Muâviye sevgisi kullarım üzerine farzdır

Leprusal Çevrimdışı

Leprusal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Cebrâil, üzerinde Lâ ilâhe illallah, Muâviye sevgisi kullarım üzerine farzdır. yazılı bir sayfa ile geldi.

Böyle bir hadis var diyorlar bu gerçek mi? Muaviye dört halifeden de mi daha eftaldir?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Cebrâil, üzerinde Lâ ilâhe illallah, Muâviye sevgisi kullarım üzerine farzdır. yazılı bir sayfa ile geldi.

Böyle bir hadis var diyorlar bu gerçek mi? Muaviye dört halifeden de mi daha eftaldir?
Kardeşim; sorularınızı bölümlerine açınız!

Leprusal Çevrimdışı

Leprusal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
جاء جبريلُ بورقةِ آسٍ عليها: لا إله إلا اللهُ، حبُّ معاويةَ فرضٌ على عبادي.
الذهبي (ت ٧٤٨)، سير أعلام النبلاء ٣‏/١٣٠ • من الأباطيل المختلقة ظاهرة الوضع

zehebi uydurma diyor
Bu hadis peki hangi kitapta geçiyor? O zaman bunu sahih diye nakledenlerden gelen hiçbir hadisi itibar etmemek lazım.

Zayıf hasen anlaşılabilir ama uydurmayı sahih diye nakleden insanların ilmine asla itibar etmem.

Leprusal Çevrimdışı

Leprusal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kim sahih diyorki kesin cübbelidir xd
Vikipedi diyor yani orada okudum da ilgincime gitti.

Muaviye ile ilgili bazı hadis rivayetleri
Câbir’den nakledildiğine göre İslam Peygamberi Muhammed şöyle buyurmuştur. ”Allah katında eminler yedi tanedir. Bunlar; Kalem, Cebrâil, Ben, Muâviye, Levh, İsrâfil ve Mikâil’dir.

Ebû Hüreyre'den ise şöyle nakledilmiştir: “Eminler üç tanedir. Ben, Cebrâil ve Muaviye.

İslam Peygamberi Muhammed'in şöyle buyurduğu rivâyet edilir. ”Muâviye hilminden ve Allah kelâmı üzerine olan güvenilirliğinden dolayı nerede ise Nebî olarak gönderilecekti.

Bir başka hadis rivayeti ise şu şekildedir: “Cebrâil, üzerinde Lâ ilâhe illallah, Muâviye sevgisi kullarım üzerine farzdır. yazılı bir sayfa ile geldi.