Kuranmeali.org Sitesinin Yaptığı Tahrif

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah aşkına, fatiha suresi 5. ayetteki نَسْتَعِينُ (nestainu) sözcüğünü nasıl tahrif etmişler. Milleti illa muşrik yapacaklar. İyyake na'budu ve iyyake nesta'in = Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Ama(Allah'a sığınırım) yazdıkları şey aynen şöyle :

5.
nestaînu : istiane (mürşidimizin kim olduğunu öğrenmek için özel yardım) isteriz

Link : http://www.kuranmeali.org/1/fatiha_suresi/5.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Son düzenleme:
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
İskender Ali Mihrin sitesi (veya bağlantılı)

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Allah aşkına, fatiha suresi 5. ayetteki نَسْتَعِينُ (nestainu) sözcüğünü nasıl tahrif etmişler. Milleti illa muşrik yapacaklar. İyyake na'budu ve iyyake nesta'in = Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardın dileriz.

5.
nestaînu : istiane (mürşidimizin kim olduğunu öğrenmek için özel yardım) isteriz

Link : http://www.kuranmeali.org/1/fatiha_suresi/5.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

evrenesoğlu kafirinin sitesi :

1vMjAY.jpg

ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
bu tür insanlar okadar çokki ben hakkı islamı temsil ediyorum diyorlar ..müslümanlar adeta beyin tutulması yaşıyor...çok bilgi kirlilği var ....zamanında Alimlerin bile uzlaşamadığı ihtilaf ettiği konular ısıtılıp ısıtılıp asırlar sonra bile gündem ediliyor sırf müslümünlar safları sıkıştırmasın diye fitne tohumu ekiyorlar.... islamı yeni öğrenen gençler için hem üzülüyorum bu bataklıklara saplanmamak için çok gayret etmeleri lazım hemde bunu başarırlarsa sağlam gençler olacaklar diyede sevinmekteyim... Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...şuan kor bir ateşi tutmaktayız...sağlam kaynaklara sarılmak gerekir bizde hocacılık şeyhcilik yok ...o söylediyse doğrudur diyebilecek bir lüksümüz yok çünkü bizim ahiretimizi ilgilendiriyor onun için araştırmadan kitap karıştırmadan islam öğrenilmez ...en güvendiğiniz insan bile insandır nihayetinde onun için gençler sorgulamalı araştırmalıdırlar

mefhum Çevrimdışı

mefhum

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kuran Meali sitelerine bakıyorum.. Özellikle kelime mealli olanlara. Fakat mâkul bir site bulamadım. Bizim kardeşler bir site yaptılarda arama motorlarında mı çıkmıyor.. Yoksa ben mi dikkat edemedim? Bildiğiniz güzel bir site var mı?
Çoğu zaman şu sahte peygamber dedikleri kişinin sitesine bakma zaruriyeti hasıl oluyor.. Kelime meallerinde bir sıkıntı görmese de insan bakmaya utanıyor..

عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

İslam-TR Üyesi
İngilizce olarak quran.com ve sunnah.com var. Sayfalaırn layoutu ve dezaynı da çok güzel verdikleri servisin yanında - temiz, basit ve kullanışlı. Aynısı (veya benzeri) Türkçe olarak da yapılsa çok iyi olur, hem Kur'an için hem de hadisler için.

عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

İslam-TR Üyesi
O halde önce bir ingilizce öğrenelim. Sonra Kuran meallerine bakarız : ).

Yok kastim o değildi. Zaten genellikle bu gibi sayfalara alıntılamak için ihtiyaç oluyor, izleyici kitle-muhatab Türk ise yine Türkçe lazım olacaktır.

ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah aşkına, fatiha suresi 5. ayetteki نَسْتَعِينُ (nestainu) sözcüğünü nasıl tahrif etmişler. Milleti illa muşrik yapacaklar. İyyake na'budu ve iyyake nesta'in = Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

5.

sitenin yaptığı şey türkiyedeki bütün mealleri mukayese etmeyi sağlaması. bende bu siteyi çok kullanıyorum. benim en çok tercih ettiğim meal ibni kesir tefsirinden alınmış mealdir. yaşar nurininde i... iskenderinde fetöcü lerinde mellerini yayınlamaktan geri durmuyorlar. bu meal sitesi hayırlı bir iş gibi dursa da çok sıkıntılı. ifsadoğlunun peşine takılıp kayanları birebir müşahede ediyoruz yıllar içinde

mefhum Çevrimdışı

mefhum

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Rahmetli Timurtaş hocanın dediği gibi necaset suyu ile abdest alınmaz.. Bu adamların sitesi ile de din öğrenilmez.. Mecburiyet diye bakıyoruz. Aslında usule, nizama uygun 6-7 mealle bir site açılsa, bunlardaki gibi arapçaları türkçe okunuşları ile değilde orjinal metin kelimeleri ile yazılsa birde kelime kelime meal yazılan yerde o kelimeye tıklandığında o kelimenin diğer mânaları verilse, üstüne ayetlerin üzerine tıklandığında ayrıyeten tefsirinden ziyade bu âyetle alakalı hadis ve âyetler, iniş sebebi ve tarihi gibi konuların yazıldığı küçük bir sayfa belirse.. ne güzel olur çokmu şey istiyorum.. : )

mefhum Çevrimdışı

mefhum

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Böyle bir meal sitesi yapsaydınız hangi mealleri alırdınız? Kelime tercümesi için hangi kaynağı veya meali tercih ederdiniz?

El_nino Çevrimdışı

El_nino

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bu İskender Evrenesoğlu meselesi uzun zamandır benim de gündemimdeydi. Bu müfside karşı ne yapabilirim diye uzun zaman düşündüm. Sonra onun muadili herkesin kabul edeceği mealleri barındıran bir site yapma fikri doğdu. Biraz araştırmayla gerekli dokümanları bulup siteyi yaptım.
www.kuranmeali.net bir süre sonra bu sitenin gücünün yeterli olamadığı ortaya çıktı. Sonra kodları www.namazzamani.net/kuranmeali sitesinin içine yüklemeye karar verdim. Buradaki kodlar daha iyi sonuç verdi. Ama bu da yeterli olmadı.

Çünkü karşımızda bir şirket ve tüm kaynaklarını buna ayırmış. Ciddi sayıda insan duruyordu. Bunu aşmak için bu kodlardan dağıtılabilecek scriptler yazdık. (http://www.kurantefsiri.net ) Bunları belli koşullar karşılığında dağıtmaya başladık. Amacımız ana birkaç siteye destek sağlayıp bu konuda İskenderin sitelerini gerilere düşürmekti. Gelinen noktada sitemiz birçok aramada ilk sayfalara tırmandı. Ama bu tırmanış bu adamları tehdit eder bir duruma ulaşmadı.

Eğer bu konuyu dert edinen ve ciddi manada çalışmak, bir şeyler yapmak isteyen olursa uğraşalım derim. Bu bahsi geçen sitelerden bana ulaşabilirsiniz.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bir zaman bır yerde olan bır sahısla ınternet ortamında gorusmustum.Bana bu yoldan cıkmıs kendını bırseyler ılan eden adamı dınledıgını ve ona ınandıgını soyledı.Biraz bırseyler anlattım lakın putuna dokunmus olacagım kı bırsey yazmadı.İnsaaallah bu ınanısdan vazgecmıstır.
Aslında bu bır tehlıke kardesler.
Itıkadı bozuk adamların %90 ı bırılerını ve kendılerını mehdı ılan etmeye basladılar kı taa 90 dan bu yana da devam etmekte.

Calısmalarınıda buna gore yapmaktadırlar.ALakaları olmadıkları gıbı basta ıyı olanlar bu sebebden dolayı apacık sapıklıga dahı dustuler.
Adam bana ayet ınıyor dıyor boyle bırsey olurmu yaw.

Sofisine sorsan efendısı asagı gavsı yukarı yahu boyle dın mı olur yaw.
Madem mehdıler Neden tum kafıre karsı duracakları yerde kafırle beraber muslumanlara zulm edıyorlar.

Kısaca ALLAH zulcelal Bu tarz bır sapıklıga dusmekten Tum dın kardeslerımı muhafaza eylesın.
Mehdı geldıyse eger umuyorum kı su an cıhad meydanlarında kafırlerı nasıl yok edıp İSlamı nasıl hakım kılarım dusuncesınde amelındedır.
ALLAH zulcelal bızlere gostersın ve eger olacaksa bızı de onunla bırlıkte tek safta eylesın amin.