Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Mısırlılar 2 Kasım’da şeriat için toplanıyor

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Mısır’da yeni anayasa taslağını kabul etmeyen İslami kesimler, önümüzdeki ayın başında şeriat talebiyle toplanıyor. Gösterilere daveti üstlenen gruplar bildirilerinde ‘İslam bir yaşam metodudur, hiçbir alternatifi kabul etmiyoruz’ dedi.

Küresel Haber / Haber Merkezi
Mısır’da İslami gruplar ve güçler 2 Kasım 2012 Cuma günü ‘Şeriatın uygulanması için milyon gösterisi’nde toplanmaya hazırlanıyor.


Kendilerine ‘Devrimci Selefiler’ ve ‘Hazem Salah Ebu İsmail’in taraftarı şeriat öğrencileri’ ismi veren gruplar bu milyon gösterisine daveti üstlenen taraflar oldu.


Yayınlanan ortak bildiride şöyle dendi: ‘Allah’ın şeriatı yaşam metodudur. Bu nedenle anayasamızda onun alternatifi hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Öyle ki bizim, içinde Allahu Teala’nın ‘kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık’ buyurduğu bir kitabımız var. İnşallah, anayasada şeriatın uygulanması talebimizi ortaya koymak için gösterilere çıkacağız.’


Bildiride ayrıca diğer İslami güçlerle de milyon gösterilerine katılımlarının sağlanması için temaslar kurulacağı ifade edildi.


İslami kesimlerin bu milyon gösterisi talebi, ilk anayasa taslağının hazırlanıp sunulmasının ardından geldi. Zira bu anayasa taslağında açıkça ‘demokrasi’ benimsenmekte şeriatın hükmü geçersiz kılınmaktadır.
 
F Çevrimdışı

FatmaNeşe

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Demekki artik Misir'a tasinmamizin zamani geldi :) InsaAllah en kisa zamanda uygulama imkanlari olur.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt