Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ameller ancak niyetlere göredir" hadis-i şerifini dikkate alarak, sorduğunuz mesele hakkında şunları söyleyebiliriz:
İsrail, Yakub (a.s.)ın bir ismi olduğu doğrudur. Yakub (a.s.)'a nisbetle onun zurriyetine de İsrailoğulları denmiştir. Allah (c.c.) bir zamanlar İsrailoğullarını alemlere karşı üstün kılmıştır. "Gerçekten biz, İsrailoğullarını, bilerek âlemlere üstün kıldık." (Duhan 32) "Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi ve sizi (bir zaman) âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın." (Bakara 47)
İsrailoğullarının tamamı mu'min (cennetlik) olmadığı gibi tamamı da cehennemlik de değildir.
"Kahrolsun İsrail" gibi sloganlar zikredilirken, küfür üzere olan, İslam'a saldıran cehennemlik olan İsrailoğulları kastedilmektedir ki bunda sakınca yoktur. Çünkü bu kafirleri Davud (a.s.) ve İsa (a.s.)'da lanetlemiştir:
"İsrailoğulları'ndan küfredenler, Davud ve Meryem'in oğlu İsa diliyle lanetlenmişlerdir. Bu, onların isyan etmeleri ve aşırı gitmeleri yüzündendi." (Maide 78)
Yine Yakub (a.s.)ın büyük oğluna (Yahuda) nisbetle İsrailoğullarına Yahudi denilmiştir. Kitabullah'ta yahudilerden kafir olanlar da lanetlenmişlerdir.
"Yahudiler, "Allah'ın eli çok sıkıdır" dediler. Söyledikleri söz sebebiyle onların elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! ..." (Maide 64)
İlgili Konular :
İsrailoğulları Neden Bir Zamanlar Alemlere Üstün Kılınmıştır?