Esselamu Aleykum
@Al-Alameyn
Maalesef dedikleriniz şer'i bir delile dayanmıyor. Kültür, örf, tarihi anlayışlar v.b hepsi İslam'ın süzgecinden geçirilmeli, bu süzgece takılanlar da terk edilmelidir. Kilise ve sinagogları türbelerle kıyaslamanız çok yanlış, hastane ve medrese yapımı ile kıyaslama yanlışınıza girmeye gerek dahi görmüyorum, şer'i bir devlette kilise ve sinagoglar zımmilere aittir, onlar ahidlerine uyduğu sürece Müslümanlar onların hukukunu korur, kurumlarının faaliyetlerine müsaade eder.
Ama türbeler şer'i emirlere muhalefet eden Müslümanlarca yapıldığı için elbetteki otoriteler bu gayri İslami duruma müdahele edecek, emr-i bil maruf nehy-i anil münker görevini de yapacaktır ki bu kapsama fiziki müdaheleler de girmektedir.
Türbelere yapılacak bu tür müdahelelerde doğru olan önce halkı güzelce aydınlatmaktır. Zaten bugün Arab aleminde ve çevresindeki ülkelerde bu davetler yapıldı, halkın çok büyük bir kısmı doğruları öğrendi. Türbe konusunda da diğer konularda da artık Sufilerin yanlış anlayışları geniş toplum kesimlerinin nazarıdna çok marjinalleşti elhamdulillah. Bu ülkelerde hala o yanlışlar üzerinde ısrar edenler de hiçbir şer'i dayanağa sahip olmaksızın yanlışlarında inat edenlerden, "biz atalarımızdan böyle gördük" anlayışındaki kişilerden oluşuyorlar.
Ülkemizde ise hem ilmi faaliyetlerin yetersizliği hem de tarihi nedenler ile maalesef durumlar malum, ama elhamdulillah artık burada da doğruları öğrenenlerin, sahih bir anlayışı benimseyenlerin sayısı artıyor.
Ahi, Allah razı olsun…. Verdiğim örnekler kıyaslama amacıyla değil, bilakis yıkıp yıkmayla ilgiliydi. Burada benim yazdıklarım doğru senin yazdıkların yanlış mantığıyla hareket etmeyelim. Hepimizin amacı konuları Kuran ve sünnet ışığı altında öğrenmek ve öğretmek olsun.
Bununla beraber, “doğru olan önce halkı güzelce aydınlatmaktır” sözüne de canı gönülden katılıyorum… Zaten benim de dediğim bu…..