Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İzzettli duruşun yaşayan örneği Loui Sakka

E Çevrimdışı

ebuhasanelmakdisi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İzzettli duruşun yaşayan örneği Loui Sakka



İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Louai Sakka, Hamed Obysi ve Baki Yiğit ile tutuksuz sanıklar Bülent Yıldız, Onur Şengül, Selami Özdoğan ve İsmail Adıgüzel katıldı. Tutuklu sanıklardan Baki Yiğit, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasına ilişkin Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyulmasını isterken, tercüman aracılığıyla ifadesi alınan tutuklu sanık Hamed Obsy ise daha sonra beyanda bulunacağını dile getirdi.
Duruşmada 9 sayfalık yazılı savunmasını okuyan tutuklu sanık Loui Sakka da önceki günlerdeki terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyonlara değinerek, ''El Kaide adı altında yapılan operasyonlarla hapse atılan yüzlerce Müslüman, Guantanema'da hapsedilenlerin sayısını geçmiş durumdadır'' dedi.





Operasyonda gözaltına alınanlardan yüzde 98'inin dinlerini yaşamaya çalışan ve örgütle alakası olmayan insanlar olduğunu belirten Sakka, ''El Kaide örgütünün Türkiye ile ilgili eylemsizlik kararını adı gibi bilen bir hükümetin bu tür bir operasyon yapmasının akılcı olmadığını'' iddia etti. Operasyonların ABD emri olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden insanların üzülmemesi, alınmaması gerektiğini söyleyen Sakka, ''Hükümetin iki ateş arasında kaldığını, gözaltına alınanları serbest bıraktırması durumunda da ya ABD'den fırça yiyeceğini ya da 'Ergenekon' örgütü operasyonlarına karşı olanlara koz vermiş olacağını'' ileri sürdü.
Türkiye'deki halkın genelinin söz konusu tutuklamaların sıradan Anadolu insanlarına yönelik olduğunu bildiğini savunan Louai Sakka, ''El Kaide'nin işi mi yok, gelip sizin siyasetçi ve bürokratlarınıza suikast düzenleyecek? Onun amacı ve stratejisi bellidir'' diye konuştu.
Örgüt ile ilgili komplo düzenleyenleri uyardığını ve El Kaide'nin kirli işlere bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Sakka, ''Hem başaramazsınız hem de bedelini ağır ödersiniz'' dedi.



KAĞITTAN İSRAİL BAYRAĞINI EZDİ

Afganistan'a Türk askeri gönderilmesini ve orada faaliyetlerde bulunulmasını da eleştiren Sakka, dava konusu patlama olaylarıyla ilgisi olmadığını ve örgütün de buna ilişkin bir talimatının bulunmadığını belirterek, eylemlerin bireysel olduğunu savundu.
Sadece Akdeniz'de İsrail askerlerini taşıyan gemilere yönelik eylemleri planladığını iddia eden Sakka, savunmasını bitirdikten sonra, tekbir getirerek, elindeki zarftan çıkardığı kağıttan bir İsrail bayrağını ayaklarının altına alarak ezmeye başladı.
Mahkeme Başkanı Zafer Başkurt ise sanık Sakka'nın şova yönelik ve disiplini bozucu davranışları nedeniyle duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.
Duruşma salonundan görevli jandarmalarca çıkarılan Sakka, ''Yaşasın mücahitler, kahrolsun İsrail'' sloganı attı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Loui Sakka, Baki Yiğit ve Hamed Obysi'nin tutukluluklarının devamı ile Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması konusunda eksikliklerin tamamlanmasının ardından karar verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
Duruşmanın bitmesinin ardından tutuklu sanık Loui Sakka, cezaevi aracına götürülürken yine kağıttan İsrail bayrağını ayaklarının altında ezerek sloganlar attı.

DAVANIN GEÇMİŞİ


Dava bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Fevzi Yitiz, Yusuf Polat, Harun İlhan, Baki Yiğit ve Louai Sakka'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis, Adnan Ersöz ve Osman Eken'in müebbet hapis, 41 sanığın da çeşitli hapis cezalarına çarptırılmalarına ilişkin karar vermişti.
Kararın temyiz edilmesi üzerine, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yayımladığı ilamla, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, ''örgüt yöneticisi olmak'' suçundan sanıklar Louai Sakka, Fevzi Yitiz, Yusuf Polat ve Harun İlhan'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Adnan Ersöz ve Osman Eken hakkında verilen müebbet hapis cezasını onamıştı.
Daire, sanıklardan Seyit Ertul'a, ''El Kaide terör örgütünün Konya bölgesindeki grubunu kurmak ve yönetmek'' suçundan verilen 18 yıl hapis cezasının da onanmasına karar vermişti.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi ayrıca, diğer sanıklar hakkında verilen beraat, hapis cezası ve hüküm tesisi kararlarının da bozulmasına hükmetmişti.



( Haberde sinir bozuu ifadeler kullanılsada bütünlüğü bozmamak adına değişiklik yapmadım.. Rabbim yolunda yürüyen kardeşlere sabır ve kuvvet versin.. )
 
Üst Ana Sayfa Alt