Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamın aleyküm, buradaki bilgili kişilere iki sorum olacaktı, öncelikle din ile dalga geçilen bir yazıya, isteyerek gülmemek küfür müdür? Örneğin bugün bir yazı gördüm ve dalga geçmek için ya da zorla gülmek için gülmedim. Bi’ gülme geldi çok hafif güldüm. Bu küfür müdür? İkinci sorum ise...
İkinci soruna gelirsek, bir Müslüman, İslâm'a iman ettiğinde onun hükümlerine de iman etmiş olur. Allah, kitabında gaybı bilenin yalnızca kendisi olacağını açıkça belirtmiştir. (Neml/65)
Buna rağmen kişi o sözü söylerek kendisine müneccim diyen birisinin gaybı bilebileceğini (!) söylemiş olur ki bu ayetin zıttını iddia etmek olacağı için küfre kapı aralar. O yüzden şüpheli şeylerden sakınılmalı ve yaptığımız işe, söylediğimiz söze dikkat etmek efdaldir. Vesselam
Aleykümselam. Birisi sana geleceği sorsa ve sen de bilmediğini ifade etmek için bu belirttiğin sözü söylesen ve söylerken de müneccimin gerçekten geleceği bildiğine inansan söylenen söz küfür sözü olur.
De ki: “Göklerde ve yerde Allah'tan başka hiç kimse gaybı bilemez. (Neml Suresi / 65.ayet)
Gaybı Allah'tan başka kimsenin bilmeyeceği ile ilgili ayrıntıları ele alan, özetleyici bir yazı buldum nette:
İslami aylık dergi. Derginin künyesi, makaleleri, forumu ve arşiv sayıları bulunuyor.
www.ilkadimdergisi.net
Eğer müneccimin geleceği bildiğini ima etmeden sadece geleceği bilmiyorum anlamında söylenirse bu söz, o zaman böyle tehlikeli şeylere dikkat etmeli ve düşünüp konuşmalı derim. Çünkü bu gizli şirke girer. Bununla birlikte Bakara Suresi 286.ayetteki şu duayı da dualarına eklemeni tavsiye ederim: "Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma!"
Ve de Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem)'in şu duasını da duamıza eklememiz gerekir:
De ki, "Allah"ım!Bildiğim hâlde şirk koşmaktan sana sığınırım, bilmeden şirk koştuysam senden mağfiret dilerim."” (Buhârî, el-Edebü'l-müfred, 250.)
Ebubekir Sifil'in keşif ehlinin kalplerden geçeni bildiği, gaybı bilebileceği iddiasının hükmü nedir? Bu iddiaya nasıl cevap verebiliriz? **** -Mesela siz ehl-i Keşif bir insansınız... diyelim ... gerçekte siz daha iyi bilirsiniz bizim için şu anda gayb ama... Farz-ı muhal böyle bir...