Kur'an Hayatımızın Neresinde

G Çevrimdışı

ginger

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Sadece bir merak...Evet Kur'an hayatımızda kaçinci sırada? Günde kaç sayfa Kur'an-ı Kerim okuyoruz , meal veya tefsir okuyabiliyor muyuz ??

Bu açıklıkta olan Kur'an insanlar daha iyi anlasınlar diye azar azar indirilmiş ve ALLAH'ın Elçisi onu insanlara ağır ağır okumuştur (isra 17). Şimdi aslında mevzu baska , bu aralar tv ekranlarında seyreden kardeslerim vardır , başörtüsüyle alakalı bazı olaylar oluyor , biri çıkıyor başörtüsü futurattır diyor tabi bunu daha onceden solemiş şimdi farz olduğunu soyluyor , biri çıkmiş kemalci olduğunu soyleyen biri ,kuranda başörtüsü geçmediğini , o sadece imam humeyninin , çıkarmiş oldıuğu birşeydir diyo ve ayeti inkar ediyo , bu bir vekil şeytanın vekilidir bunu diyen kişi , sahih bir hadis var tüm kardeslerim bilir , bir kişi sabah evinden müslüman olarak çıkacak aksam kafir olarak evine gelecek , sabah müslüman olduğunu soyleyip çıkıyor 60 milyonun gözüne baka , baka ayeti inkar edip küfre giriyor KAFİR oluyor ve bizide küfrüne şahid ediyor , gerçi yarın ahiret gününde küfre girdiğine dair seve seve şahitlik yaparız sonuç itibariyle kardeslerim bizler mealde okumuyoruz sanırım tefsirde , çunkü sokaktaki kadınlarından bundan haberi yok , nur süresi , ahzab süresini okuyan bir hanım sanırım şuanda sokaklarda gezen hanımlar gibi gezenmez...

Rabbim ıslah eylesin cümlemizi

Alıntı..

Bir abimizin yazısı...

deli Çevrimdışı

deli

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Allah razı olsun gingin abla... senin de değindiğin gibi konuyla alakalı tek derdimiz bacılarımızın tesettür takıp takmaması değil, taktıkları tesettürlerini islamın emir ve ölçüleri doğrultusunda takıp takmamaları çok daha önemli. her geçen sakallıyı hacı zanneden zihniyet, her gördükleri tesettürlüyü de islamdan zannediyor. halbuki örtünmedeki asıl islami maksatın iffetleri korumak ve erkeklerin bakışlarından sakındırmak olduğunu bilmemize rağmen, erkeği cezbedici bir moda şeklinde islami giyim olarak adlandırılan örtünme şekilleri de çıktı başımıza... inşaAllah bu konularda daha fazla hassasiyet gösterip çevremizdekileri uyarmakta fayda var. Rabbim bizlere tevhidi müslümanlar gibi inanıp müslümanca yaşayabilmeyi nasib etsin inşaAllah... :hacıdede

G Çevrimdışı

ginger

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
amin deli amin...

anlamak lazım derınden...başörtumuzu nıye taktığımızı bılmek gerekıyor...

bı şey anlatayım dun yaşadım...o kadar buyuk hazla heyacanla gıttımkı dun akşam eyupsultana...sırf kuran dınlemek ıçın sırf orda o hazla namazımı cemaatle kılabılmek ıçın ızmıtten kalkıp gıttım...ve gıdınce hanı bı konuda yıkılırya ınsan o anda şu bına başımdan aşağıya yıkılmış gıbı hıssettım derız...işte oyle oldum...hayal kırıklığına uğradım...camıye yaklaştığımızda mehter takımının seslerı sankı bı konser var havası sankı bır kıraz şenlıklerı gıbı kadırga şenlıklerı var gıbı...etrafı kalabalık...ve bırden gokyuzu aydınlandı...nıyemı kardeşlerim...soyleyım...duğun yerı duğun havası gıbı havaifişekler patlamaya başladı...ve herkesın kafası yukarda aynı anda nerden geldığını bılmedığım bır ses...o seste kuranı kerımı okuyordu bı hocamız...ama kımse onu dınlemıyordu...çunku ordakıler anladım kı şenlığe gelmışler...ordakıler anladım kı gosterışe gelmışler...Ordakıler....oyyyy oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :crycry

tabı benım o heyecanım benım o anlatamadığım içimdeki hıssım gum dıye sondu.......................... :crycry

Rabbım ıslah etsın...Rabbım hakkımızda hayırlısını versın...nefsımızden alı koysun bızlerı...nefsımızı sevındırmeyı bırakalım artık........................................................................

ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
ne üzücü.....dualarına canı gönülden..amin diyorum

deli Çevrimdışı

deli

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
bizler adam akıllı islamı yaşayıpta, yaşadığımız islamı da anlatmadıkça bu tür örneklerle daha çok karşılaşırız... mum dibini aydınlatır derler. bizler daha kendimizi aydınlatmaktan aciz, mum kadar bilem işe yaramışlığımız yokken islamın güneşi, herkesin aydınlatıcısı rasulün (sav) yoluna baş koyduğumuzu iddia ediyoruz... bu iddialar amele de dönüşmeyince kendi yağımızda kavrulup durmuş oluyoruz... :üzgünüm

G Çevrimdışı

ginger

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ewet ahi haklısın...once kendımızden başlamamız gerekıyor...nefsımız bıze o kadar çok yol gosterıyorkı bızler nefsımızın dedığını yapmasak bıle bı ıkı sefer sonunda alışkanlık halıne getırıyor ve bunu yapmamızda haklıymışız gıbı konuşup duruyoruz...aslında işin ozunde yaptığımız iş yanlışa gıden bı iştır...

bu şuna benzıyo...evınde sıcacık yatağında oturan kışının net karşısına gelınce dınımızden namazlarımızdan bızlere akıl fıkır vermesıne benzıyo...

Rabbım ıslah etsın cumlemızı...

hayalet Çevrimdışı

hayalet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
:ahim canlar siz merak etmeyin elbet dunyanin degisik yerlerinde burada okuduklari ogrendikleri sayesinde buyuk degisiklik gosterenler de vardir