Muhterem "Büyükler(?)"in Sebeb Olduğu "Büyük(!)" Sapma

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
Esselamu aleykum we rahmetullah, kıymetli büyük ve küçük kardeşlerim,

Bizzat yaşadığım ve anlatma ihtiyacı hissettiğim bir vakıayı sizlere sunmak istiyorum. Konuyu bu bölüme açma sebebim, gerçekten durumun böyle olmasındandır..

Yaklaşık bir buçuk ay önce Urfa'ya gitmek üzere, Gebze otogarında otobüs beklerken, akşam namazı vakti geldi, otogarın mescidine girdim. Mescidde bir kişi daha vardı, kendisine "cemaat olarak kılalım mı" diye sordum. Memnuniyetle kabul etti ve imamlık için birbirimize nezaket akabında şahsım imam olarak namaza durduk elhamdulillah, estağfirullah..

Namazımızı bitirdiğimizde bir kaç kişinin daha dahil olduğunu gördüm ve sevindim. Mescidden çıkarken arkada duran bir kişi bana yaklaştı ve "hakkını helal et, size yetiştim ama sana tabi olmadım" dedi.

Ben de; "estağfirullah kardeşim, sebeb nedir" diye sordum.

O kardeş; "cubbe, sarık ve takken olmadığı için" diye cevab verdi..

Ben; "kardeşim bu saydıkların, farz namazını cemaatle kılmamaya veya cemaate imam olamamaya sebeb olacak bir şart değil, kaldı ki sunnet de değil mustehabdır" dedim.

Kardeş; "ama bizim büyüklerimiz kesinlikle böyle imamlara tabi olmayın dedi" diye cevab verdi.

Ben; "böyle bir şeyin delili yoktur, din delildir" dedim.

Kardeş; "peki o zaman ben araştıracağım, ama sen de araştır" dedi.

Ben de; "tamam kardeşim sen de, ben de sahih bir şekilde araştıralım" dedim ve fazla vaktimiz olmadığı için ayrıldık..

İlk defa böylesi başıma geldi, çok şaşırdım. SubhanAllah..

Böyle bir teslimiyeti, böyle hurafeci "büyükler"e göstermek nasıl bir durumdur..

Allah swt yardımcımız olsun..