Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kadir Gecesinde Büyük Hasılat

Q Çevrimdışı

Qamar Al Quds

silik
İslam-TR Üyesi
Şeyh Abdulaziz Tarifi (Allah O’nu esaretten kurtarsın) şöyle diyor:

Kelime-i tevhid zikrinin en faziletli sigası:


. 🌺 لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ 🌺 .
zikridir.
Buhari ve Muslim’de Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle dediği geçmektedir:

“Kim bu zikri 100 defa söylerse, bu onun için 10 köle azad etmeye denk gelir.”

Şayet bir kimse bu zikri Ramazanın son on gününün her gecesinde söyleyip Kadir gecesine de denk gelse ve 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin faziletini (ki 1 ay 30 günden takdir edilirse 1000 ay 30.000 gün eder) bu ecri katlamaya vursak, sanki bu kimse 300.000’den daha fazla köle azat etmiş gibi olur!!! Buhari ve Müslimde geçtiği üzere tek bir köle, kişiyi cehennemden azad eder.

Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle demiştir:
“Kim müslüman bir köleyi azad ederse, Allah da o kölenin her bir organına karşılık onun bir organını cehennemden azad eder.”

İlginç bir fazilet!
Bu gecelerde insanların böyle bir amelden gafil olması ise daha da ilginç!
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Latince harflerle: “La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehu’l-mülkü ve lehu’l-hamdü ve hüve ala külli şey’in kadir”

Anlamı: (Allah’tan başka ilah yoktur, O tektir, O’nun ortağı yoktur, mülk O’nundur, hamd O’na aittir. O, her şeye kâdirdir)
 
Üst Ana Sayfa Alt