İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mağara deyip geçmeyin için de iki orman bir nehir ve hatta bulutlar bile bulunmakta Vietnam Son Doong mağarası : Resimleri hepsi de mağaranın içinden çekilme dış mekan ya da giriş değil .
Peygamberimizin kaldığı mağara kapatıldı Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav), Uhud Savaşı sırasında yaralandıktan sonra girdiği ve tedavi olduğu mağaranın girişine beton dökülerek kapatıldı.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden umre ve hac için gelen Müslümanlar, Uhud'da Peygamberimizin sığındığı mağarayı ibret amacıyla geziyordu. Suudi yönetimi, ziyarete gelenlerin kayarak düşmesi sonucu büyük yaralanmaların yaşandığı ve buranın kutsallaştırılarak şirke yol açtığı gibi gerekçelerle mağarayı kapattığı konuşuluyor.
Aklıma ister istemez yecüc mecüc geldi .... yer altında yaşam ....
Kapadokya'nın yeraltı şehirleri ilginç olduğu kadar bölgedeki yaşam ile ilgili en önemli ipuçlarının bulunduğu yerlerdir. Kapadokya bölgesinde yüzlerce yeraltı şehri bulunsa da birbirlerine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri gerek Ihlara yolu üzerinde bulunmaları gerekse iyi korunmuş ve restore edilmiş olmaları nedeniyle ön plana çıkmaktadırlar. Çok detaylı tarihi bilgiler vermek istemiyorum ama basitçe anlatmak gerekirse yeraltı şehirlerinin yapılmasının temel amacı savunmadır. Yeraltı şehirlerinin yapımına milattan önce Hitit ve Frig uygarlığı döneminde başlandığı ve onuncu yüzyıla kadar kullanılmaya devam ettiği düşünülürse 1500 yıldan fazla süre boyunca yeraltı şehirleri çeşitli amaçlarla kullanılmış ve kazılarak genişletilmiştir. Özellikle Bizans imparatorluğu döneminde Müslüman Arap devletlerinin sınırlarını Hıristiyanlığın önemli bir merkezi olan Kapadokya bölgesine kadar genişletmesi bölgeye yapılan saldırıların yoğunlaşmasına neden olmuştur. Yeraltı şehirleri bölgede yaşayan halkı geçici olarak bu saldırılardan korumak için kullanılmıştır. Örneğin yapılan çalışmalar neticesinde Derinkuyu yeraltı şehrinin 2.5 kilometrekare alana sahip, 18-20 katlı ve 100 metreden fazla derinlikte, 52 havalandırma bacası olan, tünellerle bağlı yüzlerce odası bulunan ve 20.000 kişinin yaşayabileceği devasa bir mega yeraltı şehri olduğu tespit edilmiştir. Günümüzde bu şehrin sadece %10'luk kısmı temizlenerek geziye açılmıştır.
Adamlar kayaları oyup şehir yapmış. Subhanallah
O değilde burada yaşayan insanlar havasızlıktan nemden hastalanmıyormuydu ki ya ? Ben birkere girmiştim böyle bir mağaraya kendimi zor attım dışarı