Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Küçük Çocuğa Rukye Yapmanın Doğru Yöntemi

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir buçuk yaşında bir çocuğum var, her gün sabah ve akşam zikirlerini tamamladıktan sonra onun üzerine üflerim, yaptığım şey caiz mi? Küçük çocuklara yapılan rukyenin doğru yöntemi bu şekilde midir?

Allah’a hamd olsun,

Küçük çocuklara yapılan doğru rukye yöntemi, Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’in Hasan ve Hüseyine yaptığı şekildedir: Zira İbn Abbas Radiyallahu anhuma’dan rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem Hasan ve Hüseyin’i sığındırarak şöyle derdi: “Babanız; oğulları İsmail ve İshak’ı bu dua ile sığındırırdı: “Sizi, her şeytan ve haşereden ve her kötü gözden Allah’ın kelimeleriyle sığındırırım” Buhari/3371

Ayrıca çocuklara rukye yaparken Falak ve Nas surelerini okumak ve okurken çocuklarına vücutlarına mesh etmek mustehaptır. Veya sureler avuç içine okunur daha sonra avuç içine az bir tükürükle üflenir ve çocukların vücutlarına sürülür. Veya her iki sure suyun içine okunur daha sonra çocuklar bu suyla yıkanır ve mesh edilir.

Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem kendini ve başkasını bu surelerle sığındırırdı.

Ebu Said el Hudri Radiyallahu anhu şöyle dedi: “Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem; Falak ve Nas sureleri ininceye kadar kendini cinlerden, gözden sığındırırdı. Bu sureler indikten sonra sadece bunlarla rukye yapar ve bunların dışında her şeyi bıraktı.” Tirmizi/2058

Tükürüklü üflemek, Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’in yaptığı bir uygulamadır. Nitekim Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem her iki sureyi okur ve avuç içine tükürerek üflerdi daha sonra mübarek vücudunu mesh ederdi. ne zaman ki Allah’ın peygamberi hastalandı annemiz Aişe Radiyallahu anha bunu O’na yapardı. Böylece küçük çocuklara da bu uygulama yapılabilir.

Aişe Radiyallahu anha’dan rivayet edildiğine göre Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem; yatağına girdiği zaman avuç içine İhlas, Falak ve Nas surelerini okur daha sonra yüzünü ve ulaşabildiği kadar vücudunu mesh ederdi. Aişe Radiyallahu anha şöyle devam etti: Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem hastalandığı zaman aynı uygulamayı kendisine yapmamı emretti. (Buhari/5748)

Sabah ve akşam zikirlerinin rukye niyetiyle başkasına okunmasıyla ilgili bir delil bilmiyoruz. Bu şekilde devam etmemeni tavsiye ediyoruz. Bu konuda sadece Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’den rivayet edilen şekli uygulaman yeterlidir. En güzel metod Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’in metodudur.

En iyisini Allah bilir.
Alıntı.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt