Alaeddin hocanın ses kaydının tam halini dinledim. İlim ehli bile olsan ahlakın/edebin ne kadar önemli olduğunu anlıyorsun... Alaaddin Palevi Hocayı cihadı kerih görse bile seviyordum, birkaç kitabınıda okudum ama Musa Hoca hakkında konuşma üslubunu hiç beğenmedim.
Alaeddin Hoca küfrü o kadar gözünde büyütmüş ki bu işlerin cihad ile olmayacağını düşünüyor. Hak veriyorum. İnsan uzun süre karanlıkta kalınca güneş ışığında gözleri kamaşır, izzet diyarlarından da uzak olunca izzetli düşünemiyorsun.
Cihad cemaatlerinin hataları, eksikleri olabilir, sahada herşey dört dörtlük olmayabilir zaten bunuda mücahidler inkar etmiyor ama şu güneş kadar açık mesele ki dinini en rahat cihad topraklarında (Şam/Afganistan) yaşarsın. En basitinden askerlik, okul, mahkeme, oy, cuma namazı... gibi meseleler senin gündeminde bile olmaz.
Hangi mücahid kardeşin hayatına baksan bir bedel ödemiştir. Alaeddin Hoca, sadece Musa hocanın yaşadığı eve baksa belki utanırmış sözlerinden...
Evimiz yansa suyla söndürmeye çalışırız, koyunlarımıza kurt saldırsa kurtu öldürmeye çalışırız ama bugün mustazaflar öldürülüyor, kadınlar tecavüze uğruyor, camiler yıkılıyor ama Alaeddin Palevi gibi hocalar dünyayı kafalarına gömdükleri kitaplardan ibaret sanıyorlar!