Menzil Çay Ocağı Sohbeti (adam Konuşurken Cezbe Geliyor :) )

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Dikkatli ol sofilerin arasında bence onlar liderlerine tapiyorlar geçen sofinin birine aczimendiymiş bu arada sizin şeyhleriniz müşrik dedim.Adamdan dayak yiyordum neredeyse.Yaninda bir kaç kişi daha olsa dayağı yiyecektim.Onlarin cogu kuran okumaz haşa hocalarina ilah gibi güvenirler.O acik bir gunaha girse ona bile bir hikmet uydururlar
Akhi sende güzel davet yapmıssın ama. ;-)

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
yav bu sofileri izledik kardeşle beraber şimdi de afedersiniz bizi geğirme tuttu :) bu nasıl bir din anlayışıdır gerçekten insan hüsrandadır.

muhammed bin ali Çevrimdışı

muhammed bin ali

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
"şartel nedir ? " :krktm:eek:_O:eek::confused::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya:
595fe4f48a4917e4d8a79d9662a2e306.jpg

feto Çevrimdışı

feto

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
görünen odurki oradaki hem anlatan hem yanındaki sanki rahatsız,belki psikolojik bir durumlarıda olabilir..zira manzara gülümseten bir olay ama ben gülümsemek istemiyorum..

feto Çevrimdışı

feto

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
akhiler bu perşembe sofilerin arasına gireceğim delillerimle bana güzel deliller gönderin Allah rızasın için yazık çocukları çevirmek lazım iyi adamlar da bir tane çok iyi bilen bi abileri de gelcekmiş :D ne biliosa artık bir sofi :p ks. ks. şöyle demiş sen velilelere inanmiyor musun :)
seni artık kaybettik burayada yazıyorum..dediydi dersiniz..

S Çevrimdışı

sadeceKULL

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim

Es-Selamun Aleyküm,

Evet videoyu izledim eğlenceli, komik.. Herhangi bir cemaate bağlı değilim, en başta bunu belirteyim. Kendimce Kur'an ve Hadis okuyup araştıran biriyim. Nereden denk geldiysem buraya geldim ve hesap açıp yazma isteği duydum.

Velhasılı kelam menzil tarikatına bağlı insanlar ve onların komik halleri. tamam, güzel.. ve o videoyu buraya atıp alay eden, aşağılayan, bunlara sapkın, dinsiz, şaşırmış, münafık bilmem ne bir sürü yakıştırmayla itham eden sizler.. Siz ey Müslümanlar, bilmiyorsam cehaletimdendir; siz hiç, bırakın günahkar bir Müslümanı, bir müşrikle alay ederken gördünüz mü Peygamberi(sav), Ehli Beyt'ten birini veya Sahabe efendilerimizi gördünüz mü? Onların, insanların halleriyle dalga geçip, alay edip eğlendiklerini gördünüz mü? Sizler, en doğru Müslümanlar olduğunu iddia edenler ve diğer cemaatteki insanlara münafık, kafir, sapkın vs gibi yakıştırmaları yapanlar; siz kendinize bu üslupları yakıştırıyor musunuz? Bu videoda izlediğiniz cahil gördüğünüz Müslümanlara kibirle bakışlarınızı ve onları aşağılayışlarınızı kendinize yakıştırıyor musunuz? Siz(ben) kendin(m)iz tebliğe muhtaçken, başkalarının değer verdiği insanları aşağılayarak tebliğ yapabileceğinize inanıyor ve kendinize yakıştırıyor musunuz? Amacım evet, eleştirmek sizleri, sizlerin zatında da kendimi.. Elhamdülillah Müslümanım, belki sizin kadar da bilmiyorumdur bir çok şeyi. Ancak en azından Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(sav) hayatından öğrendiğim bir şey var ki; insanları kınamayacaksın ve aşağılayıp yanlışta olsa onların inançlarına kibirle bakmayacaksın. Alay etmeyecek ve küçük görmeyeceksin.. Dinde kibirlenenler de, kibre kapılan şeytan hükmünde olmaz mı, bir nebze de olsa? Siz Hakk'ı buldunuz da mı diğer tüm Müslüman gruplara kibir gözlüğüyle bakıyorsunuz? Böyle baktığınızda diğer gruplardan ne farkınız kalıyor? Çünkü onlarda kendileri gibi düşünmeyenlere tıpkı sizin baktığınız gibi bakıyorlar. Bunları yazan ben, aciz bir kul. Belkide yazdıklarım baştan sona yanlış. Bu noktada sizlere haksızlık ettiysem Allah'tan af ve sizlerden özür diliyorum.

Bu sitede bir yazar arkadaş yazdığı bir yazıda, Müslümanlarla birlik olma, müşterek hareket etme konusunda birşeyler yazmış olduğunu gördüm. Ve yürekten katıldım. Birbirimizle alay edip aşağılayacağımıza birleşebilsek olmaz mı? (o alıntının resmi aşağıda)

Bu yazdıklarımı düşmanca değil kardeşçe almanızı temenni ediyorum. Hatasız olan yalnız Allah'tır.. Bugün Allah dostu denilen insanlar da bir kul'dur ve hata yaparlar. Sizler de hata yaparsınız. Ben zaten hatalar deryasındayım. Dua edin de Rabb'im mağfiret eylesin.. Hakkınızı helal edin..

Ekli dosyalar

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    333.6 KB · Görüntüleme: 88
A Çevrimdışı

ahmet kara

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Öncelikle bahsettiğiniz kişiler günahkar müslümandan ziyade müşrik sınıfına giriyor.Putlari yikmak istesen en başta bunlar ayaklanir.Bunlarda ebu cehil gibi Allaha aracisiz bir imanla bağlı değiller.Esasında burada bu kişilere küfür edilmiyorsa hidayet dileniyorsa daha onlara ne anlayisindan bahsediyorsunuz ben ve burdaki insanlarin bircogu o musriklerden nefret ediyordur.imanin gereğidir bu.Buna rağmen burada onlara küfretmyorsak onlara lanet okumuyosak bu Allahtan korkmamiz ve onlarla ayni duruma dusmekten korkmamizdandir

S Çevrimdışı

sadeceKULL

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle bahsettiğiniz kişiler günahkar müslümandan ziyade müşrik sınıfına giriyor.Putlari yikmak istesen en başta bunlar ayaklanir.Bunlarda ebu cehil gibi Allaha aracisiz bir imanla bağlı değiller.Esasında burada bu kişilere küfür edilmiyorsa hidayet dileniyorsa daha onlara ne anlayisindan bahsediyorsunuz ben ve burdaki insanlarin bircogu o musriklerden nefret ediyordur.imanin gereğidir bu.Buna rağmen burada onlara küfretmyorsak onlara lanet okumuyosak bu Allahtan korkmamiz ve onlarla ayni duruma dusmekten korkmamizdandir

Tarikata bağlı olan tüm insanlara bakış müşrik oldukları noktasında sanırım bu ortamda.. Allah müşrik olmaktan, müşriklerle olmaktan, falanca kişi müşriktir zannına kapılıp da iftira atmaktan cümlemizi muhafaza buyursun. Allah zan'lardan arındırıp pürü pak eylesin ruhlarımızı.. Sanırım bu forum içindeki genel kanı bu, tarikatlara ve Allah dostu denilen insanlara bakışta. Allah, kendisini anlayanlardan eylesin.. Allah razı olsun fikirlerinizi paylaştığınız için.. Kalp kırmaktan Allah'a sığınırım.. Muhabbetle..

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tarikata bağlı olan tüm insanlara bakış müşrik oldukları noktasında sanırım bu ortamda.. Allah müşrik olmaktan, müşriklerle olmaktan, falanca kişi müşriktir zannına kapılıp da iftira atmaktan cümlemizi muhafaza buyursun. Allah zan'lardan arındırıp pürü pak eylesin ruhlarımızı.. Sanırım bu forum içindeki genel kanı bu, tarikatlara ve Allah dostu denilen insanlara bakışta. Allah, kendisini anlayanlardan eylesin.. Allah razı olsun fikirlerinizi paylaştığınız için.. Kalp kırmaktan Allah'a sığınırım.. Muhabbetle..

Hayır öyle değil , burada yapılanlar üzerinden yorum yapılıyor genelde ..

Mesela hiç şeyhi meyhi olmayan , tevbe alma vermesi olmayan tarikatlar da var , haftada oturup sohbet ediyorlar, insanlara iyi davranmalı, zekat vermeli gibi genel kaideler anlatılıyor .. bu tarikatlara kimsenin dediği bir şey yok ..

İkincisi bu tarikatlara giden herkesi tekfir etmek gibi bir durum yok , fakat adam oraya gidiyor da yapılan yanlışın kendisine tebliğinden sonra ( ki bu tebliğ islami ölçülere göre tebliğdir ) hala hatasında ısrar ederek bu görüşlere inanıyorsa ( ki bu görüşler şirke düşüren görüşler olmalı ) tekfir edilir .. yani bunları siz de tekfir edersiniz zaten ..

ikinci konuda belirtmek isterim ki : buralara giden insanların en az yarısı yapılan aşırı gitmelerden memnun değildir // fakat cahil olduğu için bir şey dememektedir, bir kısmı da eşi dostu istediği için gitmekte fakat içine de sindirememektedir. .. Ne yazık ki bu kısımdaki insanlar merhamet duygularından dolayı müslümana yakışır tarzda tebliğ vazifesini yapamamaktadır, çünkü dostluk bağlarını kırmaktan korkmaktadırlar ..

Üçüncü olarak yukarıdaki şahıslarla bir olmanın müslümanlara faydası olmaz , şu an elimizde sadece tebliğ var ve bu kısım tebliğ edilecek kısımdalar zaten .. elimizde cihad olsaydı bunların yine bir faydası olmazdı .. bakınız suriye cihadına :(

yani birleşelim ama Rasulün dediği gibi tevhid altında birleşirsek kabul :)

not : bu kişiler doğuda biz batıya yaşıyoruz, bunların ülkesi farklı bizim ülkemiz farklı değil ki .. biz de böyle ortamlardan geldik, bizim ailelerimizden bir çok kişi hala tarikatlara bağlılar :( // yani bu kişilerle her zaman iç içeyiz ... Burada kişilerden ziyade yapılan eylemler kınanmakta ve alaya alınmakta .. Yoksa bu kişilere elimizden geldiğince hakikatı anlatmak vazifemizdir , kaldı ki bu kişiler safi tevhidi imana bir hristiyandan ,bir yahudi veya ateistten çok daha hızlı ve kesin sarılabilmektedirler .. biz de fiili ve kavli dualar etmeliyiz , burada yapılan yanlış hareketleri teşhir ederek müslümanları uyarma vazifesinin bir parçası gibi görülmeli (aşırılıktan Allah'a sığınmalıyız )

S Çevrimdışı

sadeceKULL

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hayır öyle değil , burada yapılanlar üzerinden yorum yapılıyor genelde ..

Mesela hiç şeyhi meyhi olmayan , tevbe alma vermesi olmayan tarikatlar da var , haftada oturup sohbet ediyorlar, insanlara iyi da<vranmalı, zekat vermeli gibi genel kaideler anlatılıyor .. bu tarikatlara kimsenin dediği bir şey yok ..

İkincisi bu tarikatlara giden herkesi tekfir etmek gibi bir durum yok , fakat adam oraya gidiyor da yapılan yanlışın kendisine tebliğinden sonra ( ki bu tebliğ islami ölçülere göre tebliğdir ) hala hatasında ısrar ederek bu görüşlere inanıyorsa ( ki bu görüşler şirke düşüren görüşler olmalı ) tekfir edilir .. yani bunları siz de tekfir edersiniz zaten ..

ikinci konuda belirtmek isterim ki : buralara giden insanların en az yarısı yapılan aşırı gitmelerden memnun değildir // fakat cahil olduğu için bir şey dememektedir, bir kısmı da eşi dostu istediği için gitmekte fakat içine de sindirememektedir. .. Ne yazık ki bu kısımdaki insanlar merhamet duygularından dolayı müslümana yakışır tarzda tebliğ vazifesini yapamamaktadır, çünkü dostluk bağlarını kırmaktan korkmaktadırlar ..

Üçüncü olarak yukarıdaki şahıslarla bir olmanın müslümanlara faydası olmaz , şu an elimizde sadece tebliğ var ve bu kısım tebliğ edilecek kısımdalar zaten .. elimizde cihad olsaydı bunların yine bir faydası olmazdı .. bakınız suriye cihadına :(

yani birleşelim ama Rasulün dediği gibi tevhid altında birleşirsek kabul :)

Sizler kadar bilgili olmadığım için kim şirke girer, kim kafir kim münafık çok iyi bilemiyorum. Bu yaptığınız açıklama anlaşılabilir ve İlahi mantığa oturtulabilir bir açıklama. Çünkü mantık da bir varlıksa ve mantığı da Allah yaratmışsa; Bu konuları sebepler ve sonuçlar içerisinde ve zahiri-batıni olarak da algılayabilmeliyiz bir ölçüde. Ki sizin açıklamanız bu ölçülere kısmen uyuyor. Her şeyden aslında beni burda rahatsz eden ve yazmaya teşvik eden şey şuydu; herkes yanlış biz doğruyuz gibi bir üslup ile davranılması ve bunun kibir ile yapıldığını hissetmiş olmam. Belki de ben bir kibre kapılıp burda ahkam kesiyorum. Eğer öyleyse Allah'ın rahmetine sığınmaktan ve tövbe etmekten başka çarem yok. Niyetim salihane idi. Bir fitneye, insanları yanlış yollara saptıracak bir kelimeye vesile olduysam bundan da Rabb'ime sığınırım..

Allah cümle ümmeti Muhammed'e (sav) Hakikat yolunu gösterip, İnşirah'ı rahmanı indirsin yüreklere; fitnenin din kisvesi altında kalpleri kuşatmasından muhafaza buyursun..

Şöyle dedi: "İşte bu, benimle senin aramızın ayrılmasıdır. Şimdi sana, sabredemediğin şeylerin içyüzünü haber vereceğim." (Kehf: 18/78)

Hakkınızı Helal ediniz Allah için.. Benden yana helal olsun var ise..

Es-Selamun Aleyküm

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sizler kadar bilgili olmadığım için kim şirke girer, kim kafir kim münafık çok iyi bilemiyorum. Bu yaptığınız açıklama anlaşılabilir ve İlahi mantığa oturtulabilir bir açıklama. Çünkü mantık da bir varlıksa ve mantığı da Allah yaratmışsa; Bu konuları sebepler ve sonuçlar içerisinde ve zahiri-batıni olarak da algılayabilmeliyiz bir ölçüde. Ki sizin açıklamanız bu ölçülere kısmen uyuyor. Her şeyden aslında beni burda rahatsz eden ve yazmaya teşvik eden şey şuydu; herkes yanlış biz doğruyuz gibi bir üslup ile davranılması ve bunun kibir ile yapıldığını hissetmiş olmam. Belki de ben bir kibre kapılıp burda ahkam kesiyorum. Eğer öyleyse Allah'ın rahmetine sığınmaktan ve tövbe etmekten başka çarem yok. Niyetim salihane idi. Bir fitneye, insanları yanlış yollara saptıracak bir kelimeye vesile olduysam bundan da Rabb'ime sığınırım..

Allah cümle ümmeti Muhammed'e (sav) Hakikat yolunu gösterip, İnşirah'ı rahmanı indirsin yüreklere; fitnenin din kisvesi altında kalpleri kuşatmasından muhafaza buyursun..

Şöyle dedi: "İşte bu, benimle senin aramızın ayrılmasıdır. Şimdi sana, sabredemediğin şeylerin içyüzünü haber vereceğim." (Kehf: 18/78)

Es-Selamun Aleyküm

Aleyküm selam kardeşim

Yazılarını okuyunca ne kadar hassas düşünüp ince yazdığını görüyorum .

Allah sana rahmetiyle muamele etsin :)

Kibir Allah'ın hoşlanmadığı bir şey ( Yeryüzünde tevazu ile yürüyün ) // Biz kimiz ki kibirlenelim, İslamı ve İmanı nasip eden Allah, akletmeyi - şifayı veren Allah .. Biz sadece diğer insanlar için üzülürüz , kendimiz için hatalarımız için üzülürüz ..

Kardeşim gel sen de asıl kaynak olan Allah'ın ve Rasulün yolunda İslamın bir parçasından tut ve onu anlamaya anlatmaya çalış, ben inanıyorum ki senin gibi hassas kardeşler tebliğde çok ileride oluyorlar

A Çevrimdışı

ahmet kara

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allah dostu olsalar yalniz Allaha dayanirlardi.Allaha aracisiz ibadet eder şeyhlerine tapmaz dine Allahin indirdiği şekilde iman eder kendi kendilerine dine icat getirmeye calismazlardi.Allah dostu ariyorsan Allahin dinine yardim edenlere bak şuursuz insanlara değil.Din Allahindir ve kimse Allahin hakkinda delil getirmedigi seyleri yapip ben ibadet ediyorum demesin.Onlar cennete şeyhlerinin şefaatiyle gireceklerini zannediyorlar.Hemde Allah haklarinda hicbir delil indirmemisken

E Çevrimdışı

Ebu Said

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Acikcasi ben izlerken gulmedim. Uzuldum hallerine... ve midemi de bulandirdi kusucak gibiydi. Yazik...

B Çevrimdışı

beydanur

Misafir
@sadeceKULL , aleykum selam kardeşim.

Düşüncelerinizde size katılıyorum ve dogeradem kardeşimizin tavsiyesini yinelemek istiyorum:

Kardeşim gel sen de asıl kaynak olan Allah'ın ve Rasulün yolunda İslamın bir parçasından tut ve onu anlamaya anlatmaya çalış, ben inanıyorum ki senin gibi hassas kardeşler tebliğde çok ileride oluyorlar

Bu forumda çok sayıda üye var ve her biri farklı mizaçlara sahip. Ancak Allah için uslupları farklı da olsa, esasen hepsi doğru yola çağırmak için çalışıyor.

Siz farklılıkları gözardı ederek, toplumumuzun içinde bulunduğu yanlışlıkları bu forumdan faydalanarak öğrenebilirsiniz. İnşallah hazır yolunuz buraya düşmüşken bu çağrıya kulak verin.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
3,4 yıl önce bende ismailağa cemaatindeydim el hamdülillah amcamın oğlu geldi anlattı tevhidi güzel bir biçimde bizde dedik ki şeyhler değil Allah ve rasulu ne diyorsa onun peşinden gidelim ogün bugün el hamdülillah Rabbimiz bizi doğruya ulaştırdı Allahım bizi ve ümmeti istikamet üzere olanlardan eyle amin.

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi

Es-Selamun Aleyküm

Kardeşim esselamu aleykum, öncelikle konuşmak ve karşı tarafın ne demek istediğini anlamak tartışmanın temel prensibidir. Ken adıma bir şeyler söylemek isterim sana.
Öncelikle ben dahil forumdaki çoğu arkadaş gerçek nasslarla yanlışı yüzüne söylendiğinde bu hatasından dönmeyi bilen insanlar. Evet bazen uslup sert ve sabırsız olabilir bu da bazı arkadaşlarımızın (bazen ben de dahil) insanlara nasıl tebliğ yapacağımızı bilmediğimizden veya bu kadar bilgisizce ve cahilde haddini bilmeden ahkam kesen bir zata karşı sinirlerimize hakim olamamamızdandır. Şahsen benim de ilmim geniş değil bazı durumlarda susmayı tercih ediyorum ama bu konudaki açık durumlarda da hüküm açık. O yüzden hepimizin gözünün nuru olan Kur'an ve Sünneti vicdanınla okuyup şuanki dünyanın haline baktığında sende tevhidi tam olarak anlayabilirsin. Forumu takib etmen umuduyla...
Esselamu aleykum

Son düzenleme: