Boy ve kilo endeksime göre 18 kg fazlam var. Fakir diyeti ve ev sporu tavsiyesi olan varsa irade gösterip cid
diyetle yapmaya hazırım insaAllah. Forum da duyurup bunu her gün yazarak gerceklestirecegime inaniyorum
Abi once bazal metabolizmani hesapla. Bu onemli.
- Kadınlar için: 655,10 + (9,56 x ağırlık) + (1,85 x boy) – (4,68 x yaş
- Erkekler için: 66,47 + (13,75 x ağırlık) + (5 x boy) – (6,76 x yaş)
Sonra telefonuna kalori takip uygulamasini indir.
Her gun yediklerini yazarsan kalori takibini yaparsin.
Kolay kilo vermek diye bir sey yok, surdurulebilir kilo vermek var hayati o kadar da zorlaştirmaya gerek yok
Bazal metabolizman senin icin bi veri
Onun ustune cikarsan kilo alirsin
73763 kere diyetisyene gitmis biri olarak yaziyorum bunu. 12 kilo yük vardi bende de. Şu an 8 kaldi ama ben keto diyetindeyim yağ bazlı besleniyorum ama diyetisyene gidiyom tabi.
1- gune sirkeli suyla baslayabiliyorsan en etkili yag yakici sirke nar sirkesi. Bulmasi cok zor. Yoksa elma sirkesi ile sabah ve aksam suya az miktar ekle iç. Cidden yaĝ yakiyor.
2- protein bazli beslenmen gerek yumurta peynir süt yogurt kefir vs gibi. Yogurdu da bi sure pul biber naneli sonra degistirip zerdafal zencefil ekeleyerek ye. Yatman 1 saat once bi kase yogurdun icine ekecen.
3- ben ek olarak corek otu yağı hapı var. Sabah aksam ondan yutuyom, o da yaĝ yakmaya yardimci bilgin olsun.
4- sabah kahvaltisini mumkun oldugunca gec yapabiliyorsan yap, diyelim oglen 12 de yaptin o vakte kadar vucut yag yakiyor. En verimli zaman yani.
5- her gun tartilma cunku yaniltir.
Diyelim 5 gun diyet yaptin tartiya ciktin kilon fazla cikti, o kilo degil panikleme. Vucut atacak onu sonra. O yuzden diyom tartilma diye 10 gunde 1 tartil mesela. Tartida 1 2 kilo ani fazlalik ya da eksiklik ödemdir su dur yani.
6- yemekten yarim saat once ya da sonra su ic.
7- tabi bu arada gun icinde cokca su icmek lazim. 2 litreyi stabil tutmaya calis.
8-atistirmalik yani kuruyemis badem findik gibi seyleri çiğ olanindan tuket.
Miktar olcusu senin avucun neyse o dur.
Olcun hep o.
Eline bak iste o olcun 1 avuc.
Et urunleri de oyle olcu elin ayasi kadar.
Yemeğe once salata ile basla.
Kurubaklagiller tam bi protein kaynagi.
Patates cok onerilmez ama canin cekerse kizartmasi haric mumkunse soguk olarak tuket.
Haftanin 1 gunu sutlu tatli ye ve haftanin bir gunu bi ogunu serbest birak.
9- haftanin 3 gunu spor yaparsan kilo korur 4 5 gun yaparsan kilo vermene yardimci olur en iyisi agirlik calismak. 5 milyon tane spor videosu var. Evde spor.
10- cok ekmek tuketen biriysen halk ekmegin organik tam bugday ekmegi var paketli dilimli. Mumkunse ondan tuket.
Şu
Aksam en gec 6 7 gibi ye. Ama isten gec cikiyosan yemek saatin gec ise ona gore ayarlama yaparsin.
Ilk 2 haftan boyle gecsin.
Sonraki 2 hafta ise vucutu sasirtmak icin şoklama 2 gun şoklama yapiliyor.
Kalorisi en dusuk seyler sebzeler ve mantar.
Istedigin kadar mantar ye mesela.
Salliyorum tavuklu mantar yemegi salata yogurt 3 dilim ihe ekmek vs gibi.
Ben patlican cok sevdigimden patlican yogurt tahin karisimi.
Tahin kalorisi yuksek ama saglikli yag.
Diyelim ki misafir geldi ya da misafirlige gittin ve abarttin hamur islerini gomdun.
Ertesi gun normal kahvaltini vs yap ama aksami koca bir tencere cacikla kapat. Dengeler korkma yani.
Birden cok siddetli diyet yapma sıkılır zorlanirsin o yuzden asama asama git.
Hatta bence sporu 1 ay sonra ekle.
Burada onemli olan vucudu sasirtmak.
Vucudun da bi hafizasi bi isleyesi var, hemen kendini korumaya aliyor. Istersen 5 gun ac kal yine de kilo veremiyorsun ise yaramiyor.
Ilk etap da beyaz ekmegi hamur islerini kizartmalari ve mumkun oldugu kadar sekeri kes, yine ihenin altin coregi var mesela. Sandivc tarzi seyler yapabilirsin ogun olarak.
Erkek metabolizmasi farkli oldugu icin tam kestiremiyorum o yuzden senin vucut sistemin nasil calisiyor bilemiyorum ama sen farkedersin.
Zorlanirsan bir sey de birak baskasina gec.
Ama erkekler daha kolay kilo veriyor kas oraniniz yuksek. Onemli olan zaten kilo verirken kastan kaybetmemek bu yuzden spor yaptiktan sonra 1 bardak süt filan ic. Kas kaybi olmasin..
1 ay sonra da aralikli oruca gecersin mesela, sporla beraber, yine sonraki ay detokslar eklersin en fazla 4 ay sonra fitsin.