Maalesef bu konuda bilgim yok hocam. Tek bildiğim bu "şef" namazının Şia'da da olması. Bendeki Caferi ilmihaline, netteki ilmihale de baktım şef namazı var aynı Malikide olduğu gibi. Vitrden önce kılınan iki rekat bir namaz. Net yazmıyor ama sanırım Şia'da iki rekattan fazla olamaz. Çünkü şef namazı iki rekattır yazıyor, isteyen daha fazla kılabilir ya da asgarisi iki rekattır tarzı bir cümle olmadığı için böyle düşündüm. Malikiyi yazmıştım daha önce. Maliki'de sınır yok. Fark burada .
Neticede baktığım kitaplar bir ilmihal kitabı .Bundan dolayı şef namazının delili yazmıyordu. Bugüne kadar da karşıma çıkmadı bu namazın delili.
Benim bu işte şaşırdığım husus Şia ile ortak namaz olması. Kaynaklar o kadar farklı ama aynı namazda birleşmişler

Ve hangi kaynaktan aldılarsa bu benim önüme çıkmadı bugüne kadar.
Şef kelimesi, Namazda her iki rekata verilen bir isimmiş. Çift anlamına da geliyormuş. Ama ben iki lügata baktım çift kelimesinin karşılığında böyle bir Arapça kelime yoktu. Ayrıca Arapça "şef" olarak bakayım dedim göremedim. Yazılışını da bilemeyince düzgün bakamamış olabilirim.
Şef kelimesinin anlamını çift olarak ele alsak ve yatsıdan sonra iki rekat namaz var işte buna şef diyoruz demiş olsalar diye düşünsek olmaz. Çünkü sabahın sünneti de iki rekat ama şef vs demiyorlar. O yüzden yorum da yapamıyorum bu konuda.
Bu meseleyi siz çözersiniz sadece

Beni aşıyor bu mesele
