Soru Kadın Erkek Karışık Oynama, Çalgı Olan Nişan/Düğün Yemeği Yenir mi?

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

Esselâmu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtuhu,

Bazı nişan ve düğün merasimlerinde, kadın erkek karışık şekilde oturulmakta, birlikte oyun oynanmakta ve çalgı gibi unsurlar yer almakta. Böyle bir ortamda düzenlenen yemeğe katılıp yemek yenmesi caiz midir?

Böyle bir düğüne/nişana gitmek değil, sadece orada verilen yemekten yemek noktasında hüküm nedir, onu öğrenmek istiyorum.
Delillerle, sahih nakillerle cevap verecek kardeşlerden Allah razı olsun.

Eğer sözümde bir yanlışlık etmişsem, bilmeyerek bir hata etmişsem, Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ)'dan af dilerim. Siz kardeşlerimden de hakkınızı helal etmenizi isterim.

Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) bizleri haramdan sakınan, helali arayan, takva üzere yaşayan kullarından eylesin.

Vesselâm

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu. İçinde herhangi bir haram yoksa düğün yemeğini yemek caizdir. İhtilat ve çalgı haramları ayrı. Zaten ona katılım sağlanmamış.

Son düzenleme:
Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu. İçinde herhangi bir haram yoksa düğün yemeğini yemek caizdir. İhtilat ve çalgı haramları ayrı. Zaten ona katılım sağlanmamış.
Akhi benim dediğim misal öyle bir yere gittik ve bu işler olurken yada ufak bir ara verilip yemek verildi, oranın yemeğini yemenin ayriyeten günahı var mı?

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Akhi benim dediğim misal öyle bir yere gittik ve bu işler olurken yada ufak bir ara verilip yemek verildi, oranın yemeğini yemenin ayriyeten günahı var mı?
Oraya gitmek zaten en başından haramken yemek yemeyi sorgulamak çok da mantıklı değil akhi. Önünde pis bir şey var, sen onu elinle kapatıyorsun ufak tefek bir iki şeyi sorguluyorsun. Bu da şeytanın bir tuzağıdır. Böyle birisi yemekten değil, haram ortamda bulunmaktan tevbe etmelidir.

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Oraya gitmek zaten en başından haramken yemek yemeyi sorgulamak çok da mantıklı değil akhi. Önünde pis bir şey var, sen onu elinle kapatıyorsun ufak tefek bir iki şeyi sorguluyorsun. Bu da şeytanın bir tuzağıdır. Böyle birisi yemekten değil, haram ortamda bulunmaktan tevbe etmelidir.
Akhi fark ettiysen başta ne demişim, o ortamda bulunmak istemezdim ama bazı nedenler tabi bahane değildir Allahu Alem, zaten kapalı bir salonda yapılıyor bende oradan çıkıp uzakta durmaya çalışacağım için genel olarak o ortamda olmuş sayılmam Allahu Alem, yemek kısmı ve benzeri şeylerde benlik sıkıntı değil pek ama benle beraber oraya giden bazıları daha var onlarda soruyor, bende cevap vermek için size sorayım dedim.

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Akhi fark ettiysen başta ne demişim, o ortamda bulunmak istemezdim ama bazı nedenler tabi bahane değildir Allahu Alem, zaten kapalı bir salonda yapılıyor bende oradan çıkıp uzakta durmaya çalışacağım için genel olarak o ortamda olmuş sayılmam Allahu Alem, yemek kısmı ve benzeri şeylerde benlik sıkıntı değil pek ama benle beraber oraya giden bazıları daha var onlarda soruyor, bende cevap vermek için size sorayım dedim.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt