Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Malezya İslam Üniversitesi’nde Psikoloji Eğitimi

N Çevrimdışı

Niisa

Üye
İslam-TR Üyesi
Psikoloji eğitimi denilince bir çok alanda olduğu gibi ilk akla batı üniversiteleri gelir. Ancak doğunun psikoloji konusunda ne tür bir yaklaşım içinde olduğu pek bilinmiyor.


Yurtdışında eğitim denilince, ilk olarak akla Avrupa ülkeleri ve Amerika geliyor.


Fakat son yıllarda gerek ekonomik, gerek kalite arayışı gibi sebeplerden ötürü, Türk öğrencilerin taleplerinin Avrupa’daki üniversitelerden Asya’daki üniversitelere yöneldiği artik gözlerden kaçmıyor.


Türk öğrenciler tarafından gördüğü talep artış gösteren üniversiteler arasında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi de bulunmaktadır.


Üniversite 1985 yılında kurulmuştur ve Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur şehrinde çok büyük bir kampus içine inşa edilmiştir.


Kampus içerisine, öğrenciler için gerekli olabilecek her turlu imkan sağlanmış, bankadan markete her şey bulunmaktadır.


Üniversitede Hukuk’tan, Ekonomi’ye Mimarlıktan, Mühendisliğe kadar belli baslı her turlu bolum bulunmaktadır.


Sosyal Bilimler ise, ‘Human Sciences’ (Beşeri bilimler) olarak isimlendirilmiştir.


Her bölumun fakülte binası ayrıdır.
Beşeri bilimler bolumu altı ayrı ana daldan oluşmaktadır bunlar; Sosyoloji, Siyasal Bilimler, Tarih, İletişim, İlahiyat, ve Psikolojidir.


Üniversitenin uygulaması şöyledir; local öğrenciler, mezun oldukları liseden aldıkları not ortalamasına göre okula alınırlar, yabancı öğrenciler içinse, kendi ülkelerindeki kabul prosedürleri geçerlidir, bu sebeple bir Türk öğrencinin kabul edilmesindeki gerekli şartlar; lise not ortalaması ve ÖSS’den aldığı geçerli ortalamaya sahip olmasıdır.


Okula kaydı yapılan öğrenci, okulun temel eğitim dili olan İngilizce ve Arapça sınavlarına tabii tutulur, seviyesine göre okul bünyesinde bulunan İngilizce kursu CELPAD’ DA eğitim görmeye baslar, her kur bir dönemde bitirilir.


İngilizce okulun temel eğitim ve iletişim dilidir, Arapça ise ilahiyat okumak isteyen öğrenciler için gereklidir. Öğrenci fakülteye başlayacak İngilizce seviyesini elde ettikten sonra, hangi bölüme kabul aldıysa, o bölümdeki derslerle fakültesine baslar.


Beşeri Bilimler öğrencisinin uygulaması daha farklıdır; ilk başladığı dönemde, bütün ana bölümlerin giriş derslerini almalı ve en çok hangisinde basari gösteriyorsa o bolumu ‘major’ yani ‘branş’ olarak seçmeli ve yoğunlaşmalıdır veya branş yapmak istediği bolumun giriş dersinde yüksek basari göstermelidir. Bütün müfredat buna göre ayarlanmıştır.

Öğrenci ilk dönem giriş derslerini alır basari seviyesine göre branşını belirler.
 
ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
müslümanlar yönlerini batak batıya çevirmişler...sistemin okullarında çocukları dünyevi ilimler öğrensinler diye dinin farizaalarını bile arka plana atmışlar....malezyada . ürdünde , suriyede imkanlar varken hemde çok ucuz imkanlar çocuklarını göndermiyyorlar
 
Sükun_u ArIz Çevrimdışı

Sükun_u ArIz

Üye
İslam-TR Üyesi
yine de elhamdülillah ..bulundugum cevre itibariyle cogu kardeşlerimiz ilmi almak ugruna suriye mısır mekke ürdün gibi yerlere tercih ediyorlar
elhamdülillah romanyada hollanda da ve bosnada baya gelişim katettikleri kulagımıza geliyor ...
 
A Çevrimdışı

ABDULLAH9

Üye
İslam-TR Üyesi
kur-an okumak tum psikloji sorunlarını giderir. insan Kuranı okumakla hayatın anlamını öğrenıyor.bundan dolayı kafasında yaşama karşı cevaplanmamış soru kalmıyor
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt