Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kalbinizi Koruyun

Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Gözlerimizin camı buğulandığı zaman dışarıyı tam anlamıyla izleyemiyor ruhumuz... Lakin o cam buğulanmadan da ruh temizlenemiyor..

Ağlamak kalbi yumuşatır çünkü dünya ancak merhametle akıttığımız gözyaşlarımız ile yaşanabilecek bir yer.. Dünya zalim ve sert... Her ne olursa olsun bizler kalbimizi yumuşak tutmak zorundayız.. Eğer bu zalim gidişata ayak uyudurursak ayaklarımızın istikamet üzere durması asla uzun sürmez.. Sövdüğümüz düzenlere kalben meylettiğimizde, bir gün o düzenin zalimlerinden olma riski ile karşı karşıya kalırız ki Rabbimiz bizi bundan korusun.

Kalbinizi koruyun çünkü o meyleder.Terbiyenizi diri tutun. İmanınızı narin bir çiçekmiş gibi sulayın, yaprakların her birini ayrı ayrı koruyun, dallarını kırmayın,vesvese gibi basit şeylere kırdırıp kurban etmeyin. İnandığınız Allah'ı tanıyın.. aslında esas mesele budur;inandığımız o yegane Yüceliği tam tanıyamamanın verdiği sancı ile kıvranıyor yüreklerimiz..Onun adaletini,merhametini,kanun koyuculuğunu,düzen kuruculuğunu,sevgisini ve gazabını tanırsak, gerçekten hakkı ile bilerek hayatımıza yerleştirdiğimizde taşlar yerine oturacaktır..Kalbimizi koruyup,imanımızın terbiyesi ile diri kalacağızdır ve bu yüzden inandığınız Allah'ı Allah için tanıyın...

Son nefes olmadığı sürece hep bir şansımız vardır,ama bu son şans da olabilir..Hemen şimdi içten samimi bir tövbe ile Rabbimize dönelim,Ondan kalbimizi korumak için yardım isteyelim..

İçten samimi bir Bismillah tüm her şeyi yoluna koyar biiznillah..

Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur..
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt