İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar aklıma bir soru takıldı
bir kişi yüzlerce günah işledi ve tövbelerini samimi bir şekilde yaptı sonra ettiği bir cümle yüzünden küfre girdi sonra pişman olup hemen tövbe etti,o yüzlerce günahı tekrar tövbe etmesi gerekirmi ?
Kâfir olan kişi İslam'a girdiğinde geçmiş günahları silinir. Fakat sorunuzdaki hal üzere yâni müslüman iken işlediği haram ve günahlardan ötürü tevbe edttikten sonra tekrar küfre giren kişi, tekrar tevbe etmesinden dolayı (küfre giren kişi keffaret olarak iman tazelemesi -kelime-i şehadet getirerek yeniden dine girmesi gereken durum veya tevbe etmesi gereken durum olabilir. Girdiği küfre göre hareket eder.) dinden çıkarmayan bir durum ise önceki günahlarının tevbeleri ibtal olmaz. Hal böyle olsa da tevbesinin kabulundan emin olmadığından bir daha aynı haram ve günahlardan sakınmakla birlikte, kişi her fırsatta geçmişte işlediği haram ve günahlarından Allah'a sığınıp tevbe etmelidir.
Selamualeykum ahiler Bir meselede hakkında küfre sapınca daha sonra hatayı anlayıp tevbe etmek imanı getirir mi? yoksa tevbe etmekte boş mu ? örneğin ALLAH Resulu s.a.v döneminde salebe nin durumu hatasını anladıktan sonra bile ALLAH Resulu s.a.v ve dört halife onun zekatını kabul etmediler...
MURTED Murted; geri dönmek, geriyi istemek, eski haline dönmek anlamındaki "irtidâd" masdarının fâil ismidir, yani irtidad eden kimse demektir. Istılahta ise, müslüman olduktan sonra, İslâm'dan dönüp başka bir dine giren veya dinsizliği tercih eden kimseler için kullanılan bir akaid terimidir...
Selamun Aleykum ve rahmetullah. Nisa 140 ayeti gereğince kufre rıza küfürdür. ben haber izlerken, yolda gezerken, iş yerinde yaşadığımız yer darul harb olunca hayatmn her yerinde bunla karşılaşıyorum. internetten izlediğimiz videolarda haberlerde vb. küfür amelı gördüğümüzde ne yapmamız gerekir...
selamün aleyküm bir arkadaşım kendini küfre düşürecek bir söz söyledi bende yapı olarak çok çabuk parlayan bir insanım elimde olmadan, sonrasındada çabuk sakinleşen bir insanım. arkadaşıma kızdım kızarkende bu sefer ben küfre düşecek bir söz söyledim elimde olmadan çok pişmanım niyetimde yoktu...