Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Islamı Seçen Abd'li Kadın Suriye'de Öldü

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
09:25, 31 Mayıs 2013 Cuma
nicole-mansfield.jpg


ABD'li 33 yaşındaki bir kadın İslam'ı seçtikten sonra gittiği Suriye'de muhaliflerin safında direnirken Beşar Esad güçleri tarafından öldürüldüDünya Bülteni /Haber Merkezi
Amerikalı bir kadın ile İngiliz bir erkeğin son çatışmalarda muhaliflerin safında öldüğü belirtiliyor. Suriye'de çatışmaların şu an en yoğun olarak yaşandığı bölgelerden biri olan Kusayr'da kıran kırana mücadale sürüyor. Lübnan'dan gelen Hizbullah birlikleri de Beşar Esad'a destek veriyor. Muhalif gruplar ise direnmeye devam ediyor.
Bu arada İdlib bölgesinde bir İngiliz diğeri ise ABD olan iki Müslüman'ın cesedi bulundu. Beşar Esad güçleri tarafından öldürüldükleri öğrenilen şahıslardan biri sonradan Müslüman olan 33 yaşlarında bir kadın.
Nicole Mansfield isimli Amerikalı kadının ailesi de onun öldüğünü doğruladı.
ABD'nin Michigan eyaletinden Flint kentinden olan 33 yaşındaki Mansfield'in muhaliflerin direnişine katıldığı ve Suriye halkının özgürlüğü için çarpıştığı belirtiliyor.
Beşar Esad'ın uluslararası destekçileri Nicole'ün CIA ajanı olduğunu ileri sürererek bu yönde kampanya başlattılar.


 
E Çevrimdışı

Ebu Halid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Subhanallah... Böylesine şiddetli bir savaş bölgesine bir Müslüman bayan neden gider bir anlam veremiyorum! Oradaki Müslümanların savaşacak mukatil erkeklere ve maddi ve manevi her türlü yardıma ihtiyacı var...

Allahu Teala bu kardeşimize rahmet etsin ve onu şehidler zümresine katsın. Amin
 
Ş Çevrimdışı

Şuayb bin Salih

Üye
İslam-TR Üyesi
attachment.php



SURİYEDE YAŞANAN İLGİNÇ BİR OLAY

Suriyede bir yol üzerinde kumral uzun boylu bir genç yol kenerındaki bir dükkandan 7mm 'lik bir tabanca satın alıyor yanında mercedes marka bir araç içerisindede peçeli bir kadın duruyor bu gence selam vermek ve burada ne işi var diye sormak için arabadan indik genç arapça bilmediğinden dükkan sahibiyle anlaşmada zorluk çekiyordu ona satın almak istediği şeyde yardım ettik ve başka bir şey isteyip istemediğini sorduk evet şunu şunu.......istiyorum dedi daha sonra anladıkki genç isveçli ve aramızda şu ilginç diyalog geçti


İsmin ne? ve nerelisin

GENÇ:İsa Ebu Süleyman (My Gahylia name is Jasber) isveçliyim

-Suriyeye nasıl girdin

GENÇ:isveçten kendi arabamla geldim eşimin ve kendimin herşeyimizi arabaya koyduk ve geldik,suriyeye yardım gönüllüsü kılığında giriş yaptık ve şehadeti bulmak için burdayız

O halde sen burda kimseyi tanımıyorsun seni mücahidlere ulaştıracak yolu nasıl bulacaksın

GENÇ:şevkle dolu bir şekilde;ALLAH tevekkül ettim işte bak sizi bana yardım etmeniz için gönderdi

-Bu tabancayı kim için aldın

GENÇ: Eşim için

-EŞİNE SORDUK; Silahı neden istiyorsun

EŞİ: Cihad etmek istiyorum firdevs cennetini istiyorum


945556_308710045929542_1474010982_n.jpg
 
E Çevrimdışı

Ebu Halid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Demek ki o bacı 'adam gibi savaşmak' istemiş. Yani senin ve benim ortuduğu gibi oturmaya razı olmamış. Biz burada karılar gibi otururken onlar adam gibi savaşıyor utanılacak bir durum gerçekten. Yazıklar olsun birde ne işi var orda diyor kendini görmüyor gözün?

Benim ne hal üzere olduğumu bırak kardeşim, sen kendine bak. Allahu teala sana benim oturup oturmadığımı sormayacak.

İkincisi Cihad erkeklere farz olan bir ameldir. Suriye'deki gibi cihad beldelerinde yaşayan Müslüman bacıların silahlanması, silah kullanmayı öğrenmeleri, gerektiğinde kendilerini savunmak için kıtal etmeleri vaciptir. Bu konuda ulemanın görüşü çok açık. Fakat Suriye dışarısından Suriye'ye kıtal etmek için gidiş yapmak bir bayan için pek uygun bir hareket değildir. Allah muhafaza orada bir sürü casus var.. Eğer yakalanırlarsa ve ırzlarına bir halel gelirse bunun hesabını kendisi veremez.

Hamaseti ön plana çıkararak değerlendirmek yerine biraz daha mantıklı olmak ve sünnete muhalefet etmemek gerek.
 
Üst Ana Sayfa Alt