Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Lazkiye Türkmen Dağı Bölgesinde Son Durum

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
iran rafizi cumhuriyeti büyük bir askeri birlik yollamış,bu gücü arkasına alan esed subayları ve ordusu sünni türkmen bacılara tecavüz edip sokaklarda çıplak dolaştırıyorlar.Lanet olsun.

not: haber kaynağı: twitter ,umarımki haber yalandır eğer doğruysa vay halimize.
 
A Çevrimdışı

ahmet ömer

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bilgi alabileceğimiz kaynak varsa twitter vesaire paylaşın Allah rızası için
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu konuda sadece bu kadar bilgi bulabildim(umarım haberin yalan olmasını temenni ediyorum).Ama genel olarak suriye haberleri takip etmek istiyorsan sen akhi, kaynaklar verebilirim.
 
F Çevrimdışı

furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İran'dan Türkmen Dağı'na katliam yığınağı!
Son günlerde Esed rejiminin Türkmen Dağı'nda ki yığınağı ve hakim tepelere yaptığı yığınakta Iraklı Şiiler aktif rol oynuyor.

iran-dan-turkmen-dagi-na-katliam-yiginagi-.jpg




Son günlerde Esed rejiminin Türkmen Dağı'ndaki yığınağı ve hakim tepelere yaptığı yığınakta Iraklı Şiiler aktif rol oynuyor. Geçtiğimiz günlerde Salma'da başlayan operasyonla Durin'i ele geçiren Esed rejimi İdlib yolunu emniyete almak maksadıyla Türkmen Dağı'na saldırıyor. Türkiye'nin İran destekli Şii militanları destekleyen Irak hükümetine askeri yardım gönderdiği sırada Türkmen Dağı'na İran destekli Iraklı Şii örgüt Zülfikar Tugayı'nın yığınak yapması dikkat çekti.

YIĞINAK DEVAM EDİYOR

Esed rejiminin Acısu bölgesindeki yığınağı iki gündür devam ediyor. On birinci gününe ulaşan Esed rejiminin Iraklı ve İranlı milislerle Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik başlattığı askeri harekatta sınır boyuna 70 metre mesafede mevzi kazmaya devam ettiği ve İran destekli Şii Zülfikar Tugayı'na bağlı 2 bin kişinin bölgeye sevkedildiği anlaşıldı.

ŞAM'dan LAZKİYE'ye

Irak'lı Şiilerden oluşturulan ve Esed için savaşan Ebu Fadl Abbas Tuagyları'ndan ayrılarak kurulan Zülfikar Tugayları'nın 13 Ocak'ta Şam'dan ayrılarak önce Lazkiye'ye geldiği, burada Durin'e ilerleyerek çatışmalara katıldığı belirtildi. Durin'deki çatışmalardan sonra ise İran destekli Zülfikar Tugayları'ndan 2 bin kişinin Keseb üzerinden Acısu'ya sevkedildiği grubun sözcüsü Ahmed Hassan tarafından açıklandı.



z1.jpg


Iraklı Şiilerden oluşturulan ve İran'ın finanse ettiği grubun lideri olan Ebu Şahed ve militanları Acısu bölgesinde konuşlandı.

z4.jpg


Bölgeye yığınak yapan Esed militanları ve İran destekli Şii Zülfikar Tugayı Türkmen Dağı bölgesine yığınak yaparken Esed yanlısı El Manar da bölgeden yayın yapıyordu

ac%20manar.jpg


Militanlar ise Türkiye sınırına paralel şekilde mevzi kazıp yığınak yaparken çektikleri fotoğrafları kişisel hesaplarından yayınlıyordu.

ac.jpg


TÜRKMENLER ZORDA



3 bin askerle Türkmen Dağı’na saldıran ordu, ağır top ve tank atışlarının yanı sıra helikopter ve uçaklarla da Türkmen mevzilerini bombalıyor. Şam rejimi, Durin bölgesinden Murtlu tepesini alarak Acısu vadisi üzerinden Bayırbucak bölgesine saldırmaya başladı. Suriyeli askerler ile İranlı ve Iraklı milislerin Türk sınırına 70 metre yakına mevzi kazdığı ve bölgeye tank birlikleri yöneltildiği gelen haberler arasında. Türkmen Dağı bölgesinde savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı’nın Komutanı Ömer Abdullah, cephanenin tükendiğini
belirtirken, Türkmen milislerin diğer muhalif gruplardan borç mermi almaya başladığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE COBAR'DA KATLİAM YAPMIŞLARDI
Zülfikar Tugayı adını taşıyan İran destekli Esed çetesi daha önce Şam'daki operasyonlara katılmış ve Cobar semtindeki rejim saldırıları sırasında katliam yapmışlardı. Öldürdükleri sivil ve muhaliflerin başında "Ya Zeyneb!" sloganları atan cani örgüt şimdi de Türkmen Dağı'nda
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
iran rafizi cumhuriyeti afganistan'dan 4000 şii militanı 500 dolar maaşla getirip bayırbucak türkmen bölgesini işgal için takviye kuvvet olarak esed köpek ordusuna kattı.
 
S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Yanlarındakileri doğrulamak üzere olanlara Allah tarafından bir Kitap gelince -ki önceden kâfirlere karşı yardım isteyip duruyorlardı- işte o tanıdıkları kendilerine gelince inkâr ettiler. Allah'ın lâneti kâfirler üzerine olsun! (Bakara Sûresi, 89)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
subhanallah rafizi iranlı komutanların emriyle türkmen bölgesine gözetleme kuleleri inşa ediliyor çünkü büyük bir katliam hazırlığı var burada.Dışarıdan gelebilecek müdahalelere karşı önlem alıyor rafiziler.

kaynak:twitter
 
halidvelid Çevrimdışı

halidvelid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Lazkiye ormanlık bir bölge, öyle rejim istediği gibi at oynatamaz.. Mücahidlere bol dua edelim.. Müslim abimizin önderliğinde ciddi bir mukavemet göstereceklerdir.

İran bölgede çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Eğer ehli sünnet bu zor günlerin üstesinden gelebilirse İran' açısından işler tersine dönebilir.

Suud, M. kardeşler ve Türkiye'ye cephe almasının bedelini ağır ödedi (uluslararası ilişkiler açısından). Kendi krallığının tehlikeye gireceği korkusuyla, Mısır'da sisi'yi yemen de de Islah hareketine karşı Salih'in ekibini destekledi. Husilerin yükselişini ise tahmin edemedi. İran destekli Husiler ülkenin bir çok bölgesini kontrol edince nasıl bir hata yaptıklarının farkına vardılar ama onlar için de geri sayım başladı..

Ebu Maria al-Kahtani'nin son açıklamalarını bir yere not edelim, Ceyşül İslam cemaatinin suriyenin bir çok bölgesine yayıldığını da not edelim.

Allah (c.c.)'in dinine zalimler vasıtasıyla da yardım edebileceğini unutmayalım ve süprizlere hazır olalım..

Ulus devlet mantığına göre Türkiye, Suud ve Qatar ekseni (istemeseler bile) büyük düşmana (şii eksen) karşı kerhen mücahidlerden yana olmak zorunda. Ağır silahlar mücahidlerin eline geçtiği an (Handarat'ın alınması gibi..), esen rüzgarın tersine dönme ihtimali kuvvetle muhtemel.

Burada Ahraruşşam ve Nusra gibi suriye cihadının en temiz ve dış etkilerden en uzak hareketlerinin, bu süreci iyi analiz edip, ehli sünneti iktidara taşımak için gece gündüz karıncalar gibi çalışmaları gerekiyor (hazırlık yaptıklarına eminim biznillah).
 
S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Çanakkalede harp olduğu zaman dağlardaki eşkiyalar eşkiyalığı bırakıp, İslamı savunmaya gitmişler. Doğu veya İç Anadolu bölgesinden bir eşkiya askerlere haber yolluyor "Ben çanakkaleye gideceğim müsade edin, sağ dönersem tutuklarsınız" diye. Ne oldu bu ümmete? Nasıl bir asimilasyına marus kaldık? Nasıl bu haberler duyunca fırlayıp gidemiyoruz kardeşlerimizin yanına? Vallahi şaşıyorum, bilişyorum ki Hakk Teala katında mücahid kardeşlerimiz bizlerden şikayetci olacaklar. Allah Teala en yakın zamanda kalplerimize Şam'ın istikametini göstersin, Şam'ın kapılarını bizlere açsın İnşeallah. Amin.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
Ahraruşşam, lazkiye duriin tepesi operasyonundan görüntüler, rejim güçlerini tank ile vuruyorlar.


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tank ile vuranlar rejim güçlerimi? Tekbir getiriyorlar bunlar? Şiî milisler mi?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Üst Ana Sayfa Alt