Bütün suç ve ihaleyi RTE yıkmak ve işin içinden çıkmak kolaylığından kurtulmamız lazım.Tayyib geldiğinden beri bar ve pavyonlar çoğalmış,bunu tayyib açmadı ama onun dönemindeki rahatlamadan dolayı açıldı(Tayyibi savunuyorum sanılmasın ama başka bir noktadan meseleye bakalım)madem her şeyi ona yükleyip ,görevimizi yaptık sanıyoruz ,sormazlarmı adama.Tüm bu fuhuşat ve münker yerler çoğalırken,müslümanalr ne yapıyordu?şu bir gerçekki,rahatlama olmuşsa bizler açısındanda oldu,eskisi gibi ciddi bir baskı olmadı,peki barlar aılırken neden bizlerde emri bil maruf yerlerini açmadık?Nassın olduğu yerde kimseyi tanımam diyorsun,nass kafirler çalışırken,müslümanın oturmasını ve sürekli şikayet edip ağlamasınımı emrediyor?bu ağlayan ve sürekli şikayet edip eleştiren ruh halinden kurtulamadık gitti..
Birileri elimizdenmi tuttuda hakkı dile getiremedik?dediğin sokaklara gidip hiç irşad ettinmi?bir polis fiskesini göze alamıyanlar işi konuşmaya gelince nede mahir oluyorlar?Ne güzel işte mescid açılmış,de hadi çalışıp gençleri,öğrencileri o mescide toplayacak kadrolarımız olsun,çalışmamız olsun,eğer o gençleri o mescidlere doldurmasak tabiki ilerde pavyonda açacaklar ,kerhanede açacaklar,sonra neymiş,tayyib açmış..hayır efendim,biz işimizi yapmadığımız için açılıyor.Okullarda seçmel din dersleri oluyor,halkı oralrara teşvik için bizler burada çalıştık ve broşürler dağıttık,de hadi sizde çalışın ve ev ev gezinde çocuklar dinini öğrensin.madem tağutun okulu deyip alternatif bir çalışman yok,bari o okuldaki iyi olanından istifade edelim.yahu açılsa bir dert açılmasa bir dert.uyanıksak,zekiysek şartlardan istifade edip biz o iyiyi mükemmele çevirebiliriz.Din öğretmeni olan bir arkadaşım var,şuan ders veriyor okullarda..abecan bir ara sınıfa gel,bak,marşlar söylüyoruz diyor,adam eğitiyor ve öyle bir metodla anlatıyorki öğrenciler ona hayran,onları ders halkalarına bile getiriyor...
sürekli şükayet ve yüksek laflarla bir icraat olmuyor..hemen bana tayyibide savunuyorsun demiyesin,biraz artık kişileri konuşmaktansa iş yapalım,craat yapalım,boşlukları doldurlım.eğlence yerleri açılıyorsa,islam yerleri açılınca elindenmi tutan var,usulüne göre yap,şartları zorla,sende yaparsın..ama desenki ben yer açıp tüfek omza yerler açacam ama izin vermiyorlar,tabiki vermezler,burası islam devletimi?çalışalımda olsun,ama taş koymakla,ağlamakla,sürekli şikayet ve beğenmemekle olmaz..