katılmaya da izin vermezdi...

Murat PADAK
 
Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Ahh ahh bu düğünler yokmu bu düğünler..hani bi söz varya davulun sesi uzaktan hoş gelir diye.vallahi ne uzaktan nede yakından HİÇ hoş gelmiyor.
Yazları memlekete köye izine gittiğimiz zaman düğündeki sesler nerde olursan ol kulağına geliyor.insanda biraz agresif olunca vede böylesi iğrençliklerden tiksinince,o düğüne gidip davulu davulcunun kafasına,zurnayı zurnacının ağzına,sazıda sazcının suratına geçiresi geliyor.düğününüz varsa bana ne ben niye evimde sizin yüzünüzden zıngırtınızı duymak mecburiyetinde kalıyorum??!!!!
Allah akıl fikir versin bunlara..o sesleri duyunca beni bi haller alıyor subhanallah duramıyorum yerimde içim kararıyor.
 
Üst Ana Sayfa Alt