Islam'da Ruhbanlık Var Mıdır?
Çevrimdışı !sLaM4eVeR لا اله الا الله Admin 8 Kas 2011 #3 Sevda Dedim' Alıntı: Güzel demişsiniz Genişletmek için tıkla ... Ben demiyorum kardeş, peygamberimiz sav. diyor. İmam Ahmed bin hanbel'in rivayetine göre bir adam Hz Peygamber'e: '' Bana tavsiyede bulun dedi. O'da '' Sana Allah'dan korkmanı tavsiye ederim. Zira herşeyin başı odur. Cihad etmeni öneririm; çünkü cihad, İslam'ın ruhbanlığıdır. Sana Allah'ı anmayı (zikri) ve Kuran okumayı tavsiye ederim. Çünkü bu gökteki ruhun,yerdeki zikrindir. Buyurdu. Kaynak: İki ayrı senedi olan bu hadis hasendir. Ahmed ve Tabaranide geçer.
Sevda Dedim' Alıntı: Güzel demişsiniz Genişletmek için tıkla ... Ben demiyorum kardeş, peygamberimiz sav. diyor. İmam Ahmed bin hanbel'in rivayetine göre bir adam Hz Peygamber'e: '' Bana tavsiyede bulun dedi. O'da '' Sana Allah'dan korkmanı tavsiye ederim. Zira herşeyin başı odur. Cihad etmeni öneririm; çünkü cihad, İslam'ın ruhbanlığıdır. Sana Allah'ı anmayı (zikri) ve Kuran okumayı tavsiye ederim. Çünkü bu gökteki ruhun,yerdeki zikrindir. Buyurdu. Kaynak: İki ayrı senedi olan bu hadis hasendir. Ahmed ve Tabaranide geçer.
Çevrimdışı Sevda Dedim Üyeliği İptal Edildi Banned 8 Kas 2011 #4 Yeni duydum bu hadisi.Vesile olana Allah ecrini versin.
B Çevrimdışı Bedrin aslanları Yeni Üye İslam-TR Üyesi 8 Kas 2011 #6 Ama bazılarının anladığı manada ruhbanlık tabiki yoktur