Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber 'islami Mehmetçik Imza Kampanyası

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Askeriyede manevi eğitim için imza kampanyası
GÜNCEL - 09.02.2015 13:15
Türkiye'nin çeşitli illerinden askerlik vazifesini yerine getiren bir grup asker, sosyal medya üzerinden 'İslami Mehmetçik Platformu' adıyla bir araya gelerek imza kampanyası başlattı.
Türkiye'nin Çeşitli illerinde askerlik vazifesini yapan bir grup genç, maneviyat eksikliğinden dolayı TSK'da yaşanan sosyal ve psikolojik sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerilerini sunmak amacıyla ‘İslami Mehmetçik Platformu' adı altında sosyal medya üzerinden örgütlenerek imza kampanyası başlattı.

Çarşı izinlerinde sosyal medya üzerinden bir araya gelen askerler, yıllardır TSK'da ciddi bir sorun oluşturmasına rağmen çözüm noktasından herhangi bir adım atılmayan manevi eğitim eksikliği ve buna bağlı olarak yaşanan sorunları kamuoyuna sunayı hedefliyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ‘İslami Mehmetçik Platformu' adıyla bir topluluk sayfası oluşturan askerler, burada kuruluş amaçları ve istekleri ile ilgili de kısa bir mesaja da yer verdi.

“Kışlalarımızda manevi eğitimler de verilmeli”

“Hamd âlemlerin Rabbi, insanlığın iman ile eğitilmesini emreden yüce Allah'a mahsustur. Salât ve selam kâinatın efendisi, dünyada adaletle hükmeden tüm orduların rehberi ve İslam ordusunun komutanı Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) olsun.” şeklinde başlayan mesajda, İslami Mehmetçik Platformu olarak gayelerinin hayatın tüm safhalarında olduğu gibi TSK'da da İslami eğitimin eksikliğinden kaynaklanan sosyal ve toplumsal problemlere dikkat çekmek olduğu ifade edildi.

Mesajın devamında, “Gerçek anlamda hizmetin ilahi düsturlar çerçevesinde ve ‘hakka hizmet, vatana hizmettir' idrakiyle olabileceğini bu sebeple bedeni eğitimlerle birlikte kesinlikle Müslüman bir toplumun bel kemiği olan bu ordunun en az kendilerinde bir taban oluşturacak İslami (dini) bir eğitimden geçmesi gerektiğini Müslüman halkımıza bildirmek, bu konuda onları bilgilendirmek gayesindeyiz.” denildi.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen konu neden gündeme getirilmiyor?

Konunun yıllarca kapalı kapılar ardında kaldığı ve çözüm noktasında herhangi bir çabanın sarf edilmediği dile getirilen mesajın devamında ise gerek halktan gerekse basın camiasından bu konunun gündeme getirilmesi ve başlatılan imza kampanyasına destek vermeleri çağrısında bulunuldu.

Sivil hayatlarından uyuşturucu, mafya, fuhuş vb. manevi ve ahlaki hastalıklara bulaşan gençlerin Peygamber Ocağı olarak tabir edilen kışlalarda kendilerini bunlardan kurtarmalarına olanak sağlanması gerektiği ifade edilen mesajda, bu güne kadar maneviyatsızlıktan kaynaklanan, cinnet ve intiharlara kadar ulaşan binlerce vakaya rağmen bu hassas noktanın görmezden gelinmiş ve en ufak bir adım atılmadığına dikkat çekildi.

Eğer İslami bir nesil yetiştirme gayesinde iseniz bu noktaya dikkat!

Her platformda İslami bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını ifade eden başta Cumhurbaşkanı ve mevcut hükümet olmak üzere Genelkurmay Başkanı ve tüm ordu komutanlarına seslenilen mesajın son kısmında ise şu ifadelere ver verildi.

“Bildiğiniz gibi ahlaki yozlaşma ve cehalet uyuşturucu, alkol ve fuhuş artık çocuk yaştaki ciğer parelerimiz için büyük bir tehlike olup onları birçok kanunsuz toplumsal olay ve belaların kurbanı etmektedir. Her ne kadar kışlalarımızda disiplin ve cezalarla bunların önüne geçilmeye çalışıyorlarsa da askerlik vazifesini yapan herkes de çok iyi bilmektedir ki, bu disiplin ve cezalar çözüm olamamaktadır. Bu disiplin ve cezalar vatani görevini yapan er ve erbaşlara bir ezan ve cefa olmanın ötesine geçememekte içlerindeki vatan ve millet sevgisini yok edip kül etmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz fert ve toplumları tahrip eden bataklıkların ortadan kaldırılması için veyahut en aza indirebilmek için TSK'daki tüm er erbaş ve rütbelilerin Kur'an-ı Kerim'in feyzinden Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) hayatı ve hadislerinden İslam fıkhının terbiyesinden istifade edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Aksi takdirde sivilde her vatandaşın başına bir polis, askerde ise her er ve erbaşın başına bir inzibat dikmek gerekir Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) bir hadis i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: “Hepiniz çobansınız ve her çoban gütmüş olduğu sürüden mesuldür” bu mübarek buyruğa dayanarak, şimdi başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve tüm ordu komutanlarımıza bu dileğinizi arz ederiz sizler bizden çok daha iyi biliyorsunuz ki Osmanlı ordusunu cihan hakimi yapan şey ordu mensuplarının manevi ruh ve imanlarıydı. Yine sizler bizden çok daha iyi biliyorsunuz ki Çanakkale zaferini taçlandıran ve kurtuluş savaşında zaferler yaşatan yine manevi güç, iman ve İslami hassasiyettir.”

(İLKHA)

b8cdbbc2e399e521f221.jpg


ee1f02c422de10ef7c66.jpg


fd76583337db6b2992a4.jpg


7692900e03948e45ffd9.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
M Çevrimdışı

Mutedil Olun

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rabbimize hamd olsun, bir zamanlar küfrün merkezi gibi duran askeriyede olumlu gelişmeler görüyoruz. İnşaallah, türk ordusu şu ırkçı ve laik boyunduruklardan bir an önce kurtulur ve cihad şuuru kazanırsa, ümmetimiz için büyük kazanç olur.
 
K Çevrimdışı

kandahar

Üye
İslam-TR Üyesi
Bastakiler iragi suriyeyi vuracaksin dedimi vuracaksin urdunlu pilot icin emir kulu derler turk askerinin farki kalacakmi
 
S Çevrimdışı

Salim Suheyb

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
parantez içinde islam olmalıyla bu işler olmaz

parantez dışının islam olmasıyla bu işler olur.
 
Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
tsk istediği kadar cihad şuuru kazansın. isterse asker ocağında allame yetiştirsin. yinede tağutu koruduğu için tağut olmaya devam edeceklerdir.
 
ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
askere dini eğitim vermezler verseler de hurma yemenin kırk bin faziletini anlatırlar... şehadet mertebesini, anlatırlar o da seçmeli olur zaten... fakat hüküm ayetlerini anlatmazlar tewhid şu an ilahiyat fakültelerinde olduğu gibi... çünkü tevhid gündeme gelirse rububiyet, ilah, din, gibi kavramlar da gündeme gelecek...
 
Benzer konular Forum Tarih
kaniirfan Geri Dönüşüm 1 14K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt