Son 2 3 gundur hava cok sicak degil mi gençler. yaz boyle devam ederse kışa cikar miyiz bilmiyorum
Neyse,
bende buna istinaden hemen marketten ilk buldugum kelek karpuzu aldim. Her zamanki gibi Basarili bir secim
guzel bir kirmizi ve sifir tat.
Zaten kesince anlamiştim
Bicagi saplayinca çatırt diye ses gelmemişti.
Olsun yapacak bir sey yok
Karpuz secimlerime daha ozen gostermeye karar verdim.
Bunu da sizinle paylastim
Neden ?
Cunku biri bana karpuz secme metodunu anlatabilir diye.
Google yontemleri olmasin denedim cok nadir guzel cikiyor.
Karpuz Nasıl Anlaşılır? İyi ve Tatlı Karpuz Nasıl Seçilir?
1-Kabuk Rengi: Karpuzun kabuğu parlak ve canlı renkte olmalıdır. Mat veya soluk renkli kabuklar genellikle kalitesiz karpuzları gösterebilir.
2-Kabuk Dokusu: Karpuzun kabuğu düzgün ve pürüzsüz olmalıdır. Çatlaklar, yaralar veya yumuşak bölgeler kalitesiz bir karpuzun işareti olabilir. Kabarcıklar, lekeler veya çürümüş bölgeler olmamalıdır.
3-Dokunuş: Karpuza hafifçe vurun, sağlam ve dolgun bir ses çıkmalıdır. Aşırı sert veya yumuşak olmamalıdır. Hafifçe bastırıldığında hafifçe esniyorsa olgunlaşmış olabilir.
4-Ağırlık: Karpuzu elinizde tutarken ağırlığına dikkat edin. İyi bir karpuz, beklediğinizden daha ağır hissettirir. İçinde bol miktarda su bulunduğunu gösterir.
5-Sap Durumu: Karpuzun sapı sağlam ve kuru olmalıdır. Eğer sap nemli veya çürümüşse, karpuzun içi bozulmuş olabilir.
6-Leke ve Çatlaklar: Karpuzun kabuğunda büyük çatlaklar veya yumuşak lekeler olmamalıdır.
7-Desen: Karpuzun kabuğundaki desen, içindeki olgunluğu gösterebilir. Daha belirgin ve düzenli desenlere sahip karpuzlar genellikle daha tatmin edici olabilir.
8-Şekil ve Boyut: Orantılı bir şekilde büyümüş karpuzlar tercih edilir. Aşırı büyük veya aşırı küçük karpuzlardan kaçının.
9-Kavuşum Noktası: Karpuzun alt tarafında bulunan kavuşum noktası, olgunlaşma sürecindeki değişiklikleri gösterir. Bu nokta sarımsı veya mat ise olgunlaşma ihtimali daha yüksektir.
10-Tadının Belirlenmesi: Eğer tadını denemek için izin veriyorlarsa sulu, olgun ve ferahlatıcı bir lezzet arayın.