Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kürtler Ve Islamiyet

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türküm ama Müslüman kürtleri destekliyorum.Gerçekten tc kürtlerin köylerini boşalttı.Ama bu yüzden pkk gibi marksist ateist komünist bir örgütü destekleyen kürtleri desteklemiyorum.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu emperyalizmin bir oyunudur.
Toplumları değişik alanlarda bölerek bütünlüklerini bozmak.
Türk- kürt, sağ- sol , fenerli - galatasaraylı, köylü - şehirli, fakir- zengin, doğulu- batılı, beyaz- zenci , şişman- şişman olmayan... uzar da uzar,

hep birilerini diğerlerinden daha üstün olduklarına inandıran. Üstün olduklarına inananlar havalara girer, diğer taraf ise eziklik hissine itilir.

Tek bir grup yoktur.
Mesela Fenerli isen kimse türkmsün kürtmüsün diye bakmaz. Fenerli isen diğer takımlardan daha üstün olduğun hissine kapılırsın.
ya da fakir, veya kilolu veya zenci olmanın bi önemi yoktur. Fenerli isen olay bitmiştir. Ya da GS veya BJK.

Bu sınıflandırmalar sayılamayacak kadar çoktur.



Sınır kapısından geçip suriyeye geçtiğinizde artık sınırın öbür tarafı Türk olmadığından önemi yoktur bizim için. Çünki onlar araptır ve bizi 1. Dünya savaşında satmışlardır. ( ne yazıkki etrafımdaki insalara filistin, ırak, suriye, mısır .... dediğimde ilk duyduğum cümle hep bu oluyor. )
Ne yazık ki güneydoğu için de durum bu olmuştur.


Tunus, Mısır ,Libya, Flistin, Suriyede ki arapların başına gelenlere müslüman olduklarından dolayı tepki vermemiz gerekir iken, Türk olmadıkları için ( belki de arap dedeleri oldukları için ) tepkisiz kalmak dinimize tamamen ters değilmidir. Televizyonda ya da internette LA İLAHE İLLALLAH diye başlayan , İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN diye haykıranları görüp te , ( velev ki 1. dünya savaşında 3 nesil öncesi dedeleri her ne yaptıysa yapsın ) (Onlar ALLAH CC adıyla haykırırlarken ) sırf araplar diye burun kıvırmanın vebalini nasıl çekeceğiz.....


Eğer müslüman isek biz tek bir milletiz. Kelimei şehadet ile tüm ayrılıklarımız kalkmıştır. Aksini yapan herkimse islama muhalefet etmiş olmaz mı??

Eğer islama göre hareket etmeyecekseniz o zaman aşağıdaki videoya göre hareket edersiniz.
Zira ya müslümanız, ya da müslüman değiliz.



11 Eylül sonrası yaptığı açıklama



YA BİZİMLESİNİZ. YA DA ONLARLA BERABERSİNİZ








Müslüman isek milliyetçilik denen zilletten kurtulmamız gerekir. Bu tuzaklara düşmeyelim.
Şuculuk buculuk islamda yoktur.


“Şüphesiz sizin bu ÜMMETİNİZ TEK BIR ÜMMETTİR. Ben de sizin Rabbinizim. 0 halde bana ibadet edin.” (Enbiya Suresi 21/92)
KİYAMETE KADAR MÜSLÜMANLAR TEK ÜMMETTİRLER.
 
M Çevrimdışı

mehmetkiya

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Güneydoğu'da yetişmiş biri olarak yazayım madem öyle bir istek var.

Ne "İslamiyet ve Kürtler" diye bir başlık açılıp Kürtler ile İslamiyeti her zaman bir bütünmüş gibi ele almak doğrudur; ne de Kürtler ile İslamiyeti birbirinden ayırmak doğrudur. Zaten konuyu açan kardeşin giriş cümlesinde bulunan "Kürtler mevzu bahis olduğu zaman hep menfi yönler nazara alınıyor" ifadesi son derece yanlış. Bunu böyle düşünenler var elbet. Ama onlar zaten burada değiller. Tüm Kürtleri böyle düşünen kesim çok az. Fakat dediğim gibi, sırf eskiden güzel davranışlar sergileyen Kürtler oldu diye (sanki bugün yok) Kürtlerin hepsini sevecen göstermenin lüzumu yoktur.

Bence hiç gerek yok böyle konulara. Bence ırktan bahsetmenin hiç lüzumu yok.

Siyaset çok farklı bir şeydir. İdris-i Bitlisi'ye Yavuz Sultan Selim'in Kürdistan bölgesinin kontrolünü vermesi örneği verilmiş. O dönemde yaşamış Kürt Şeref-Han da önce Osmanlı'nın yanında olmuş sonra Safevi tarafına geçmiştir. Her ikisi de bu gün Kürtler hakkında bir görüş edinmek için geçerli bir örnek değildir.

Şimdi Şeref-Han'a bakıp, en yakın arkadaşlarımdan birisine Kürt diye farklı gözle mi bakmalıyım? Hem de o güzel İslami çizgisine rağmen.. Ya da İdris-i Bitlisi'ye bakıp bugün ırk peşinde koşan Kürtlere karşı sevgi mi beslemeliyim?

Ya da bugün Mustafa Kemal'in ya da bir başka Türk'ün İslam'a karşı davranışlarını örnek gösterip, bunu söylemenin Müslüman olmaya yettiğini sanan, bir Türk'ün İslam'a aykırı davranışının Kürt'lerin İslam'ı daha iyi yaşadığını gösterdiğini ima etmeye çalışan insanlara mı kanmalıyım yoksa bir kaç Müslüman Türk'e bakıp tüm Türk'leri dindar mı saymalıyım?

Tüm bakış açıları saçma, ve IRKÇIDIR. Bir Müslüman'ın ırk ile ilgisi olmamalı. Bugün Osmanlı Devleti'nin gayri müslimlerle savaşması beni yüceltir mi? Eğer öyle bir şey olsaydı bir Arap olarak dünyaya gelen Peygamberimizden (asm) ötürü Arap'ların hizmetinde olmalıydık.

Ve yine ilave etmek isterim ki: Türkiye'nin kuruluşundan günümüze, Türkiye'yi dinden uzaklaştırmaya çalışan çoğunluğu Türk bir sürü yönetici takımı geldi geçti ülkeden. Bugün bir çoğu hapiste. Bizim gördüğümüz bu olmalı. Ama aynı zamanda gördüğümüz bu olurken, sırf Kürtlük için mücadele ediyor diye, İslamiyeti içlerinden atmaya çalışan Pkk ve taifesinin gizliden ya da açıktan, doğrudan ya da dolaylı şekilde destekçisi olmamalıyız.
Sırf IRK gibi basit, fakat bir o kadar da şeytan tuzağı olan bir tuzağa düşüp de İslamiyeti öldürmeye çalışan taifenin gücünü artırmaya yönelik davranışta bulunmamalıyız. Türk ya da Kürt olmasının önemi yok. Dün Ergenekonculardı İslamı bitirmeye çalışan (bugün hala çalışıyor ama güçleri, etkisi azaldı); bugün ise bir halk üzerinde etkili olan bir Pkk ve taifesi gerçeği var. Dikkat etmek gerek.

muhammet87 nickli kardeşimin yazdığı yazıya da küçük bir cevap vereyim. Fethullah Gülen Mustafa Kemal'i övmez. Övdüğü oldu ise de (ben görmedim) farklı bir amaç iledir. Sevdiğimden ya da savunduğumdan söylemiyorum. Sadece iftira olur eğer doğru değilse.

https://www.islam-tr.org/serbest-kursu/42486-irkcilar-bizden-degildir.htmlbu linki daha önce okumuşsunuzdur muhtemelen. Tekrar okumak faydalı olacaktır hepimiz için. Özellikle şu hadis hiçbir kaçış bulunamayacak kadar açıktır: Vesîle bin el Eskâ (r.a) anlatıyor: "Ben, 'Yâ Rasûlalallah! Adamın kendi kavmine bir zulüm üzerine yardım etmesi asabiyetten (ırkçılıktan) mıdır)' diye sordum. Hz. Peygamber (s.a.s): "Evet" buyurdu." (İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949; Ebû Dâvud, Edeb 121, hadis no: 5119; Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160)


Selamun Aleykum
 
Üst Ana Sayfa Alt