Çözüldü Manifest Etmek ve Sayı Kodları ile İyi Olanı Kendine Çekme İnancının Hükmü Nedir?

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Son dönemde hayatımızı girmiş iki kavram bunlar. Öğrenciler arasında yaygınlaşmış olduğunu görüyorum.
Hayatlarına çekmek istedikleri bir durumu 'manifest' ediyorlar.
Örnekleri: -Bolluk ve bereketi evime çekiyorum cümlesini söylemek sürekli
- Bana iyi gelecek kişileri hayatıma çekiyorum.
- Yeteneklerim sayesinde istediğim okulu kazanıyorum. Gibi.

Sayı Kodları var bir de ritüel şeklinde olduğunu söylediler.
Misal '777 manifesti'. Aldım kabul ettim diyor kimi kimi ise bunu 21 gün yazıyor veya söylüyor. dileklerin gerçekleştiren bir ritüel gibi düşünüyorlar.
Bunlar mistisizm çağrıştıran haller fark etti iseniz.
Bu tarz durumların hükmü nedir? Şirk mı, küfür mü, haram mı?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin

Manifest / bolluk bereketi çekiyorum” gibi sözlerin hükmü​

Bu sözler, “Evrene enerji gönderiyorum, evren bana geri veriyor, düşünce maddeyi kontrol eder” iddiasına dayanır. Bu ise sebeb olarak Allah’ın koymadığı sebebleri sebeb edinmektir. Bu iki ihtimale göre hüküm doğurur:

a) “Evrene söylüyorum, evren bana veriyor / çekiyorum” anlamı varsa ; Açık ŞİRK​

Çünkü bu, dua, tevekkul, taleb, hayır ve şer üzerinde tasarrufu Allah’tan başkasına vermektir.
“De ki: Ben Allah’tan başka bana fayda veya zarar vermeye gücü olmayan hiçbir kimseye sığınmam.” (Fâtır 13)

Bu tür ritüeller, modern çağın putperestliğidir.
Sebebi koyan Allah’tır; evren, enerji, sayı, frekans bir şey veremez.
Bu durumda hüküm: Büyük şirk (şirki ekber)

b) Evrene değil ama sözlerimin enerjisi var, düşünce güç doğurur” inancı varsa; Küfür olmasa bile 'şirk sebebi' ve batıl inançtır
Buna bâzı selef uleması (Şeyh Albânî, İbn Bâz, İbn Useymîn gibi) şu hükmü verir:
Allah’ın koymadığı sebebleri sebeb edinmek ; şirke götüren kapı (şirke vesile). Yani: Helal değildir, Bid’attır
Tılsım, batıl ritüel ve muska etkisi taşır. Kişiyi zamanla şirk inancına götürür

'777 manifesti', '21 gün ritüeli', 'sayı kodları' gibi uygulamaların hükmü​

Bu uygulamalar tamamen New Age okültizminden gelir.
Bu bâtıl inançların temelleri ise; Numeroloji, Kabala sayı mistisizmi, Yoga-Reiki enerji kodları, “Evren frekanslara cevab verir” düşüncesi.
Bu inançların hepsi sihir ve tılsım kökenlidir.

Sayıya kuvvet, tesir, fayda veya kaderi değiştirme gücü atfedildiği anda: Bu açık şekilde şirktir.
Çünkü; Sayı yaratmaz, Sayı kader belirlemez, Sayı duaları gerçekleştirmez, Allah’ın yaratması olmadan hiçbir şey gerçekleşmez

: جَاءَ عَنِ ابْنِ مَسْعُودٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ مَرْفُوعًا
مَنْ عَقَدَ عُقْدَةً ثُمَّ نَفَثَ فِيهَا فَقَدْ سَحَرَ، وَمَنْ سَحَرَ فَقَدْ أَشْرَكَ
​
İbn Mes‘ûd (radıyallahu anh)’dan merfû‘ olarak gelmiştir ki Rasûlullah ﷺ buyurur:
"Kim bir düğüm yapar ve onunla sihir yaparsa sihir yapmıştır. Kim sihir yaparsa şirk koşmuştur.”
(Nesâî 4079; Taberânî, el-Mûcemu’l-Kebîr, Hadis no: 10338; Beyhakî, Şuabu’l-Îmân,
7/438, Hadis no: 10560; İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, Kitâbu’t-Tabâbî, C. 7, Sf: 450; Taberî , Tefsîru’t-Taberî (Felak 4 altında), C. 24, Sf: 737–738; İbn Hibbân , es-Sikât, 8/29)
İbn Hacer “Senedi zayıftır; fakat mana olarak sabittir.”
Beyhakî: “İsnadında zayıflık vardır fakat sihrin hükmünü açıklayan rivayetler çoktur.”
İbn Teymiyye: Bu rivayeti “sihirde düğüm ve nefes üflemenin şirk yönü” konusunda delil olarak kullanır. (Mecmûu’l-Fetâvâ, C. 19, Sf: 35)
Taberânî rivayeti 'zayıf senedle' nakleder. Senedde Atıyye el-Avfî vardır ki kendisi zayıftır

Bugün 'ritüel', 'enerji çalışması', 'sayı kodu', '333 / 777 frekansı' adı verilen şeyler, modern sihrin yeniden paketlenmiş halidir.

'Aldım kabul ettim' inancının hükmü​

Bu ifadeyi kişi Allah’tan dua sonucu beklemek anlamında kullanırsa câiz; 'evren siparişi onayladı' gibi anlarsa şirktir.
Modern kullanım genellikle evrene emir vermek anlamındadır ki bu da tevhidi bozar.

'Kişileri hayatıma çekiyorum, iyi şeyleri bana çektim' sözünün hükmü​

Sebeb - sonuç ilişkisini Allah’tan koparıp Enerji, Frekans, Evren, Çekim yasası gibi kavramlara bağlamak Allah’ın Rubûbiyetine ortak koşmaktır.
“Göklerde ve yerde olanları idare eden O’dur.” (Yunus 31)
'Evren bana veriyor' diyen kimse, Allah’tan başkasına Rabb'lik atfetmiş olur.

Hulâsatu’l-Kavl;
1) Evrene, enerjiye, frekansa güç atfeden 'manifest': büyük şirk
2) Sayı kodları (777 vb.); sihir nev’inden olduğu için şirk
3) 21 gün ritüeli, enerji çalışması: bâtıl, haram, sihir kapısı
4) Kişi sadece dua niyetiyle söylüyorsa: câiz olsa da çok tehlikeli ve sakıncalı
5) Modern New Age uygulamalarının tamamı kişiyi şirke götürür

M Çevrimdışı

muhammedbinhamza

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun hocam benim teyzemde bilinçaltı ile hastalıkları iyileştirme psikolojik sorunları çözme gibi birtakım işler yapıyordu bazı telkin edilen sözler yukardaki sözlere yakın geldiği için bende şirk olabileceğinden açıkcası şüphelendim. Sanırım takip ettiği adamda Barış Muslu. Bununla ilgili bilginiz varmı. Sakıncalı ise bunu teyzeme nasıl anlatabilirim. Kendisi az çok tevhid, şirk vesaire kavramları biliyor. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Barış Muslu denen şahsı birkaç kez gördüm dinledim , çözümlerinde pek sıkıntılı net ifadeler göremedim, fark edemedim.