Mahmud Hoca (ustaosmanoğlu) Mollaları Iyi Okusun...

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Eyyub a.s ben keramet gösteriyorum mu diyordu? Ya da Eyyub a.s müridleri "Hocamız her imdada yetişir himmet eder" mi diyordu?

Çok himmeti olan altını bezlettirmesin. Ama yapamazlar, çünkü güçleri yetmez, onların ne kerametleri ne de himmetleri var. Ancak olsa olsa şeytandan istidracları olur.

"Allah'tan başka sana ne fayda, ne de zarar vermeyecek olan şeylere yalvarma/dua etme. Eğer böyle yaparsan, o zaman sen zalimlerden (müşriklerden) olursun." (Yunus, 104)

Kardeşim senin zihninde Allah dostu tasviri süpermen veya batman gibi süper kahraman değil di mi?

D Çevrimdışı

Daşdemir

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kardeşim senin zihninde Allah dostu tasviri süpermen veya batman gibi süper kahraman değil di mi?

Hamdolsun bizler evliyaları biliyoruz, gerek Ahmed bin Hanbel gibi Buhari gibi Bişr gibi birçok Allah dostunuz biliyoruz da, Cübbeli'nin ve İsmail ağa cemaatinin evliya anlayışı aynı dediğiniz gibi.

Cübbeli'nin dediği gibi kimi zaman himmet istediği şeyhi nasıl duyuyorsa kabirden kalkıp gelip uçağı tutuyor, ismail ağalıların dediğine göre Mahmut Ustaosmanoğlu hem türkiyede iken bir yanda çeçenistana uçup cihad ediyormuş, insanlara himmet edince hop hastalığı geçiyormuş vs vs.

Aslında dediğin tanım sofilerin kafalarında ki tanım.

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hamdolsun bizler evliyaları biliyoruz, gerek Ahmed bin Hanbel gibi Buhari gibi Bişr gibi birçok Allah dostunuz biliyoruz da, Cübbeli'nin ve İsmail ağa cemaatinin evliya anlayışı aynı dediğiniz gibi.

Günümüzde yaşayan Allah dostu var mı? Varsa ismi nedir? Allah dostunun alametleri nelerdir? Biz günahkar kullar Allah dostunu nasıl anlarız?

D Çevrimdışı

Daşdemir

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Günümüzde yaşayan Allah dostu var mı? Varsa ismi nedir? Allah dostunun alametleri nelerdir? Biz günahkar kullar Allah dostunu nasıl anlarız?

Yeryüzünde nice salih kullar vardır ki biz onların ismini bilmeyiz, meşhur değillerdir, hadislerde geldiği gibi adları sanları duyulmamıştır. Allah dostunun alameti saymak ile bitmez. Bizler Allah dostlarını anlamanın ilk aşaması amellerinin tevhide uygun olmasıdır, bu kişinin muvahhid olmasıdır, şirke ve müşriklere düşmanlığı olmasıdır.
Bundan sonra ki alametleri ise dualarının çokça kabul olması, çok ibadet etmesi ve benzeri bir çok iştir.

Allah dostu aramak yerine bizler amellerimizi ihlasla ile yapmaya çalışırsak, Allah'ta bize acırsa farkında olmadan bizlerde Allah dostu oluruz. Allah'tan dileğim Müslümanları Allah'ın dostu, kafirlerin azılı düşmanları kılmasıdır.

E Çevrimdışı

ebu ûmeyr

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

Arkadaşım özür diliyorum ama allah dostu dediklerimiz illa belirli kişilere indirgemekmi lazım gelir..Allah cc ın bize bildirdiği bütün müminlerin allah dostu allah swt da
Onların dostu olmasıdır. Ama illa ben gözle görülür dost istiyorum diyorsan. .Tora bora o yiğitlerle doludur.ve diğer cepheler çünkü onlar Allah ın dinine canlarıyla ve mallarıyla yardım ediyorlar..
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar. (Muhammed/7)

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
SANA SORU SORMUSTUM LAF ONS

SEN ISE HER ZAMANKI GIBI FARKLI BIR SEYLER YAZARAK SORUMU SULANDIRMAYA CALISTIN BEN TEKRAR SORUMU SORUYORUM ..

LAF ONS .. PEYGAMBERIN MUCIZELERI GIBI KERAMET GOSTEREN BIR TANIDIGIN VARMI ?

varsa soylede gidelim yanina zira dunyanin her tarafi musluman kani .. umulurki oda Allah resulu gibi zulm goren yada savasirken uzuvlari kopan kardeslerimize yardim eder .. boyle birileri var ise ve duruyorsa yerinde yazik olur ..

asrin muctehidi ustaosmanoglu na soyleseniz ins muslumanlara yardimci olsalar ( gerci benim gordugum adam kafasini kasiyamiyor yanindaki yaveri kasiyor )

senden ricam bunu yapabilen birini taniyorsan muslumanlara yardim etsin ..

Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretlerini ziyaret eden mustafa ekin hoca efendiye, Efendi Hazretleri: "Ben senden memnumun" buyurdu. ( BU ADAM MEMNUN OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR SUBHANALLAH )