Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kafkasya Cihadı için Güvenlik İpuçları

E Çevrimdışı

ebuhasanelmakdisi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kafkasya Cihadı için Güvenlik İpuçları

Internet forumlarında “Cihada gitmek istiyorum, kim bana yardımcı olacak? Nerede buluşabiliriz? Ve benzeri e-mail gönderilerini oldukça sık okuyabilirsiniz. Bu tür mailler güvenlik servislerinin ajan provokatörleri tarafından yâda saf Müslümanlar tarafından gönderilebilir. Biz böyle saf kardeşlerimize seslenmek istiyoruz.
Cihat kişisel bir görevdir, fakat bir namaz kılmak gibi belirli şartların yerine getirilmesini gerektirir. Namaz kılmak için pis bir alanda duran, mayolu ve abdestsiz bir adamın namaz durumu için, namaz kılmanın bir ödev olması ve namaz vaktinin de gelmiş olmasının mazeret olarak kabul edilebilirliği ilgili ne söyleyebiliriz. Tıpkı bu örnekteki gibi, Cihadın bir ödev olduğunu anlayan bazı kardeşlerimiz, zamanlarının çoğunu bir bilgisayar ekranı önünde geçirmeye adarlarken moral olarak, fiziksel olarak ve zihinsel olarak Allah’ın yolunda savaş etmek için kendilerini hazırlamıyorlar.
Aynı zamanda, günümüzün Cihadı gözetleme ve sabotaj harekâtları şeklindedir ve bu iş, dünyadaki bütün ordularda özel seçilmiş ve seçkin savaşçılar tarafından yürütülür. Çarpım tablosunu bilmeyen, zar zor 5 defadan fazla şınav çekemeyen, nasıl ateş edeceğini bilmeyen ve hatta silahını tanımayan, bir yaralıya ilk yardım kaidelerini uygulamayan ve güvenlik gereklerini yerine getirmeyen özel bir birlik askeri hayal edebilirimsiniz?
Kâfirlerin ordusunda disiplin, cezalandırma korkusuyla sağlanır. Bir Mücahit için savaşın kurallarına dikkat etmesi için başlıca sebep onun dindarlığıdır. Dindarlığın az olması kayıplara ve hatta yenilgiye neden olabilir ve bu “Yargı Günü” bir özür olarak kabul edilmeyecektir. Allah’a güvenmek demek yerine getirebildiğimiz bütün gerekli koşulları mümkün olan en iyi yollardan yerine getirmeye çalışmak ve “Allah’a güveniyoruz” derken, yerine getirilmesi gereken işlerin ihmal edilmemesi demektir.


Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın adıyla..


Ribat

Bölüm 1. Genel güvenlik

Uzun yıllar boyunca Kafkasya’da Cihadın devam etmekte olmasına rağmen, hala sağlıksız bir şekilde Cihada hazırlanan genç Mücahitleri ve en deneyimli savaşçılar tarafından ihmal edilen güvenlik önlemlerine şahit olmaya devam ediyoruz. Askeri bilim kanla yazıldı ve Müslüman kanı yeterli şekilde hazırlık yapmamak, dikkatsizlik ve aptallık yüzünden dökülemeyecek kadar değerlidir.


Kuzey Kafkasya’da ki Mücahitlerin güncel deneyimlerinden hareketle Cihada katılım ve hazırlık için gerekli bazı kuralları sunmak istiyoruz.

İlk olarak, güvenlik servislerinin kontrolü altındaki bir bölgede yapılan Cihat, Mücahitler tarafından ekstra güvenlik önlemleri almayı ve ayrıca sadece hareketlerinde değil ayrıca niyetlerinde de gizli olmayı gerektirdiğini anlamamız gerekir. Özellikle, Cihada katılma konusunda kesin bir karar vermiş olan bir Müslüman bu kararını gizli tutabilmeli, çünkü kafirlerin bütün güvenlik servisleri, sonuçlarıyla başetmektense Mücahitlerin yeni Cihat alanlarında ortaya çıkmasını engellemeye çalışmaktadır.


Bir Mücahiti ifşa eden-açığa çıkaran başlıca faktörler:


  1. Mücahidin kendisini ifşa etmesi
  2. İletişim aygıtlarının hatalı-yanlış kullanımı
  3. Akraba veya yakın arkadaş aracılığıyla bilgi sızdırılması
Bu faktörleri daha fazla detaylarıyla inceleyelim


  1. Bir Mücahidin potansiyel ve aktif olarak ifşa eden durumlar
  • Bir camiyi ziyaret etmek (birlikte camilere gitmekten kaçınılmalıdır, çünkü bu mekanlar Müslümanlar tarafından kontrol edilmektedir ve onlar üzerinden casusluk yapmak çok kolaydır, her şey görünürdür, kimin kiminle ilişkisi var, herhangi birinin yokluğu dikkat çeker)
  • Güvenilir olmayan insanlarla (yani sizinle aynı yolda olmayan kişiler) Cihat konusunda konuşmak, hatta “maaşAllah, değerli kardeşim” demek.
  • Dış görünüm, örneğin, eğer toplumda normal karşılanmayacaksa ya da moda değilse uzun sakal, hatta hafif sakal bırakmak. Ayrıca halkın zihninde “militan” veya “vahabi”likle ilişkilendirilen sözlü ifadeler, giysiler ve aksesuarların kullanımı (Casio saat, arap parfümü, misvak) .
Bütün bu hususlar Mücahitler tarafından çok defa eleştirilmektedir, hatta ifşa edici bir unsur olarak bir Mücahidin karısının başörtüsü giymesinin yasaklanmasının mümkün olup olmadığıyla ilgili istekte de bulunulmuştur, yine de bir kişinin deneyimi ve hatta bir kişinin hatası bize hiçbir şey öğretmiyor. Örneğin, R.Kadirov’a düzenlenen başarısız bir suikast girişiminden sonra, Kadirov “hafif sakallı ve uzun saçlı” bütün genç erkeklerin tutuklanması ve onların militanlarla bir bağlantıları olup olmadığının kontrol edilmesi emrini verdi ve böyle tutuklanan adam gruplarından ilkinde bir Mücahit olabilirdi.



Çoğu Mücahit fotoğraf çektirme konusunda dikkatsiz davranıyor. Özellikle internet ortamına postalanan böyle fotoğraf ve videoların kâfirlerin bilgi kaynakları için mükemmel bir şekilde hizmet ettiğini kabul etmek zorundayız. Örneğin, bir polisin oğlu olan bir gencin öyküsü, o bir muziplik olarak bir web kamerasına poz vererek Cihattan bahsediyor ve bir elinde de babasının silahını tutuyordu ve bu videoyu da internette yayınladı. Güvenlik servisleri tarafından elinde tuttuğu silahın web kamerasında görünen seri numarasından onu bulması zor olmadı.


Mücahitler kendilerini zaten aranılanlar listesinde olduğunu farz ederek çok sık fotoğraf çekmeye ve hatta video yayınlamaya başlar. Böyle yaparak onlar kendilerinin açık alanlarda gizli faaliyetleri yürütme olanaklarını sınırlamaktalar. Ancak en fazla ihtiyaç duyulan Mücahitlerin, açık alanda hareket edebilen ve onların hiç ummadıkları bir zamanda kâfir ve mürtetlere darbeyi indirebilenler olduğunu açık bir şekilde söyleyebiliriz. Herhangi biri kimse tarafından tanınmayan bir Mücahit, sürekli saklanmak durumunda olan ve sadece kendi güvenliği konusunda dikkatli olmak mecburiyetinde olan bir Mücahitte kıyasla şüphe çekmez ve daha fazla istihbarat toplayabilir ve düşmanına daha fazla zarar verdirebilir.

2. İletişim aygıtlarının hatalı-yanlış kullanımı
Bir Müslüman için telefon, internet gibi iletişim aygıtlarının yanlış- hatalı kullanımı en tehlikeli unsurdur. Cihadın bir ödev olduğunu anlayan her kişi için güvenlik servislerine dikkat etmek bir gaye olmalıdır. Düşmanlarımız düşüncelerimizi okuyamaz, ya da kalbimizin içine bakamaz, fakat konuşmalarımızı gizlice dinleyebilirler ve e-maillerimizi okuyabilirler vs.


  • Bir insanın düşüncelerini ve ruhi haletini öğrenmenin en kolay yolu temel telefon dinleme, internet telefonlarını dinleme, telefon konuşmalarını, e-mailleri, chat mesajlarını, forum gönderilerini keserek, girerek o kişinin yazıklarını ve söylediklerini takip etmek ve analiz etmektir.
  • Bir cep telefonu ayrıca teknik takip için bir sinyal kaynağıdır da. Bir cep telefonu genellikle ayarlarını saklamak için ekstra enerji kaynağı ihtiva ettiği için (apartmanlar, evler, toplantı yerleri vs..) gibi gizli yerlerde telefonun pilini ve SIM kartını çıkartarak telefonu tamamen kapatmak gerekir. Telefon sadece çok acil durumlarda ve sadece hareket halinde açılabilir. (bir arabada, otobüste vs.)
  • Cep telefonu aracılığıyla teknik takip işinin belirli sese göre ayarlanmış olabileceğini bilmek gerekir, telefon numarasını değiştirmek ya da telefonun kendisini değiştiren bir kişi kendisinin “ses” yoluyla takip edilip edilmediğini bilemez. Bunu önlemek için konuşmak yerine SMS kullanılabilir.
  • Açıklaması yayınlanan bir Mücahidin sesinin kâfirlerin istihbarat servislerinin elektromanyetik veri tabanında kayıt edilebileceğini ve her telefon konuşmasının otomatik olarak dinlenebileceğini bilmesi gerekir.
  • Kati bir şekilde akılda tutulmalıdır ki güvenli bir telefon (hat) yoktur: akrabalarınızla iletişim kurduğunuz telefonunuz, internete erişmek için kullandığınız telefonunuz (telefon hattınız) sizin yerini tespit etmek için düşmanlarınız için bir bilgi kaynağı olarak hizmet eder. Hatırla: Güvende olmayan telefon değil, sizsinizdir. Telefonunuzu her açmanız, sizi hedef olarak almaları için yeterli bir nedendir.
  • Rus güvenlik servislerinin istatistiklerine göre, son birkaç yıldır, Mücahitlere karşı gerçekleştirilen başarılı operasyonların %80-90’nın cep telefonu görüşmelerinin dinlenmesi ve teknik takibi yoluyla gerçekleştirilmiştir.
  • Bütün Mücahitlere pf iletişiminin kullanımına ve anlamına ilişkin talimatlar öğretilmelidir ve talimatların her hangi bir şekilde ihlali sert bir şekilde cezalandırılmalıdır. Talimatları ihlal eden telefonun bulunduğu bir alan güvensiz olarak değerlendirilmelidir.
  • Internet aktiviteleri de ayrıca güvenlik kurallarına göre düzenlenmelidir. Kavkazcenter.com gibi siteleri ziyaret edenler, güvenlik servisleri tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Bundan daha fazlası, ingushetia.org ya da kavkaz-uzel.ru gibi Müslüman olmayan bilgi kaynaklarında sadece askeri veya benzer aktivitelerin haberlerinin okunması da ayrıca güvenlik servislerinin dikkatini çekmektedir.
  • E-mail ayrıca kolayca erişilebilen bir bilgi kaynağıdır. Az ya da çok deneyimli hackerler (şifre kırıcı) için bir e-mailin şifresinin kırılması zor değildir. Rusya’daki sunucularda (server) depolanan bütün e-mailleriniz her hangi bir Rus polisi için erişilebilir. Bu yüzden Rus olmayan e-mail servislerini kullanmanız ve düzenli aralıklarla şifrenizi değiştirmeniz gerekir.( en az iki haftada bir defa). Ve düşmanın ilgisini çekebilecek hiçbir şey yazmayın! Dünyadaki bütün e-mailler otomatik sistemden geçerek keywordlar (anahtar sözcük) oluştururlar. “SubhanAllah” sözcüğünün bu keywordlar içinde olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Eğer bir kişi güvenlik gereklilerini yerine getiremeye ehil değilse, onu Cemaatten atmak diğer Müslümanları ölümcül tehlikeye atmaktan daha iyidir.
Örneğin, telefonundan hiç kimseyi aramaması gerekeceği konusunda uyarılan bir Mücahit gizli bir apartmana geldi ve ağaçlıklı alana gitmek için bekliyor. Fakat sonra O telefonda şöyle konuşurken duyuldu: “ Hayır kardeşim, şimdi nerede olduğumu sana söyleyemem, çünkü güvenli olmaz, kardeşlerimi tehlikeye atamam.” Dışarıdan bu Mücahit sadece aptal biri olarak görülebilir, fakat sorun bu şekilde davranarak çoğu kardeşimizin kendilerini akıllı-kurnaz olarak değerlendirmesi. Böyle bir telefon görüşmesi her hangi bir poliste şüphe uyandırmaksızın konuyu teknik takip uzmanlarına aksettirecektir. Hemen şunu ekleyeceğiz, bir süre sonra apartman basıldı ve içerideki deneyimli ve tedbirli 3 Mücahit şehit oldu. Eğer genç bir Mücahidin budalaca telefon görüşmesi onların ölümlerine neden olduysa, sonra “Yargı Gününde” özür olarak ne söyleyebileceğini düşünmemiz gerekir.


  • Kaliteli bir mobil iletişiminin zayıflaması bir tehlike işaretidir. Eğer daha önce sorunsuz bir şekilde telefon görüşmesi yaptığın bir yerden aniden cep telefonu görüşmesi yapamıyorsan, muhtemelen bulunduğun bölgede bir dinleme merkezi vardır ve bulunduğun yeri süratli bir şekilde terk etmen gerekir.
  • Eğer birini arıyorsan ve aramalara erişebiliyorsan fakat kimse cevap vermiyorsa, bu aradığın kişinin tutuklandığı ve kâfirlerin onu kimin aradığını kontrol etmekte olduklarına ilişkin bir işaret olarak değerlendirebilirsin.
  • Mücahitlerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir şüpheliyi gözaltına aldıktan sonra inançsızların ilk kontrol ettikleri şey onların SIM kartları ve cep telefonlarıdır. Bu amaçla çeşitli donanımlarla donatılmış GAZelle (van) aracı içinde tam bir laboratuar kullanırlar.
  • Bütün gizli yerler, ayrıca çalışma araçları (inançsız, mürtet, silah tipleri, araba tipleri, Mücahit grupların isimleri vs.) şu şekilde konuşmaları engellemek için :“dünden önceki gün diğer arkadaşlarımızla buluştuğumuz yerde buluşalım” -“Ne arkadaşları?”-“ Abdulla ile çalışanlar”- “hangi Abdulla, büyük olan mı küçük olan mı?” – “ elini rahat kullanamayan”- “kardeşi evlenmiş olan… Nerede buluşmamız gerekir? Vb..önceden kararlaştırılan kodlarla şifrelenmek durumundadır.
  • Kâfirlerin uzak mesafelerden dinleme yapabilen araçlar kullanabileceğini bilmek gerekir, bu araçlar bir evin 80-100 m yanından geçerken evdeki konuşmaları dinleyebilirler. Böyle dinlemenin mümkün olduğu yerlerde konuşurken sessiz olunmalı ya da yanıltıcı –aldatıcı şekilde konuşmak gerekir. Genel olarak daha fazla sessiz olmak ve az konuşmak daha iyidir!
3- Akrabalar ve yakın arkadaşlar vasıtasıyla bilgi sızdırılması

Bu husus çok açıktır ama nedense çoğu kardeşimiz bu sorunu henüz çözememiştir. Bir defa her şey için şunu hatırlamanız gerekir: eğer sen kendin kendi sırrını tutamazsan, sırrını söylediğin bir kişi veya kişiler senin sırrını tutmayacaklardır.
Cihadın sırlarının, askeri sırların hiç kimseye hatta en güvenilir kimselere bile söylenmesi yasaklanmıştır. Mücahit sadece birdenbire söyleyebilir ya da işkenceden veya uyuşturulduktan sonra zor kullanılarak söyleyebilecektir. Karın (eşin), annesine söyleyebilir ve o arkadaşlarına ya da akrabalarına söyleyebilir…
Sınırsız varyantlar vardır. Ancak bütün hepsi bir şeye yol açar: iki kişi tarafından bilinen şey herkes tarafından bilinir.
Her durumda, bilgi değişimi gerçekleştirilecektir ( örneğin moral yükseltmek için bile gizli bilgilerin söylenmesi-anlatılmasına izin verilmeyecektir) ve asgariye indirilecektir. (eğer bir şeyi karından saklayamıyorsan, onu bu bilgiyi annesine veya güvenilir arkadaşlarına anlatmaması konusunda uyarman gerekecektir)
Bazen bazı Müslümanlar kâfirler ordusunda bulunanlarla akrabalık bağlarının kendilerini zarar görmelerinden engelleyebileceğini düşünecek kadar saflar. Şu durum net bir şekilde anlaşılmalıdır ki, Kafkasya’da ki savaşın sertliği “yerel polislerin” militan veya militanlarla ilişkisi olduğundan şüpheli bulunan akrabalarına tereddüt duymadan ateş ettiği, kaçırdığı veya işkence ettiği bir seviyeye gelmiştir.

Prepared by Abu Anas of Khacharoy
Source: Hunafa.com

Translated by The Caucasus Blog
Kavkaz Center
 
Üst Ana Sayfa Alt