İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnsanlar ahirete hayr biriktirir gibi boyunlarına cılgın alevlerle vurulacak şer zinciri biriktirmekteler.
Ne için peki ;
yok olup gidecek bir dunyada azıcık bır menfaat ugruna rahat yasamak icin.
Ah be akılsız insan HESAP VERMEYECEKMISIN DIYE Mİ ZANNEDIYORSUN.
Bu dunya senden sonrakılere kalacakmı zannedıyorsun.!
Ama ahiret;
işde orası ÖYLE BUYUK NIMET KI ebedıyen
sana kar kalacak
CENNETI DE CEHENNEMİDE..!
Keske insan okudugu kadar veyahut ögrenmis oldugu kadar söz edip konusabilseydi ve bunada malesef diyorum.
insan pc yi sifir a aliyorda su kafasini sifir a alamiyor ve pc icin ne deniliyor ona bir Format atilir oda sifir olur.
insanin ici diyor ah bir 20 yasinda olsaydim okuduklarimi tekrar okur ve bu sefer üstünde dura dura ayni zamanda düsünürdüm kavrayarak ve ezberlemeye calisarak okurdum diye.
Yüzlerce kitab okumak degil bir misal olarak 500 tane kitab okuyacagima tek 50 kitab okurdum ve üstünde dururdum diye düsünüyor.
Eskiden bu günümüze ifrat dersen cok olmus ve mübalaga dersen var bilhassa kisiler hakkinda cok kere buna bir basvurulmustur.
Bir misal olarak kisi sevdigini ve onu savundugu gibi ayni zamanda yükseltiyor veya söyle diyelim buna onu yükseltmeye calisiyor kardes veyahut arkadas senin bu o görevin degil ve sen zaten asagidaki birini yukari vede yukaridaki birinide asagi indiremezsin.
Sonra türkiye de az kitab karistirmis veyahut baska ifade ile az mürekkep yalamis insan var ve sonra az kitab okumus agzi ise laf yapiyor ve onuda sanir ki insan cok kitab okumus veyahut bilgili insan olarak kendini yansitir.
Oysa ki nice cok okumus insan var az ve öz konusur cok konusmak istemez veyahut konusacakda olsa sözünü kisa kesmek ister lafi uzatip durmaz.
Bu bilir cok söz deyip konusanin hata yapmamasi zor bir vakia olur.
Bizim kendi cocugumuz hastalanıp ateşlense hemen apar topar alırda hastahaneye götururuz bir an önce iyileşsin diye.
Lakin multeci kamplarında kalan kardeşlerimizin öyle bir sorunu yok.Çünkü ortada doktor da yok hastahanede.
Öylece cocuklarının kalpleri parcalarcasına olan soguktan titreyişlerini seyretmelerı gerekiyor.
Hastalanmasınlar diye ettikleri dua arşı titretiyor.
El kadar bebelerin açlıktan iniltisine dayanamayan baba ve anneler içlerini yiyorlar.
Hiç bu durumu kendımızce duşundukmu.
En basıtınden lavabo ihtiyacları bile onlar için bir eziyet oluyor.
Anlayamıyorum
Biz izzetten zillete bu kadar ne zaman düştük.
Birisi Yanımda kım olursa olsun dunyalık bırseyden bahsedince artık miğdem bulanıyor.YA kardeşlerimiz diyorsun yuzunu ceviriveriyor diyer tarafa.
Vallahi Zor durumda olan kardesine yardım eden helekı su devirde ecrını bılıyorum ki katında ustunde alacaktır.Nasılki Herkez uyurken gece namazı kılan nasıl bır durumda ıse
Gunumuzdede ınfak eden hesap vakti diğer insanlardanda GÜNEŞ GİBİ AYRILACAKLARDIR.
Babasını bombardımanda kaybeden bir cocuk
Yine yakınlarına bomba dusup arkadasları ölünce annesine fısıldıyor.
Anne, Hani bana bahsettiğin müslüman abilerim nerede.Neden bizi bombalıyorlar.Neden bir tanesi çıkıpta bu bombaları durdurmuyor.
Neden bizi kurtarmıyorlar.
Hanı muslumanlar kardeşti...Biz neden ölüyoruz. Abileride mi bombaladılar onlardamı öldü yoksa diyor.
Annesi; Duymuşlardır oğlum senin bizim bu halimizi mutlaka duymuşlardır,Toplanıp o buyuk ordularıyla geliyorlardır.Hadi sen yat uyu bizi mutlaka kurtaracaklardır diyor.